Κάτω στον Πειραιά

Από τη στιγμή όμως που ο Γ. Παπανδρέου θα μας έλθει, το ερώτημα είναι για ποιον έρχεται; Για τον Φασούλα, παρ’ όλο που ήταν εναντίον του ή για τον Γιάννη Μίχα, τον νομάρχη, που ήταν ένθερμος υποστηρικτής του; Η απάντηση ίσως δοθεί αργότερα, αφού μετά τον αγιασμό ο δήμαρχος έχει σχεδιάσει επίσημο γεύμα στους καλεσμένους του στον Ναυτικό Όμιλο. Για να δούμε, θα τον… τιμήσει ο Γιώργος;

// Μπορεί να μη φάνηκε, αλλά έργο έγινε κατά την πρώτη χρονιά του Φασούλα στο λιμάνι. Απλώς έγινε έργο ουσίας, το οποίο αν και σημαντικό δεν… φωνάζει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ενώ δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το Δ΄ ΚΠΣ, ο Πειραιάς κατάφερε να καρπωθεί πόρους από το Γ΄ ΚΠΣ, το οποίο λήγει και είχε μόνο κάποια κονδύλια αδιάθετα. Συγκεκριμένα από τα αδιάθετα του Γ΄ ΚΠΣ διεκδίκησε δύο προγράμματα και τα πήρε και τα δύο! Κάτι που σημαίνει πως αν μη τι άλλο έγινε σωστή δουλειά και πως -επιτέλους- ο Πειραιάς θα μπει ουσιαστικά στον χώρο των κοινοτικών ενισχύσεων. Άλλωστε αν δεν είχε υπόψη του να αξιοποιήσει τους πόρους αυτούς, ίσως δεν θα επέμενε στις μηδενικές αυξήσεις δημοτικών τελών ο Φασούλας.

// Πάντως ο δήμαρχος το τελευταίο Σαββατοκύριακο του χρόνου δεν έκανε ούτε… ρεβεγιόν ούτε ψώνια. Με δύο μεγάλους φακέλους υπό μάλης, έτρεχε σε λογιστές και δικηγόρους για να συντάξει τις σχετικές μελέτες, προκειμένου να πετύχει την προμήθεια υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων από τον δήμο μέσω κοινοτικών προγραμμάτων. Αν τελικά τα καταφέρει και φέρει τα οχήματα αυτά στον Πειραιά, ο τομέας της καθαριότητας θα αυξήσει την απόδοσή του κατά 30%! Κάτι που σίγουρα το έχει ανάγκη η πόλη. Για να δούμε…

// Ο τομέας του πολιτισμού πήρε τον χειρότερο βαθμό απ’ όλες τις δραστηριότητες του δήμου. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Βίκυ Λέανδρος και η πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ Δάφνη Μπόκοτα δεν κατάφεραν να συνεργαστούν, με αποτέλεσμα να μη γίνει τίποτα το ουσιαστικό στον τομέα αυτόν. Οπότε μάλλον και οι δύο θα είναι οι πρώτες υποψήφιες για… αντικατάσταση. Άλλωστε η Βίκυ Λέανδρος μετά τις εκλογές έχει… χαθεί από τον Πειραιά.

// Ο Βασίλης Βουράκης, που γιόρταζε κιόλας, ήταν ο τυχερός της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο δημοτικό συμβούλιο. Του έπεσε το φλουρί και ήταν όλος χαρά. Πάντα τέτοια, Βασίλη.

// Ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα ανάπλασης της παραλιακής «μετόπης» του Πειραιά, στον χώρο του εργοστασίου των Λιπασμάτων, ανακοίνωσε την Πρωτοχρονιά ο νομάρχης Γιάννης Μίχας. Σύμφωνα με το ό,τι είπε, θα προτείνει την ίδρυση μητροπολιτικού πάρκου που θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του Πειραιά και θα είναι ένα κόσμημα για την Αττική. Θα έρθει δε να συμπληρώσει το ήδη δρομολογημένο μητροπολιτικό πάρκο που θα γίνει στα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, κάτι μάλιστα για το οποίο συνεχάρη τον δήμαρχο Πειραιά Π. Φασούλα.

Η… αβροφροσύνη αυτή είχε και συνέχεια, καθώς μετά τις ανακοινώσεις του ο νομάρχης συναντήθηκε με τον δήμαρχο στο «Εν Πειραιεί» και τα είπαν σε πιο φιλική ατμόσφαιρα. Κάτι που δείχνει πως ο πάγος που υπήρχε στις σχέσεις τους από την εποχή των εσωκομματικών διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ λιώνει με γοργό ρυθμό, έστω και αν βρισκόμαστε στο καταχείμωνο…

// Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των ακαδημιών του Εθνικού ετοιμάζει ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Πηρούνιας. Στα επόμενα χρόνια ο δραστήριος πρόεδρος ετοιμάζει και μια μεγάλη… μεταγραφή, που θα… αφήσει εποχή! Ασχέτως αν δεν αφορά τον Εθνικό…

// Τους εισαχθέντες στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι είναι δημότες Κορυδαλλού, θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση ο δήμος σήμερα, στις 7 το απόγευμα.

Πρόκειται για 350 μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Κορυδαλλού που προσπάθησαν και είδαν τις προσπάθειές τους να αποδίδουν καρπούς. Δίπλα τους, όπως και στις οικογένειές τους, η δημοτική αρχή του Κορυδαλλού για να τους επιβραβεύσει ηθικά για το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Ενιαίου Λυκείου (Σολωμού 2-4).

// Αναβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών πολιτικής προστασίας από την ΤΕΔΚΝΑ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ένωσης και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Γ. Δαβάκης, συμφώνησε με την εθελοντική οργάνωση «Λέσχη 4Χ4 Εκάλη» να την εντάξει στην επιτροπή. Έτσι από δω και πέρα όποτε απαιτείται, τα μέλη της λέσχης με τα μέσα που διαθέτουν θα συνδράμουν τις υπόλοιπες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις διάσωσης από θεομηνίες, πλημμύρες, σεισμούς κ.λπ. και θα κάνουν πιο αποτελεσματικό το έργο τους. Να σημειώσουμε ότι η «Λέσχη 4Χ4 Εκάλη» διαθέτει 60 οχήματα προηγμένης τεχνολογίας και μεγάλης ιπποδύναμης με κίνηση και στους 4 τροχούς, που έχουν τη δυνατότητα να κινούνται σε εξαιρετικά δύσβατες περιοχές, τα οποία επανδρώνονται από 100 άριστα εκπαιδευμένα μέλη της λέσχης.

// Ο Άγιος Βασίλης ήταν φέτος ιδιαίτερα γενναιόδωρος για τα παιδιά με προβλήματα όρασης, τα οποία επισκέφθηκε στο ΚΕΑΤ και τους μοίρασε χίλια δυο πράγματα γεμίζοντας τα χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον. Βέβαια, η γενναιοδωρία του Άη Βασίλη οφείλεται στο έξτρα κονδύλι που διέθεσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΤ Γ. Δαβάκης, που υλοποίησε κατά γράμμα την εντολή του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου για όσο το δυνατόν περισσότερες παροχές στα παιδιά με προβλήματα όρασης.


Σχολιάστε εδώ