εδώ Βρυξέλλες

Αναφορικά με τη διαδικασία ανακύκλωσης μπαταριών, ο στόχος για όλα τα μέλη, όπως καθορίζεται από την οδηγία 2006/66/ΕΚ, είναι να πετύχουν ποσοστό συλλογής 25% έως το 2012 και 45% έως το 2016, συμπληρώνει στην απάντησή του ο κ. Δήμας.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της Κομισιόν, οι οποίες περιλαμβάνονται σε απάντησή της προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ καθηγητή Γιώργο Παπαστάμκο, «για περαιτέρω άνοδο των τιμών σε βασικά διατροφικά είδη σε επίπεδο ΕΕ κατά τους προσεχείς μήνες, λόγω των διεθνών συγκυριών».

Ήδη, όπως σημειώνει, κατεγράφησαν σημαντικές αυξήσεις κατά το 2007 σε γάλα, κρέας και ψωμί, ενώ οι πρωτοφανείς αυξήσεις τιμών στα ακατέργαστα γεωργικά προϊόντα αποδίδονται σ’ έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως ο εφοδιασμός σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ο πρωτόγνωρος ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης σε παγκόσμια κλίμακα, τα νέα διατροφικά μοντέλα σε πολλές αναδυόμενες οικονομίες κ.ά.

Οι εθνικές αρχές προστασίας δεδομένων είναι αρμόδιες για τον έλεγχο νομιμότητας της δράσης των εισπρακτικών εταιρειών τραπεζικών δανείων, σύμφωνα με απάντηση της Κομισιόν και του αρμόδιου Επιτρόπου Φράνκο Φρατίνι προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Αγγελάκα.

Οι δανειολήπτες που υφίστανται τέτοιου είδους πιέσεις με παράνομες μεθόδους και πρακτικές (ψυχολογική πίεση, απειλές, εκβιασμούς κ.λπ.) θα πρέπει, όπως διευκρινίζει η Επιτροπή, να προσφεύγουν είτε στην Αρχή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων είτε στον Συνήγορο του Καταναλωτή, με στόχο την αξιολόγηση της νομιμότητας της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τις εν λόγω εταιρείες αμφιβόλου νομικής υπόστασης και με κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας στον χώρο εργασίας στα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν είναι αποτελεσματική, παρά τις βελτιώσεις, σύμφωνα με Έκθεση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι το 28% των εργαζομένων εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας οφειλόμενα στην εργασία, ενώ το 35% θεωρεί ότι το επάγγελμά του ενέχει κινδύνους για την υγεία του.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης, υπογράμμισε την ανάγκη καλύτερης προστασίας των ευάλωτων κατηγοριών (γυναίκες, νέοι, εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας, διακινούμενοι εργαζόμενοι), όπου τα επαγγελματικά ατυχήματα και οι ασθένειες υπερβαίνουν κατά πολύ τον γενικό κοινοτικό μέσο όρο.


Σχολιάστε εδώ