ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»!

Πράγματι είχαν δίκιο… Σωστά δούλεψε το αισθητήριό τους. Υπάρχει στροφή. Σε υλοποίηση των υποδείξεων-προτάσεων της έρευνας που έκανε για την εφημερίδα αμερικανική εταιρεία, με την οποία η κυρία Αγγελοπούλου συνεργαζόταν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την έρευνα για τον «Ελεύθερο Τύπο», που διέρρευσε στο «Ποντίκι», δεν δημοσιεύθηκε το κυριότερο στοιχείο. Και αυτό ήταν η πρόταση ότι η εφημερίδα για να αποκτήσει μεγαλύτερη κυκλοφορία θα πρέπει να γίνει πιο ανεξάρτητη από τη ΝΔ (!), δηλαδή την κυβέρνηση, λογική που αποδέχεται η ιδιοκτήτρια της εφημερίδας.

Και άμ’ έπος, άμ’ έργον…

Δεν αποκλείεται πάντως στην άμεση υλοποίηση της πρότασης για… ανεξαρτητοποίηση από τη ΝΔ να συνέβαλε και η οργή που προκάλεσαν οι πολλαπλάσιες διαφημιστικές καταχωρίσεις που έχουν δοθεί από υπουργεία και ΔΕΚΟ κυρίως στις δωρεάν εφημερίδες, σε σχέση με την κυκλοφορία που έχει ο «Ελεύθερος Τύπος». Αλλά και σε εφημερίδες που στηρίζουν τη ΝΔ και έχουν κυκλοφορία μόλις 2-3.000 φύλλα η κρατική διαφήμιση που δίνεται είναι σκάνδαλο.

Δεν λείπουν πάντως και τα εσωτερικά μαχαιρώματα. Μόνιμη έχει γίνει η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο διευθυντών, του Σεραφείμ Κοτρώτσου, που έχει συμμαχία με τον Μιχ. Ζαχαράτο, τον άνθρωπο της Γιάννας, και του Γιάννη Παπουτσάνη. Ποιος θα επικρατήσει; Μάλλον ο πρώτος, λένε εκείνοι που ξέρουν.

Άλλωστε οι σχέσεις Γιάννας – Κοτρώτσου κρατάνε χρόνια…

Να σημειώσουμε ότι, άγνωστο για ποιον λόγο, αφαιρέθηκε από την ταυτότητα της εφημερίδας το όνομα του υπεύθυνου του πολιτικού ρεπορτάζ Μανόλη Κοττάκη.

Η θέση που εξέφρασε πρόσφατα η Γιάννα στους στενούς της συνεργάτες είναι πως «δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν, οπότε και δεν χαριζόμαστε σε κανέναν». Αυτή βέβαια η θέση θα εξαρτηθεί και από άλλες παραμέτρους, όπως οι επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις. Ταυτόχρονα η έρευνα που έγινε έδειξε το προφανές, πως το αναγνωστικό κοινό του «Ελεύθερου Τύπου» επιζητά την κριτική προς την κυβέρνηση, καθώς πλέον την αντιμετωπίζει με επιφύλαξη. Θεωρείται πως το επόμενο διάστημα θα ανοίξει για τα καλά το ζήτημα της γραμμής της εφημερίδας και δεν αποκλείεται να υπάρξει σοβαρή αντιπαράθεση σε πολλά επίπεδα.


Σχολιάστε εδώ