ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η υπόθεση Ζαχόπουλου εμφανίζεται ο Κ. Παπούλιας. Σε συνομιλίες του τις ημέρες των εορτών με μη πολιτικά πρόσωπα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατηρούσε ότι οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις όσο και η ανακύκλωση φημών έχουν επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα, με συνέπεια πιο σημαντικά ζητήματα να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Πάντως, ο κ. Παπούλιας δεν πρόκειται, όπως πληροφορούμαι, να δημοσιοποιήσει τον προβληματισμό του, καθότι δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, στις καθιερωμένες ευχές που αντάλλαξε την Πρωτοχρονιά με πολιτικά (και άλλα) πρόσωπα, απέφυγε να πει οτιδήποτε θα μπορούσε να εκληφθεί και ως έμμεση αναφορά στα γεγονότα των ημερών.

ΑΠΟ μηδενική βάση ξεκίνησε την προσπάθεια επίλυσης του Ασφαλιστικού η κ. Πετραλιά. Κυριολεκτικά και όχι τρόπος του λέγειν… Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της, δεν βρήκε πουθενά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τις προωθούμενες αλλαγές. Κάποιες σκόρπιες διατάξεις για επιμέρους θέματα και τίποτα περισσότερο. Τι άλλο… ανακάλυψε; Ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν είχε συμφωνήσει με την ενοποίηση των Ταμείων (δημοσιογράφων, δικηγόρων κ.ά.). Ο Αλογοσκούφης είχε αντιρρήσεις, ο Μαγγίνας εξηγούσε ότι υπο- χρεώθηκε να προωθήσει την πολιτική αυτή, οι επιτελείς του υπουργείου Απασχόλησης δεν τη βλέπουν με καλό μάτι. Έκτοτε, η κ. Πετραλιά ψάχνει να βρει τίνος ιδέα ήταν η ενοποίηση, με την οποία ούτε η ίδια φαίνεται να συμφωνεί.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ Πρωτοχρονιάς σε ένα «πηγαδάκι » με δημοσιογράφους στο Μαξίμου, ο Γ. Ανδριανός ανέλυε τη θεωρία ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο ενημερώθηκαν για τις… προσωπικού χαρακτήρα «δραστηριότητες » του Χρ. Ζαχόπουλου λίγες ώρες πριν από το ταξίδι του Κ. Καραμανλή στη Μόσχα. Δηλαδή το πρωί της 17ης Δεκεμβρίου, όταν έφθασε στα χέρια του το επίμαχο βίντεο. «Αν τα γνωρίζαμε όλα αυτά νωρίτερα, θα τον αφήναμε να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό την ίδια μέρα στην επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης;» σημείωσε. Ωστόσο, στο Μαξίμου είχαν πάρει τις αποφάσεις τους για τον Ζαχόπουλο. Σε εκείνη ακριβώς την επίσκεψη ο Καραμανλής δεν είχε ανταλλάξει ούτε λέξη με τον (πρώην πλέον) γενικό γραμματέα. Τον είχε αποφύγει με πολύ σαφή τρόπο…

ΑΠΟ τα… κεντρικά της κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου εννοούμε, επιμένουν να διαψεύδουν τα περί λειτουργίας Ομάδας Αδιάφθορων, μαθαίνω όμως ότι στο μικροσκόπιο του Γ. Αγγέλου έχουν μπει οι δραστηριότητες των γενικών γραμματέων ορισμένων υπουργείων. Μετά και το «πάθημα» Ζαχόπουλου φοβούνται και τον ίσκιο τους. Το ενδιαφέρον των ερευνών εστιάζεται στο υπουργείο Απασ χόλησης, όπου «περνούν από κόσκινο» τις αποφάσεις που έχουν υπογράψει ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κ. Τσουτσοπλίδης και ο γενικός γραμματέας Απασχόλησης Δ. Κοντός. Υποθέτω ότι οι έρευνες αφορούν το διάστημα μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, διότι αν πάνε πιο πίσω ενδεχομένως να ψάξουν και τα πεπραγμένα του Κ. Μουσουρούλη, στη θητεία του στο υπουργείο Οικονομίας ως γενικού γραμματέα Επενδύσεων. Το βλέπω σχεδόν απίθανο οι έρευνες να φθάσουν και στο υπουργείο Εξωτερικών και τον εκεί γραμματέα Θ. Σκυλακάκη. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε «πόλεμο» με την Ντόρα.

ΣΕ… κυνήγι μαγισσών επιδίδονται εκ νέου στο υπουργείο Εξωτερικών και «φορτώνουν » σε στελέχη του Μαξίμου τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ψυχρότητα στις σχέσεις της Ντόρας με τον πρωθυπουργό. Δεν το λένε (σε όλους) ευθέως, αλλά τον Θ. Ρουσόπουλο εννοούν, με τον οποίο βρίσκονται σε «ανοιχτή κόντρα» εδώ και τρία χρόνια. Αδίκως πασχίζουν… Ειδικώς αυτήν την περίοδο η «απόσταση » μεταξύ ΥΠΕΞ και Μαξίμου είναι… ορατή «διά γυμνού οφθαλμού». Όπως και οι διαφωνίες σε όλα σχεδόν τα σημαντικά εθνικά θέματα. Δεν χρειάζεται δηλαδή η παρέμβαση τρίτων για να τα επισημάνουν.


Σχολιάστε εδώ