Πολυτέλεια… χωρίς κινητά

Κι όμως συμβαίνει στην εφημερίδα της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία μαζί με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο δεν τσιγκουνεύτηκαν καθόλου για το κτίριο, όπως λέει στη συνέντευξη του στον «Τύπο» της περασμένης Κυριακής ο αρχιτέκτονας του κτιρίου Σαφ Φαχίμ. Ενώ λοιπόν η εφημερίδα περηφανεύεται για το νέο της κτίριο, το 1/5 των δημοσιογράφων δεν έχει ακόμη τηλεφωνικές συσκευές και το 1/3 των συντακτών δεν μπορεί να πάρει κινητό τηλέφωνο! Έχουν περάσει δέκα μέρες και οι δημοσιογράφοι που οι τηλεφωνικές τους συσκευές δεν έχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα κοντεύουν να πάθουν έμφραγμα. Για τα ρεπορτάζ τους παίρνουν από τα δικά τους κινητά τηλέφωνα και μόλις δουν τους λογαριασμούς θα σταματήσουν φυσικά να παίρνουν. Φημολογείται μάλιστα ότι δεν πρόκειται να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους συντάκτες να παίρνουν κινητά τηλέφωνα, αν βέβαια δεν επικρατήσει η κοινή λογική.

Κατά τʼ άλλα η εφημερίδα, σε 2σέλιδο ρεπορτάζ της την περασμένη Κυριακή, δημοσιοποίησε φωτογραφίες από το νέο κτίριο στο Μαρούσι και συνέντευξη του δημιουργού αρχιτέκτονα Σαφ Φαχίμ, ιδρυτή του γραφείου Archronica Architects της Νέας Υόρκης και συνεργάτη της ισπανικής εταιρείας αναμόρφωσης εντύπων Innovation, η οποία αναμόρφωσε το layout της εφημερίδας ενάμιση χρόνο πριν.

«Συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες του ʽʽΕ.Τ.ʼʼ. Δεν φοβήθηκαν το κόστος», λέει ο αρχιτέκτονας που δηλώνει πως έπρεπε να διαλύσουν τα πάντα μέσα στο κτίριο για να φτιάξουν την ιδέα που είχαν στο μυαλό τους. Το πολυτελές κτίριο του «Ε.Τ.», σύμφωνα με τον αρχιτέκτονά του, δεν είναι «ανοικτό», ο ίδιος το ονομάζει «Cybrary». Η βασική του ιδέα είναι ότι όλοι οι χώροι και όλες οι μονάδες παραγωγής σε εφημερίδα, internet και ραδιόφωνο επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς στεγανά. Τα εγκαίνια του κτιρίου, που έγιναν πριν από τη μετακόμιση των δημοσιογράφων, πραγματοποιήθηκαν σε «κλειστό κύκλο», χωρίς εργαζόμενους και μόνο με τη διεύθυνση.


Σχολιάστε εδώ