Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και ΟΠΑΠ. Οι 4 τίτλοι για τους οποίους κυκλοφόρησαν «διθυραμβικές» συστάσεις από γνωστούς και μη εξαιρετέους οίκους, όπως η UBS και η Deutsche Bank. Αναλυτικότερα, η ελβετική τράπεζα εκτιμά πως συνολικά 17 είναι οι τίτλοι ελληνικών εισηγμένων που πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε χαρτοφυλάκιο (οι… γνωστοί από τράπεζες και υψηλή κεφαλαιοποίηση συν τα… new entries των Altec, ΣΙΔΕΝΟΡ και ΤΕΡΝΑ). Η HSBC διατηρεί τη σύσταση «αύξησης θέσεων» για τους ελληνικούς τίτλους των Εθνική, EFG Eurobank, Πειραιώς, Κύπρου, Forthnet, J&P Άβαξ, ΓΕΚ, ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Βασιλόπουλος, ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίος, Σαράντης, Ελληνική Τεχνοδομική, ΚΑΕ, Φουρλής, Jumbo και Folli Follie. Τέλος, η Deutsche Bank «βλέπει» 3Ε, Eurobank, Tράπεζα Κύπρου, Frigoglass, Intralot, Jumbo, Marfin Popular Bank, Εθνική, Νεοχημική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς και Σαράντη.

• Για να μην ξεχνιόμαστε, η στήλη προτείνει και φέτος να έχουμε τα μάτια μας (και τα πορτοφόλια μας) ανοικτά για κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί στο εγγύς μέλλον στα χαρτιά -πρωταγωνιστές συγκεκριμένων κλάδων. Κι ο λόγος φυσικά για την Ακτοπλοΐα και τις Κατασκευές. Μάλιστα, έπειτα απ’ όλα όσα συνέβησαν μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του 2007, ιδιαίτερα στον χώρο της Ακτοπλοΐας, δεν νομίζω ότι έχει κανείς σας απορίες για το πόσα μέλλει να δούμε ακόμα. Επί τη ευκαιρία, για δείτε λίγο την πορεία των μετοχών του κλάδου το τελευταίο 6μηνο και θα καταλάβετε πολλά…

• Η χρονιά που ξεκίνησε εικάζεται από πολλούς πως θα είναι χρονιά-ορόσημο και για δύο άλλους κλάδους: της Υγείας αλλά και τον -πολύπαθο εσχάτως- κλάδο των εταιρειών λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών. Στον μεν πρώτο κλάδο η σαρωτική είσοδος της ΜΙG και η ανακατανομή του χάρτη ίσως και να μην έχει τελειώσει. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν αρκετοί -και πολύ έμπειροι- επαγγελματίες της αγοράς. Όσον αφορά τώρα στο… λιανεμπόριο ηλεκτρονικών, εδώ το 2008 θα «έχει πολύ ψωμί». Μετρήστε ειδήσεις που τώρα θα κληθεί η αγορά να αφομοιώσει: την ανεξάρτητη νέα κίνηση του κυρίου Π. Γερμανού (Public), την -επιτέλους (!)- επέκταση εκτός συνόρων του ηγέτη της αγοράς (Πλαίσιο) και την αναβίωση εκ της στάχτης τους παραδοσιακών παικτών (Κορασίδης).


Σχολιάστε εδώ