Πληρώνει τον Τσουπίδη…
Ήταν κι αυτή μία από τις πολλές επιβεβαιώσεις της άριστης διαχείρισης Τσουπίδη, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις υψηλού κινδύνου σε δομημένα προϊόντα και hedge funds…
>> Αντίθετα με άνοδο που ζαλίζει, της τάξεως του 87%, έκλεισε τη χρηματιστηριακή χρονιά η μετοχή της ΔΕΗ, χωρίς, από όσο ξέρουμε, να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής… πετρέλαιο στην οδό Χαλκοκονδύλη. Μεγάλα τα κέρδη για τα ισχυρά επενδυτικά χαρτοφυλάκια του εξωτερικού, από το πρωτοφανές χρηματιστηριακό παιχνίδι που «στήθηκε» πρόσφατα σε μια από τις πιο «βαριές» μετοχές της αγοράς (χωρίς να παρέμβει, ασφαλώς, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς), βαρύτατες, όμως, και οι ζημιές γνωστής αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, που είχε την ατυχή έμπνευση να «ποντάρει» σε πτώση της μετοχής και το πλήρωσε ακριβά. Επιμύθιο; Κάτι τα «χαράτσια» στους πολλούς μέσω των τιμολογίων, κάτι τα καλοστημένα «παιχνίδια» των ισχυρών της αγοράς και η μετοχή της ΔΕΗ είχε φέτος αποδόσεις που θα ζήλευε και η πιο απίθανη «φούσκα» της περιφέρειας. Με τις υγείες μας…
>> Πλησιάζει η λήξη της θητείας Γκαργκάνα στην Τράπεζα της Ελλάδος και είναι εύλογο να πληθαίνουν οι διεκδικητές της επίζηλης θέσης του διοικητή. Μαθαίνουμε ότι και ο Αλέξης Πιλάβιος εκδηλώνει στο παρασκήνιο την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με προορισμό τους υψηλούς ορόφους του Μεγάρου της Πανεπιστημίου, ενώ κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά ακόμη ονόματα προσώπων που θεωρούνται έμπιστοι του πρωθυπουργού για τη θέση, που όμως λόγω ηλικίας δεν μπορεί να έχουν τύχη… Ο κ. Νίκος Γκαργκάνας, πάλι, ελπίζει ότι με την «αρίστη διαγωγή» του έναντι της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια θα καταφέρει να παραμείνει στον θώκο του. Ίδωμεν…
>> Τι γίνεται με τις ίδιες μετοχές που έχει μαζέψει στο χαρτοφυλάκιό της η Marfin Investment Group, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την τιμή της μετοχής της, που δέχθηκε αφόρητες πιέσεις τους τελευταίους μήνες; Το ποσοστό συμμετοχή της ίδιας της εταιρείας στον… εαυτό της έχει φθάσει το 9,40%, ξεπερνώντας και τη συμμετοχής των Αράβων από το Ντουμπάι. Και φαίνεται τώρα ότι το επικρατέστερο σενάριο για τις μετοχές αυτές είναι να ακυρωθούν, με απόφαση γενικής συνέλευσης. Το ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί δεν τις αγοράζουν οι Άραβες εταίροι της MIG. Έχουν κάποιο λόγο να μην πιστεύουν στις προοπτικές της εταιρείας; Όταν δούμε τον Μπαλαουί θα τον ρωτήσουμε…