ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΕίναι πολύ προβληματισμένος, μου λένε, ο επίτιμος. Και μου θυμίζουν ότι κανένας δεν πρόσεξε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης δεν τήρησε το έθιμο που είχε κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, να πάει στο βιβλιοπωλείο του Ελευθερουδάκη με τα εγγόνια του και να πάρει βιβλία για όλα. Και εκεί έκανε μια ευχή για τον καινούργιο χρόνο. Φέτος μιλιά. Ούτε εμφανίστηκε πουθενά. Αυτή η σιωπή του Μητσοτάκη δεν ήταν τυχαία, μου επεσήμανε στενός φίλος του και συνεργάτης. Είναι ανήσυχος πολύ για το πολιτικό σύστημα. Φοβάται το τι μπορούν να φέρουν οι κλυδωνισμοί που υφίσταται…

oΗ κόρη του πάντως προσπαθεί να αξιοποιήσει δι’ ίδιον όφελος αυτούς τους τριγμούς. Όλοι οι δικοί της έχουν βγει στη γύρα να μαζέψουν έντιμα στελέχη. Μέχρι ο αδελφός του άντρα της, ο Θάνος Κούβελος, στην Πάτρα βολιδοσκοπεί τους πάντες για να προσχωρήσουν στην κίνηση της Ντόρας.

oΑπό την άλλη πλευρά κινείται η Γιάννα. Στενοί συνεργάτες της, ακόμη και σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, πλησίαζαν πολιτικούς και στʼ αφτί τούς έλεγαν: «Έλα μαζί μας»! Καραμανλή,

τʼ ακούς;

oΔΕΝ είναι τόσο η δικαστική έρευνα για τις υποθέσεις που χειρίσθηκε ο Χρ. Ζαχόπουλος που ανησυχεί την κυβέρνηση, και ειδικώς το Μέγαρο Μαξίμου, όσο η ενδεχόμενη δημοσιοποίηση του περιεχόμενου του DVD όπως ήταν στην αρχική μορφή του. Πριν δηλαδή μονταριστεί. Θεωρούν ότι αυτό δεν πρόκειται να προβληθεί από τηλεοπτικό σταθμό, αλλά δεν αποκλείουν την περίπτωση να βγει στο ίντερνετ. Για τον σκοπό αυτόν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας, αλλά και της ΕΥΠ, «σαρώνουν» αυτήν την περίοδο τα διάφορα σάιτ για να προλάβουν την κυκλοφορία των σχετικών βίντεο. Αν κρίνω από την ένταση των ανησυχιών που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης, το περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, ιδίως αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι κ. Ζαχόπουλος αναφέρεται και κάνει σχόλια για το πρόσωπο του πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών στελεχών.

oΗ αλHθεια είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εξέτασαν ακόμη και το ενδεχόμενο αν κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή ο Γ. Ανδριανός να μη δώσει το όνομα του δημοσιογράφου που του παρέδωσε το επίμαχο DVD. Όπως σημείωναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στην περίπτωση αυτή «το πολύ πολύ να του ασκηθεί δίωξη που θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος». Οι υποθέσεις αυτές τραβάνε σε μάκρος ως συνήθως κι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχουν περάσει μήνες και το θέμα θα έχει σχεδόν ξεχαστεί, επισημαίνουν. Μόνο που η τελική απόφαση θα έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά.

oΣΕ ΜΙΑ από τις πολλές συσκέψεις που έγιναν στο Μαξίμου τις προηγούμενες ημέρες έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να βγει δημόσια ο πρωθυπουργός, αφενός για να αποκηρύξει τον Χρ. Ζαχόπουλου, αφετέρου για να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος στην επιλογή του να του αναθέσει το 2004 ένα τόσο σημαντικό πόστο. «Ο κόσμος θα εκτιμήσει την ειλικρίνειά του κι έτσι μπορεί να αλλάξει το κλίμα», υποστήριξε ο… εισηγητής της πρότασης. Η ιδέα απερρίφθη… μετά πολλών επαίνων και, όπως πληροφορούμαι, δεν ετέθη ποτέ υπ’ όψιν του κ. Καραμανλή.


Σχολιάστε εδώ