Διχάζει την Εθνική μπάσκετ ο γυμναστής του «ξανθού»

Για την ακρίβεια, τον είχαν επισκεφθεί, παρόντος και του προέδρου της FIBA Europe Γιώργου Βασιλακόπουλου, για να τον συγχαρούν και να του ζητήσουν να συνδράμει οικονομικά η κυβέρνηση την ανάληψη του Προολυμπιακού τουρνουά το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν τους χάλασε χατίρι, κάτι που θα έκανε βέβαια ο κάθε υφυπουργός Αθλητισμού, πόσω μάλλον ένας που προέρχεται από τον χώρο του μπάσκετ. Και αφού ο «ξανθός» δεν τους χάλασε τότε χατίρι, πώς θα του χαλάσουν τώρα αυτοί και πώς δεν θα κρατήσουν τον αγαπημένο του γυμναστή στην ομάδα; Θεωρητικά δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά στην πράξη και επί της ουσίας υπάρχει, και μάλιστα μεγάλο.
Ο «εκλεκτός» γυμναστής του Γιάννη Ιωαννίδη, ο Γιάννης Παπαγεωργίου, διχάζει την ΕΟΚ και η αποφασισμένη απόλυσή του πάει πίσω λόγω της καθοριστικής συμβολής της Πολιτείας στην ανάληψη του Προολυμπιακού τουρνουά.
Στα χαρακώματα
Το αν θα είναι ο Λευτέρης Κακιούσης στο πλευρό του Παναγιώτη Γιαννάκη για ένα ακόμα καλοκαίρι φαίνεται να είναι το μοναδικό θέμα που υπάρχει προς το παρόν. Τουλάχιστον αυτό έχει βγει προς τα έξω, με αφορμή κάποια σενάρια περί «ψυχρών» σχέσεων των δύο ανδρών. Δεν είναι, όμως, αυτό το μοναδικό και μεγάλο θέμα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στη δευτεραθλήτρια κόσμου. Το μεγάλο θέμα και η μεγάλη μάχη δίνεται αλλού και παραμένει καλά κρυμμένη. Αφορά τον γυμναστή της ομάδας Γιάννη Παπαγεωργίου κι όποιος αναρωτιέται πώς μπορεί ένας γυμναστής να προκαλεί μάχες είναι… μακριά νυχτωμένος.
Ο συγκεκριμένος δεν είναι ένας απλός γυμναστής. Είναι άνθρωπος του Γιάννη Ιωαννίδη από τα χρόνια του Ολυμπιακού, μπήκε στην
Εθνική επί «ξανθού» και έμεινε και μετά την αποχώρηση του νυν υφυπουργού αθλητισμού. Η επιστημονική του κατάρτιση και η αποτελεσματικότητα της δουλειάς του δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Όπως δεν αμφισβητούνται και η ικανότητά του να δημιουργεί «καταστάσεις» στο εσωτερικό όλων των ομάδων και η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με ανθρώπους που δεν πρέπει και πολλά άλλα παρασκηνιακά, στα οποία ειδικεύεται.
Ειλημμένη απόφαση;
Ένα «πακέτο» συμπεριφορών του Παπαγεωργίου έχει ξεχειλίσει το ποτήρι μέσα στην ομοσπονδία και η απόφαση για απομάκρυνσή του από την Εθνική πριν από το Προολυμπιακό της Αθήνας είναι ειλημμένη ή σχεδόν ειλημμένη. Γιατί από τότε που πάρθηκε η απόφαση, μεσολάβησε κάτι σημαντικό. Η ΕΟΚ κέρδισε το Προολυμπιακό τουρνουά του ερχόμενου Ιουλίου με την αμέριστη και καθοριστική συμπαράσταση και συμβολή της Πολιτείας, του αρμόδιου υπουργείου δηλαδή, του Γιάννη Ιωαννίδη για όσους δεν κατάλαβαν, κάτι το οποίο θα δώσει σε μεγάλο βαθμό (σχεδόν σίγουρα) την πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Αύγουστο στο Πεκίνο. Και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος για πολλά μπορεί να κατηγορηθεί, αλλά το να ρισκάρει, με μια απόλυση, να βάλει σε κίνδυνο το εγχείρημα θεωρείται κομμάτι δύσκολο και μάλλον δεν θα το κάνει…


Σχολιάστε εδώ