Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Καμία έκπληξη, καμία φαντασία, βρε παιδί μου! Ο λόγος για τις πρώτες επιλογές μεγάλων -αλλά και μικρομεσαίων εγχώριων ΑΧΕ όσον αφορά στη σύνθεση του «ιδανικού» χαρτοφυλακίου τους για το πρώτο εξάμηνο του 2008. Στα top pick τους λοιπόν μας λένε και πάλι για τις Εθνική, ΑΤΕbank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, προσθέτουν και μια Ελληνική Τεχνοδομική για να καλύψουν τον κατασκευαστικό κλάδο και πιστεύουν πως βρήκαν χαρτιά για να… περάσουν τον χειμώνα. Διαφωνίες επί της συγκεκριμένης σύνθεσης μάλλον δεν πρέπει να υπάρχουν πολλές, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσον το υπόλοιπο ταμπλό μπορεί τελικά να μας απασχολεί ή θα καταλήξουμε σε λίγα, γνωστά και εν τέλει «δύσχρηστα» για τον μέσο επενδυτή χαρτιά!

4Κατασκευαστικές: Ημεδαποί αλλά και μεγάλοι οίκοι του εξωτερικού ανέλαβαν να μας θυμίσουν -νωρίς φέτος είναι η αλήθεια- πως στον κλάδο κρύβονται υπεραξίες και αρκετές συγκινήσεις. Στα απολύτως τεχνικά στηρίζουν τις αναλύσεις και τις εκτιμήσεις τους στα κονδύλια του 4ου ΚΠΣ και μάλιστα θεωρούν πως στην παρούσα φάση υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης ακόμα και για μικρότερες εταιρείες (με τη μορφή υπεργολαβιών μεγάλων έργων – πρωτίστως οδικών). Ίδωμεν…

4H MIG πήρε «πακέτο» Ράδιο Κορασίδη και Elephant. Οι Ισραηλινοί της Hapoalim έρχονται για την Proton Bank. «Δυνατά» ξεκίνησε τελικά η νέα χρονιά…

4Alpha Bank: Αναδεικνύεται σε «αγαπημένη» επιλογή της Citigroup, η οποία όχι μόνο αναβάθμισε τη σύστασή της σε «αγορά» («buy»), αλλά ανέβασε και τον πήχυ για την τιμή-στόχο στα 32 ευρώ.

4Yalco: Δεν έχουμε συνηθίσει να ασχολούμαστε με τη συγκεκριμένη μετοχή αλλά ίσως το κάνουμε στο προσεχές διάστημα. Αφορμή φυσικά η έναρξη λειτουργίας (έκανε εγκαίνια χθες) του πρώτου νέου καταστήματος Ηabitat που πλέον φέρνει στην Ελλάδα η εισηγμένη, ενώ στόχος είναι η λειτουργία τουλάχιστον άλλων 5 μέσα στους επόμενους 12 μήνες.


Σχολιάστε εδώ