Δημοσιογράφοι και «δημοσιογράφοι»…

Η παραπληροφόρηση και ο κιτρινισμός στα ΜΜΕ (ιδιαίτερα στην ιδιωτική τηλεόραση) προκαλούν και απωθούν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Δημοσιογράφοι και «δημοσιογράφοι» παρελαύνουν καθημερινά στις οθόνες μας παρέα με διάφορους δικηγόρους κ.λπ. και προσπαθούν με στημένους καβγάδες (βλέπετε ανεβάζουν τη θεαματικότητα, άρα και τα κέρδη των καναλιών) να μας πληροφορήσουν -τρομάρα τους- για τα τρέχοντα γεγονότα, υποτίθεται, αντικειμενικά και αδέσμευτα όταν:

• Πολλοί απ’ αυτούς έχουν τρεις, τέσσερις ή και περισσότερες έμμισθες θέσεις σε εφημερίδες, γραφεία Τύπου υπουργείων, ΔΕΚΟ κ.λπ., διαπλεκόμενοι με εκδότες, επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβους.

• Η ΕΣΗΕΑ δεν θέλει (γιατί άραγε;) να δοθούν στη δημοσιότητα τα επίθετα των δημοσιογράφων που είτε εργάζονται σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, κ.λπ. είτε είναι τρόφιμοι των μυστικών κονδυλίων (υπουργείου Εξωτερικών κ.λπ.) χρηματιζόμενοι για να μας παραπληροφορούν (οι περισσότεροι εξ αυτών που κομπάζουν με απύθμενο θράσος περί «διαφάνειας» διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ για τις «υπηρεσίες» που προσφέρουν!).

• Είναι η τρίτη εβδομάδα που συνεχίζεται ως πρώτο θέμα το πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο Ζαχόπουλου, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ (με μια αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ αντιφάσκουσα και εν πολλοίς επικροτούσα) ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία για να κλείσει τις «τρύπες» του προϋπολογισμού (ως αποτέλεσμα της άδικης και στρεβλής οικονομικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά πάντοτε υπέρ των ολίγων και ισχυρών), με ύπουλες ενέργειες όπως η εκχώρηση των κερδοφόρων εμπορευματικών λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης (όταν ακόμη και ο Πρόεδρος Μπους απέρριψε για εθνικούς λόγους την πώληση λιμανιών των ΗΠΑ στο κράτος του Ντουμπάι, το οποίο σήμερα είναι ένας από τους μνηστήρες της αγοράς των δικών μας λιμανιών). Επίσης οι κοπτόμενοι για τη δεοντολογία δημοσιογράφοι έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για το ξεπούλημα των ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ολυμπιακής Αεροπορίας, ΕΥΔΑΠ κ.λπ. κ.λπ. Καμία κουβέντα δεν γίνεται στα «κατευθυνόμενα» ΜΜΕ για το γλέντι που έχουν στήσει μεγαλοεπιχειρηματίες και τράπεζες και «ξεκοκαλίζουν» τα πάντα, για να μείνει ο απληροφόρητος ελληνικός λαός πάμπτωχος στον τόπο του. Ποιος μιλάει για την Τουρκία, που εμπεδώνει και προωθεί τις στρατηγικές της στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο, όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υλοποιούν κατά γράμμα την πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ; Κατήγγειλε κανείς από αυτούς την πολιτική υποτέλειας προς την Τουρκία, που μόνο δεινά προοιωνίζεται για τη χώρα μας; Μιλάει κανείς από τους κυρίους αυτούς για το νέο Σχέδιο Ανάν που εξυφαίνεται από τους Αγγλοαμερικανούς για να διαλύσει τελικά την Κυπριακή Δημοκρατία; Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι δημοσιογράφοι που έδωσαν «γη και ύδωρ» για να περάσει το Σχέδιο Ανάν δωροδοκήθηκαν από τα μυστικά κονδύλια της CIA, έρευνα που διεξάγει το αμερικανικό Κογκρέσο. Μπορεί να μας απαντήσει η ΕΣΗΕΑ ποιον εξυπηρετούν οι «κράχτες» δημοσιογράφοι; Τα εθνικά συμφέροντα ή τα ποικιλώνυμα αφεντικά τους; Τι έχει πράξει το συνδικαλιστικό όργανό τους για να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου»;

Άραγε, η πνευματική ηγεσία του τόπου γιατί δεν μιλά; Δεν βλέπει τον εθνικό ξεπεσμό; Είναι τόσο «μπουκωμένη» από τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα, που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απλόχερα της χαρίζουν για να εξαγοράζουν τη σιωπή της; Γιατί δεν στέκονται όρθιοι απέναντι στην εξουσία; Ξέχασαν το χρέος τους;

Οι προοδευτικοί άνθρωποι οφείλουν να πάρουν θέση: Ο κατήφορος της εθνικής υποτέλειας και του ξεπουλήματος των πάντων πρέπει να ανακοπεί!

Όσο για το εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόν ΕΣΡ (το καλούμενο και Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης), κατά γενική ομολογία έχει αποτύχει. Χρειάζεται να υπάρξει ένας άλλος φορέας πραγματικά ανεξάρτητος, στελεχωμένος από άξια μέλη της κοινωνίας μας, με νέους πολιτικούς κανόνες διαφάνειας.

Ν. Μπουζάνης

Συντονιστής του Πολιτικού

Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ


Σχολιάστε εδώ