Κάτω στον Πειραιά

Ο τελευταίος πάντως δεν πήγε στη γιορτή. Τον πήρε όμως τηλέφωνο και του ευχήθηκε από τους πρώτους. Πολύ διαχυτική με τον Μίχα ήταν και η Φώφη Γεννηματά, που έφτασε από τους πρώτους στο μαγαζί, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Π. Φασούλας, που είχε και ιδιαίτερα φιλική συζήτηση με τον νομάρχη.

// Τα Θεοφάνια δεν… έβγαλαν ειδήσεις στον Πειραιά. Η παρουσία πάντως του Γιώργου Παπανδρέου στο πλευρό του δημάρχου μαζί με τον Σημίτη και τον Γ. Μίχα και η κοινή εμφάνισή τους στη συνέχεια στην πλατεία Κοραή και στο γεύμα που παρέθεσε ο «ψηλός» στον Ναυτικό Όμιλο έδειξαν ότι «έσπασε ο πάγος».

// Ενώ όμως στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι… τα βρίσκουν, στη ΝΔ έχει αρχίσει ο… ανταρτοπόλεμος. Καθημερινοί είναι οι καβγάδες στελεχών του Μαντούβαλου με στελέχη της

ΝΟΔΕ, επειδή οι πρώτοι πιστεύουν ότι οι δεύτεροι προσπαθούν να παραγκωνίσουν τον… εκλεκτό τους. Πάντως το θέμα Μαντούβαλου έχει… μπερδέψει πολύ τους Νεοδημοκράτες. Ενώ πολλοί υπουργοί κάνουν ρουσφέτια που τους πηγαίνουν από το γραφείο του, στα επίσημα έγγραφα της Ρηγίλλης, όπου αναφέρονται τα στοιχεία των μελών και των φίλων του κόμματος ανά περιοχή, το όνομά του δεν υπάρχει.

// Οι αλλαγές στις δημοτικές επιχειρήσεις θ’ αρχίσουν από τη ΔΗΡΑΠ. Ήδη ο δήμαρχος κατέληξε στην απόφαση να αλλάξει το ΔΣ της επιχείρησης και να αξιοποιήσει σε άλλα πόστα τον μέχρι τώρα πρόεδρό της Δημ. Βρόντο, του οποίου οι προσπάθειες αναγνωρίζονται απ’ όλους. Και μόνο το γεγονός ότι παρέλαβε μια επιχείρηση σχεδόν τελειωμένη και τη διατηρεί ακόμα σε λειτουργία, και μάλιστα χωρίς προβλήματα και με προοπτικές, λέει πολλά…

// Όσον αφορά τους αντιδήμαρχους, οι ανακοινώσεις θα αργήσουν. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως η μια αντιδημαρχία θα αφαιρεθεί από τη Βίκυ Λέανδρος καθώς μετά τις εκλογές… ξέχασε ότι έχει μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά και δεν έχει… πατήσει ποτέ της! Οι επόμενες αλλαγές θα αφορούν στη ΔΕΠΑΠ, αφού η Δάφνη Μπόκοτα δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να κάνει κάτι σημαντικό. Βέβαια, είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα αλλά βοηθήθηκε πολύ από τον δήμο, κυρίως στα οικονομικά, με αποτέλεσμα το έργο της να θεωρείται δυσανάλογο των προσδοκιών.

// Κυριακή της… πίτας θα μπορούσε να ονομαστεί η σημερινή για τον Πειραιά, αφού τουλάχιστον 20 σωματεία, οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς έχουν προγραμματίσει να κόψουν τη βασιλόπιτα! Μεταξύ των πολλών ξεχωρίζουν εκείνες του Δικηγορικού Συλλόγου, του Οδοντιατρικού Συλλόγου, της ΧΟΝ, του Σεντ Πολ, των Εφέδρων, όπου θα τιμηθεί και ο τέως υφυπουργός Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος και άλλοι. Στις 11.30 το πρωί θα κόψει την πίτα του στο «Αττικόν» και η ΝΕ της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά. Ο δραστήριος πρόεδρός της μάλιστα, Τάκης Μάλαγας, έχει ετοιμάσει και χορωδία που θα ψάλει τα κάλαντα από 6 περιοχές της Ελλάδας. Κυρίως βέβαια από τις περιοχές όπου έχουν την καταγωγή τους οι περισσότεροι Πειραιώτες.

// Ακόμα δεν μπήκαμε στο 2008, που σημαίνει ότι μίκρυνε έναν χρόνο το διάστημα μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές και οι… μνηστήρες του δήμου άρχισαν να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Πρώτος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος σε εκδήλωση στα μέσα της εβδομάδας δήλωσε ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Πειραιά. Για να πάρει το «χρίσμα» της ΝΔ κινείται ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ τη θέση… ορέγεται και ο περιφερειάρχης Δυτικής Πελοποννήσου Σπ. Σπυρίδων. Φανταστείτε δηλαδή μέχρι το 2010 τι θα γίνει. Ουρά θα σχηματίσουν οι υποψήφιοι. Βρε, μπας και έχει… μέλι η καρέκλα του δημάρχου Πειραιά;

// Η επιτυχημένη θητεία του και η αποφασιστικότητά του καθιέρωσαν τον Γιάννη Διάκο στη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Κορυδαλλού. Ο δήμαρχος Στ. Κασιμάτης τού ανανέωσε τη θητεία για έναν ακόμα χρόνο. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα, όπου ο αντιδήμαρχος γιόρταζε, έξω από το γραφείο του έγινε πραγματική… διαδήλωση από τους πολλούς φίλους και ψηφοφόρους του που πήγαν να του ευχηθούν. Και του χρόνου!

// Με το που τελείωσαν οι γιορτές άρχισε πάλι τις… υπερωρίες στον δήμο, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Την περασμένη Δευτέρα, πρωί πρωί, επισκέφθηκε τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια και του ζήτησε να παραχωρήσει στον δήμο ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΔΕΗ στην οδό Αρκεσίνης, προκειμένου να ανεγερθεί το 8ο Γυμνάσιο της πόλης. Η ΔΕΗ από παλιά είχε συναινέσει στην παραχώρηση του οικοπέδου, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για να υλοποιηθεί η δέσμευσή της.

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα του δημάρχου Κορυδαλλού και υποσχέθηκε ότι θα το λύσει σύντομα. Για να δούμε…


Σχολιάστε εδώ