ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ… ΣΤΗ ΝΔ

«Όμως εμείς δεν ζητούσαμε θέσεις για εμάς. Απλώς εκτιμούσαμε πως η στελέχωση του κράτους με κουμπάρους, κολλητούς και καθηγητάδες δεν θα μας έβγαινε σε καλό», λένε οι ίδιοι καταλήγοντας: «Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε».

Τούτη η στήλη σε ανύποπτο χρόνο είχε αποκαλύψει τη δυσφορία των πολιτικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος για τη διανομή θέσεων ευθύνης στους κάθε λογής κολλητούς της παρέας του πολιτικού γραφείου του τότε βουλευτή και μετέπειτα πρωθυπουργού.

Οι γκρίνιες των στελεχών έγιναν ακόμη μεγαλύτερες, βλέποντας τους κάθε λογής κολλητούς-κουμπάρους και καθηγητάδες- να καταλαμβάνουν τα πόστα και αντί να εργαστούν σκληρά για να κάνουν πράγματα στη θέση ευθύνης που ανέλαβαν, να ασχολούνται με ρουσφετάκια, με γκόμενες και με προσωπικές μπίζνες…

Οι διαμαρτυρίες και οι κριτικές φωνές δεν εισακούστηκαν. Όλες σκόνταφταν στον ισχυρό άνδρα του Μαξίμου, τον Γιάννη Αγγέλου, που επέμενε να αγνοεί «τη φωνή της βάσης», θεωρώντας πως οι κριτικές εκπορεύονται από τους… ριγμένους και τους αναξιοποίητους φιλόδοξους. Μάλιστα για να τους καθησυχάσει τους έδινε κατά καιρούς κάποια αντίδωρα, πετώντας κάποια «εναπομείναντα κόκαλα» στους… πεινασμένους, εξαγοράζοντας τη σιωπή τους.

Τώρα, που το σύστημα απέδειξε ότι νοσεί βαριά, τα στόματα άνοιξαν και οι κουβέντες του τύπου: «εγώ τα έλεγα» ακούγονται όλο και συχνότερα στα «γαλάζια πηγαδάκια».

Πέρα όμως από κουβέντες χρέωσης των ευθυνών για τη νοσηρή κατάσταση στο σύστημα διακυβέρνησης που εγκαταστάθηκε στο Μαξίμου, τα τοπικά στελέχη αποφάσισαν να πάρουν και κάποιες ακόμη πρωτοβουλίες.

Πρώτη, το να μην επιτρέπουν στους αξιωματούχους να κάνουν του κεφαλιού τους στο κομμάτι των ρουσφετιών και δεύτερον, να απαιτούν ενημέρωση για τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς κάθε οργανισμού και υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες (Σάββατο), κλήθηκε εσπευσμένα στην συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος στην Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης για να τους ενημερώσει για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και να πείσει για την ορθότητα του προγραμματισμού που ακολουθείται. Ο «κουμπάρος Τσιάρας» μαζί με τον «καθηγητή Κωτίτα» κλήθηκαν να εξηγήσουν και να πείσουν για τους λόγους που θα πρέπει να «περάσει σε ξένα χέρια ο σημαντικότερος οικονομικός μοχλός της Θεσσαλονίκης, του οποίου η εθνική-στρατηγική σημασία θεωρείται δεδομένη».

Παράλληλα, πριν από λίγες ημέρες, κλήθηκε από τη ΝΟΔΕ Ανατολικού τομέα της ΝΔ, ο «κολλητός Βάκης» (στενός φίλος του Καραμανλή που διορίστηκε πρόεδρος στη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος), για «να τα ακούσει». Το κλίμα στη συνάντηση ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο. Οι κομματικοί απαίτησαν να «μπει φρένο» στους αξιωματούχους, να «σταματήσουν να κάνουν του κεφαλιού τους» και «να ασκούν την εξουσία τους σε συνεργασία με το κόμμα». Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα ρουσφέτια – την κάλυψη δηλαδή των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται από «δικά μας παιδιά, εγνωσμένης νεοδημοκρατικότητας».

«Εμείς δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε το γαλάζιο ΠΑΣΟΚ», είπε ο Βάκης, για να τους «κόψει τη φόρα». Ωστόσο, αυτή η ατάκα δεν ήταν καθόλου πειστική, καθώς οι κομματικοί είναι πλέον ψυλλιασμένοι. «Για τον διορισμό της ΠΑΣΟΚας Τσέκου κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση», είπε ένας, ενώ ένας άλλος, ακόμη πιο οργίλος, συμπλήρωσε: «μήπως πρέπει να μας πηδήξουν για να μας διορίσουν»;


Σχολιάστε εδώ