Προβλήματα και βιντεοταινίες

Στο εσωτερικό μας η πορεία των οικονομικών, οι περίφημες «μεταρρυθμίσεις», το Aσφαλιστικό, η συνεχώς επιδεινούμενη θέση ενός σημαντικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, η ανεργία, το περιβάλλον… ζητούν άμεσες απαντήσεις.

Κι όμως, αν παρακολουθήσει ο κάθε πολίτης τα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ, όλα αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν… Μοναδικό θέμα η υπόθεση Ζαχόπουλου, οι κάμερες και τα DVD, τα «σκάνδαλα» και η αυθαίρετη διαχείριση στο υπουργείο Πολιτισμού, καταγγελίες που κυριαρχούν χωρίς να συγκεκριμενοποιούνται, και σε όλον αυτό τον τηλεοπτικό πολτό, σαν «κερασάκι», η αρρωστημένη περιέργεια, η «ροζ» πολιτική και παραπολιτική…

Ασφαλώς, το ενδιαφέρον είναι εύλογο όσον αφορά στη διαφώτιση κάθε πτυχής της υπόθεσης αυτής που συνδέεται με τη διαχείριση δημόσιου χρήματος ή τον τρόπο άσκησης της εξουσίας και λήψης των αποφάσεων.

Όμως η «εμπορευματοποίηση» του συμβάντος για την αύξηση της τηλεθέασης, η μετατροπή των δελτίων ειδήσεων της TV σε «ροζ ριάλιτι», η υποκριτική στάση κομμάτων και πολιτικών προσώπων που «χρησιμοποιούν» την υπόθεση Ζαχόπουλου για πολιτικό ή προσωπικό όφελος είναι απαράδεκτα φαινόμενα που επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το υποβαθμισμένο επίπεδο του πολιτικού μας «πολιτισμού».

Και τα κόμματα και τα ΜΜΕ θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Και να ξεχωρίσουν επιτέλους το «ιδιωτικό» από το «δημόσιο» ενδιαφέρον και συμφέρον… και τα «προσωπικά συμβάντα» από τα πολιτικά «σκάνδαλα».

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ