ψιθυριστά

* Κάτι από εδώ και κάτι από εκεί, κανείς δεν έχει μείνει στο απυρόβλητο στην κυβέρνηση… Ακόμη και υπουργοί που έχαιραν γενικής εκτιμήσεως έχουν χάσει σημαντικό μέρος της αίγλης τους… Έτσι είναι η ζωή. Μια στα ψηλά και μια στα χαμηλά…

* Πόσο εύκολο είναι να μπεις στη δίνη του κυκλώνα… Όσο δύσκολο είναι να βγεις… Το σκεφθήκαμε όταν τελευταία είδαμε… γνωστό γκαφατζή υπουργό της κυβέρνησης να διαπράττει και πάλι μια… σαχλαμαρίτσα… Και να φαντασθεί κανείς ότι είχε περισσότερες φιλοδοξίες… Αλλά υπομονή κι αυτός ο Καραμανλής!

* To να είμαστε, ως λαός, οι πλέον χρεωμένοι σε όλη την Ευρώπη δεν σημαίνει ότι είμαστε και οι πλέον φτωχοί, αλλά οι πλέον απρογραμμάτιστοι, γιʼ αυτό και ξοδεύουμε περισσότερα απʼ όσα παράγουμε. Άλλωστε γιʼ αυτό δεν γίνεται «πόλεμος» τόσα χρόνια στα οικονομικά ζητήματα;

* Τώρα που οι πολιτικοί πήραν το μάθημά τους όσον αφορά τους αλλοδαπούς που απασχολούν χωρίς να τους καταβάλλουν το ΙΚΑ, μπορούμε να μάθουμε ποιοι άλλοι επώνυμοι –όχι πολιτικοί– το τελευταίο χρονικό διάστημα προσήλθαν στο ΙΚΑ και άνοιξαν φακέλους για τους απασχολούμενους από τους ίδιους αλλοδαπούς που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν; Κάτι καλό βγήκε από την υπόθεση Μαγγίνα…

* Χαριτωμένο: Όσοι από τους διαδηλωτές της τελευταίας γενικής απεργίας αποτυπώθηκαν από τις κάμερες… να κληθούν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα να φέρουν τις εισφορές που καταθέτουν στο ΙΚΑ για τις… οικιακές βοηθούς που απασχολούν…

* Σε άλλες χώρες της Ευρώπης ουδείς ασχολείται με τις απόρρητες δαπάνες. Εδώ όμως οι δημοσιογράφοι θεωρούν απόλυτο δικαίωμά τους να δημοσιοποιούν όσα ο νόμος προστατεύει. Θα μου πείτε, ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν μυστικά κονδύλια και ότι έχουν δίκιο εκείνοι που φωνάζουν πως χρησιμοποιούνται για… λάδωμα κ.λπ. Ωστόσο δεν είναι πάντα έτσι και απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί όσον αφορά τη δημοσιοποίηση της υπέρβασης μυστικών κονδυλίων π.χ. στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών και Άμυνας, γιατί κρύβει παγίδες.

* Τι θόρυβο έκανε συγκεκριμένη εφημερίδα για να αποδείξει ότι αποτελεί δείγμα της κοινωνίας η διαδήλωση της 12ης Δεκεμβρίου δεν λέγεται. Στη συνέχεια όλοι πήγαν για διακοπές…

* Επίδειξη δύναμης και μάλιστα, όπως παρατήρησε χαριτωμένα κυβερνητικός παράγοντας, «μέσα σʼ ένα κτίριο-σύμβολο του ομίλου της… Marfin», το Χίλτον, ήταν η ομιλία για την ελληνική οικονομία του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη. Μάζεψε κόσμο, που έφτανε μέχρι και έξω από τη μεγάλη αίθουσα και μάλιστα χειροκροτούσε θερμότατα…

* Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών, μας τόνισε αξιόπιστη πηγή που δεν μασάει τα λόγια της. Πάντως προκαλούν χαμόγελο οι πρωτοσέλιδες επιλογές ορισμένων εφημερίδων, που επειδή δεν θέλουν να προβάλουν ότι εξακολουθεί να προηγείται η Νέα Δημοκρατία με τουλάχιστον δυόμισι μονάδες, βάζουν πρώτο θέμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εισπράττει τη φθορά της κυβέρνησης. Γιατί πότε την εισέπραττε, σύντροφοι;

* Eάν το δημοσιογραφικό σύστημα εργαζόταν… υπέρ της κυβέρνησης, θα είχε γίνει χαμός με τους δυο εναερίτες που κάλυψαν τις κάμερες στη μεγάλη συγκέντρωση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 12 του Δεκέμβρη. Θα υποστήριζαν οι υπερβολικές τηλεοπτικές μας «ειδήσεις» ότι ήταν εγκληματικό αυτό που έγινε, γιατί… φανταστείτε εκείνη την ώρα να ριχνόταν ένα πυροτέχνημα στο… κεφάλι διαδηλωτή, να σκοτωνόταν ο άνθρωπος και να μην το «αποτύπωναν» οι κάμερες… Θα το έλεγαν ή όχι;

* Και μια και ο λόγος για την πανελλαδική διαμαρτυρία για το συνταξιοδοτικό, ας πούμε ότι οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές ήταν, όσο κι αν προσπάθησαν οι καλοί συνάδελφοι να μας πείσουν περί του αντιθέτου. Οι διαδηλωτές στην Αθήνα δεν ξεπέρασαν τις 17.000 (ό,τι και να λένε οι συνδικαλιστάδες μας), σύμφωνα με έκθεση της Αστυνομίας, που δεν έχει κανέναν λόγο να πει ψέματα. Και φυσικά εάν αυτό είναι το σωστό νούμερο, δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για τη στήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων. Και είναι στρουθοκαμηλισμός να μην το βλέπουμε και να στηριζόμαστε στην εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν ορισμένα ΜΜΕ.

* Πάντως μήνυμα οι συγκεντρώσεις δεν ήταν. Κι αυτό αποτελεί άλλη μια θλιβερή πραγματικότητα για τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα αν δεν ήταν και η μεγάλη κινητοποίηση του ΚΚΕ με το ΠΑΜΕ, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα, καθώς η γενικότερη φτώχεια θα γινόταν πολύ περισσότερο φανερή.

* Φέτος στάλθηκαν λιγότερες κάρτες εορτών από κάθε άλλη φορά. Λιτότητα ή είναι πεσμένη η ψυχολογία του κόσμου; Καλύτερα να είναι το πρώτο παρά το δεύτερο και, τρισχειρότερα για την κυβέρνηση, να είναι και τα δυο μαζί.


Σχολιάστε εδώ