Λυτοί και δεμένοι θέλουν να «φάνε» τον Τάσσο

Κύριε διευθυντά,
Οι εκλογές που θα γίνουν στην Κύπρο είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της.
Το Κυπριακό είναι διαρκές έγκλημα εισβολής, κατοχής, εποικισμού και εθνοκάθαρσης. Μια δίκαιη λύση πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε την αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής και όλων των τούρκων εποίκων και την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες.
Αυτά είναι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες του ΟΗΕ και θα έπρεπε να είναι μια ανυποχώρητη θέση των ελληνικών κυβερνήσεων. Δυστυχώς όμως οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, έκαναν τη μία απαράδεκτη υποχώρηση μετά την άλλη, με αποτέλεσμα την πλήρη αποθράσυνση της Τουρκίας και αυτών που την υποστηρίζουν. Τώρα έφτασαν στο σημείο να λένε ότι… αδικούνται οι Τουρκοκύπριοι, γιατί δεν επιτρέπεται το απευθείας εμπόριο! Αυτή είναι μια απερίγραπτη κατάντια!
Βλέποντας την απίστευτη υποχωρητικότητά μας, είχαν το θράσος να παρουσιάσουν το εκτρωματικό Σχέδιο Ανάν, που θα ήταν η καταστροφή της Κύπρου. Με το άθλιο αυτό σχέδιο η Τουρκία αποκτούσε, μεταξύ άλλων, δικαιώματα και στην ελεύθερη Κύπρο, που θα γινόταν προτεκτοράτο της και σταδιακά θα είχε οδηγηθεί σε πλήρη τουρκοποίηση.
Το είχε αποκαλύψει κι ο σύμβουλος του Μπους Daniel Fried ότι με το Σχέδιο Ανάν έδιναν την Κύπρο στην Τουρκία!
Η Κύπρος σώθηκε τότε χάρη στο γενναίο ΟΧΙ του λαού της, στο οποίο μεγάλο ρόλο έπαιξε ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος. Αυτό που δεν έγινε τότε, όμως, δρομολογείται δυστυχώς τώρα!
Με ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και κυρίως της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, που είχε υποστηρίξει θερμότατα το επαίσχυντο Σχέδιο Ανάν, έβαλε υποψηφιότητα για Πρόεδρος ο κ. Χριστόφιας. Ο κ. Χριστόφιας, και γενικά το ΑΚΕΛ, ήταν αρχικά υπέρ του Σχεδίου Ανάν, αλλά είχαν αναγκαστεί να υποχωρήσουν κάτω από την πίεση της εκλογικής τους βάσης. Τώρα όμως επανέρχονται!
Έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, για να «φάνε» τον κ. Τάσσο Παπαδόπουλο. Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος για να περάσει ένα νέο Σχέδιο Ανάν με άλλο όνομα!
Για να εκφοβίσουν τον κυπριακό λαό λένε ότι, αν δεν γίνει δεκτό το νέο σχέδιο, η Τουρκία θα ανακηρύξει τα κατεχόμενα σε ανεξάρτητο κράτος. Η Τουρκία όμως δεν στοχεύει πλέον μόνο στο 38% του κυπριακού εδάφους που έχει καταλάβει. Τώρα πια στόχος της είναι ολόκληρη η Κύπρος! Εκεί οδηγούσε το έκτρωμα του Ανάν κι αν περάσει το νέο σχέδιο που ετοιμάζουν η Κύπρος είναι χαμένη. Θα γίνει σταδιακά ολοκληρωτική τουρκοποίησή της!
Μακάρι οι κύπριοι αδελφοί μας να δώσουν και πάλι με την ψήφο τους στις προεδρικές εκλογές την απάντηση που πρέπει στις άθλιες αυτές μεθοδεύσεις!
Δ. Αναγνώστου


Σχολιάστε εδώ