Αγωνία για τους αντιδημάρχους

Έμαθα πως ο δήμαρχος εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης πέντε αντιδημάρχων, αυτών δηλαδή που συμπλήρωσαν δύο χρόνια στο πόστο τους.

Ο Γερογιάννης στην αντιδημαρχία οικονομικών, ο Εγγλέζος στο αρχιτεκτονικό, η Κολοβού στην οδοποιία, ο Γάκης στην αντιδημαρχία πολιτισμού και ο Σάκης Παπαδόπουλος σ’ αυτήν της κοινωνικής πολιτικής, είναι πολύ πιθανόν να αντικατασταθούν από συναδέρφους τους.

Ενώ όμως πέντε είναι τα ονόματα που φέρονται ως «υπό απομάκρυνση», τρία μόνον είναι αυτά που ακούγονται για… αντιδημαρχοποίηση. Πρόκειται για τον Νίκο Μακραντωνάκη, τον Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου και τον Βαγγέλη Δημητρίου.

Ο πρώτος οδεύει μάλλον για το αρχιτεκτονικό, αν και ο ίδιος θα προτιμούσε την αντιδημαρχία πολιτισμού, στην οποία είχε προϋπηρετήσει πριν αναλάβει την προεδρία του ΚΘΒΕ, από την οποία αποχώρησε ύστερα από την κόντρα του με τον Ζαχόπουλο. Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει το αν η συγκεκριμένη αντιδημαρχία θα εκκενωθεί, καθώς η δουλειά σε αυτήν του Βασίλη Γάκη μόνον καλές κριτικές έχει αποκομίσει.

Ο Καρακωνστάνογλου διεκδικεί την αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής, θεωρώντας πως σ’ αυτήν μπορεί να αποδώσει καλύτερα.

Ερωτηματικό μεγάλο υπάρχει για την τύχη του Βαγγέλη Δημητρίου, ο οποίος ύστερα από ενδεκαετή παραμονή στην αντιδημαρχία καθαριότητας αποχώρησε για να διεκδικήσει την εκλογή του στο Κοινοβούλιο. Πήγε καλά στις εκλογές, αλλά όχι όσο χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την εκλογή του, οπότε επιστρέφει στον δήμο, ξεκινώντας πάλι από εκεί που ήταν.

Ο Δημητρίου θέλει οποιαδήποτε αντιδημαρχία, πλην αυτής των Οικονομικών, μη θέλοντας να αναλάβει την «καυτή πατάτα» του Δήμου Θεσσαλονίκης, το ταμείο του οποίου βρίσκεται κυριολεκτικά στο μείον. Οι οικονομικές αδυναμίες, σε συνδυασμό με τα σκάνδαλα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης (Υπόθεση Παγίας που βρίσκεται στον εισαγγελέα κ.λπ.) κάνουν την αντιδημαρχία οικονομικών να παρομοιάζεται με… «λάκκο με μαύρους», όπως σαρκαστικά λένε στο Καραβάν Σεράι.

Μπορεί βεβαίως ο Δημητρίου να «θέλει τα εύκολα», αλλά ο Παπαγεωργόπουλος ψάχνει να βρει κάποιον ικανό να κουβαλήσει την καυτή πατάτα των οικονομικών, ο οποίος θα αναλάβει αφενός να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην υπηρεσία και αφετέρου να πείσει το δημοτικό συμβούλιο πως είναι υποχρεωτική η προσφυγή του δήμου σε δανεισμό από τράπεζες, προκειμένου να βγουν σε πέρας οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί.

Οψόμεθα λοιπόν…


Σχολιάστε εδώ