Εξώδικο για την ΠΟΣΠΕΡΤ

Με εξώδικο, 6 μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ καλούν τα υπόλοιπα 7 σε συνεδρίαση την επόμενη Τρίτη 8 Ιανουαρίου, για 3 λόγους. Για τη σύγκληση του συνεδρίου εντός 20 ημερών, σύμφωνα με το καταστατικό, την παράδοση του ταμείου της ομοσπονδίας από τον ταμία της προηγούμενης διοίκησης στην Ελεγκτική Επιτροπή, αλλά και για τις απαλλαγές και τα ευεργετήματα που δίνονται στους συνδικαλιστές βάσει της θέσεώς τους.

Το εξώδικο υπογράφουν οι Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Λουκάς Πανουργιάς, Δημήτρης Τράγγαλος, Γεώργιος Καλοφωλιάς, Αμαλία Νταή και Γιάννης Γαβρίλης-Καράσογλου και απευθύνεται στους Αρίστωνα Κοντιζά, Κωνσταντίνο Παππά, Δημήτριο Μακρή, Στυλιανό Σαουλίδη, Νικόλαο Κοντό, Γεώργιο Δεληκάρη, Δημήτριο Νασιούλη, Χρήστο Αντωνόπουλο και Γαβριήλ Φωτοδήμο.
Για την έκτακτη σύγκληση συνεδρίου με στόχο την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και τον καθορισμό των στόχων και της τακτικής της
ΠΟΣΠΕΡΤ, οι έξι επικαλούνται αίτηση που κατέθεσαν 32 αντιπρόσωποι της ομοσπονδίας. Επίσης, για το ζήτημα της επιστροφής του ταμείου αναφέρουν «ότι η θητεία του ταμία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει λήξει, μετά την καταψήφιση του οικονομικού απολογισμού και του προϋπολογισμού, και, κατά συνέπεια, ήδη από 8/11/2007 όφειλε να έχει παραδώσει στη νόμιμα εκλεγμένη Ελεγκτική Επιτροπή».

Το εξώδικο καλούσε τον ταμία του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΠΕΡΤ Δημήτριο Μακρή να παραδώσει το αργότερο ως την Παρασκευή 28/12/2007 στην Ελεγκτική Επιτροπή, αλλά δεν γνωστοποιήθηκε αν έγινε αποδεκτό το αίτημα. Τέλος, στο εξώδικο τα έξι μέλη υπενθυμίζουν πως έχει «λήξει η θητεία του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου και, ως εκ τούτου, παρανόμως από τη λήξη της (8/11/2007) χορηγούνται τα σχετικά ευεργετήματα (απαλλαγές, αποζημιώσεις κ.λπ.)»…


Σχολιάστε εδώ