Άγρια παζάρια για τα DVD-τσόντες

Τα όσα πραγματικά συμβαίνουν, ενώπιον μιας αμήχανης κυβέρνησης που παρακολουθεί ανήμπορη, συνιστούν όνειδος για τον δημόσιο βίο της χώρας. Και μικρογραφία του ’89. Τότε πουλούνταν οι κασέτες στην… Ομόνοια. Τώρα ακριβοπωλούνται DVD σε συναλλαγές και παζάρια στυλ σικελικής μαφίας, με τους εκβιασμούς να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και τα παζάρια να γίνονται ακόμα και συνθηματικά από κάποια «παράθυρα», μεταξύ λαμογίων της πιάτσας της «ενημέρωσης» και μεσαζόντων της εξουσίας!

Η Ελλάδα όχι απλώς ζει στον… αστερισμό των DVD, αλλά βιώνει μια απίστευτης έκτασης παρακμή που αβαντάρεται από «τηλενταβατζήδες», νοικιασμένα παπαγαλάκια των «νταβατζήδων» σε μια καταφανέστατη επιχείρηση αποσταθεροποίησης, ώστε να πετύχουν αυτό που δεν πέτυχαν στις εκλογές: τον πλήρη έλεγχο των εξελίξεων μέσω κυβερνήσεων αδύναμων και πολιτικών-μαριονετών!

Φυσικά πατώντας σε υπαρκτά φαινόμενα, σκάνδαλα, λαμογιές, αμαρτίες της εξουσίας. Όχι όμως για να τα αποκαλύψουν ή να τα στηλιτεύσουν, αλλά για να τα αξιοποιήσουν για το δικό τους συμφέρον μέσω των τηλεκαφενείων (τους), που επί της ουσίας βιάζουν την πολιτική ή -στην πιο «λάιτ» εκδοχή – συνιστούν το τέλος της πολιτικής.

ΠΟΙΟΣ έδωσε το DVD;

Σ’ αυτό το πλαίσιο παρακμιακών φαινομένων και οργίων εκβιασμών και συναλλαγών, η απάντηση στο ερώτημα «ποιος έδωσε το DVD στον επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού» αναδεικνύεται σε σημαντικό ζήτημα. Βασικά επειδή έχει σημασία να μάθει ο λαός και την ποιότητα των συναλλαγών κάποιων «αδιάφθορων» και τιμητών του δημόσιου βίου με την εξουσία και τη διαδρομή του DVD, διαδρομή που μπορεί να σημαίνει πολλά, πάρα πολλά, και να φτάνει μέχρι και το κύκλωμα των εκβιαστών.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στον Γ. Ανδριανό το DVD το παρέδωσε:

• Γνωστός δημοσιογράφος, πολύ γνωστός, με μεγάλη δύναμη αλλά και με… σοβαρή υπόθεση ανοιχτή, ο οποίος δεν ανήκει στην κυβερνητική παράταξη αλλά και δεν διστάζει να έρχεται σε συναλλαγή ακόμα και με «αντιπάλους» προκειμένου να κλείσει ανοιχτά μέτωπα.

Το ζήτημα είναι με ποιο αντάλλαγμα έκανε τη συναλλαγή ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Με αντάλλαγμα μόνο το «τελείωμα» της σοβαρής του ανοιχτής υπόθεσης ή και άλλο ή άλλα ανταλλάγματα;

Έτσι κι αλλιώς, αφού το περιβόητο DVD έχει γίνει… χρηματιστηριακό είδος, όλα παίζουν, όλα είναι πιθανά.

Όλα τούτα τώρα… πολλαπλασιάστε τα. Και αυτό επειδή έγκυρες πληροφορίες επιμένουν ότι τα DVD είναι παραπάνω από ένα, κάνουν μάλιστα λόγο για 3-4!

Οπότε οι συναλλαγές, τα παζάρια, οι εκβιασμοί παίζουν σε πολλά επίπεδα, τόσο περισσότερα όσο περισσότεροι είναι οι «ενδιαφερόμενοι», κάθε είδους!

Εμείς θα θέσουμε κι ένα άλλο ερώτημα, επειδή πολλοί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και πολλά παιχνίδια παίζονται:

• Είναι δυνατόν να ασχολείται όλη η χώρα με το όνομα αυτού που έδωσε το DVD, να αναπτύσσεται τόση φιλολογία, να έχουμε μονοθεματικά δελτία ειδήσεων, όταν έχει δηλωθεί πως η συνάντηση Ανδριανού – δημοσιογράφου έγινε στο «Βυζαντινό» του Χίλτον, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα; Μα… στο «Βυζαντινό» συχνάζει όλη η «επώνυμη» Αθήνα, πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, εκδότες, όλο το… συναπάντημα! Είναι δυνατόν να μην τους είδε ένα μάτι; Πόσο θα μπορούσε να κρατηθεί μυστικό ένα ραντεβού σε τέτοιο μέρος;

Ο ρόλος των δικηγόρων…

Στην αποκάλυψη του ονόματος του δημοσιογράφου που έδωσε στο Μαξίμου το DVD επιμένει και θα επιμείνει και η κατηγορούμενη και προφυλακισμένη Ε. Τσέκου, η οποία απ’ την Πέμπτη άλλαξε και την υπερασπιστική της γραμμή.

Και θα επιμείνει, για να δείξει ότι η ίδια δεν συμμετέχει σε κύκλωμα εκβιαστών. Αυτό θα συνεχίσει να το αρνείται σε κάθε περίπτωση.

Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα της συμμετοχής ή όχι της ιδίας, κύκλωμα πρέπει να υπήρχε. Σε αυτό συγκλίνουν και πληροφορίες, αλλά και η εκτίμηση ότι το όλο στήσιμο των «εγγραφών» απαιτεί περισσότερους του ενός, από… κάμεραμαν μέχρι… μοντέρ και άλλες… ειδικότητες.

Ένα ερώτημα που μένει και πρέπει να απαντηθεί είναι ο ρόλος των δικηγόρων, των τριών δικηγόρων που εμπλέκονταν με την Ε. Τσέκου.

Ιδίως δε ο ρόλος του Νικολουτσόπουλου, του νομικού συμβούλου της ΓΣΕΕ, ο οποίος συνόδευε την Τσέκου και στο Mega όταν πήγε για να ενημερώσει για το περιεχόμενο του DVD που είχε και στο «Πρώτο Θέμα», στο ραντεβού της με τον Θ. Αναστασιάδη.

Οι τρεις δικηγόροι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν, οπότε θα προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία.

Πάντως οι δύο εξ αυτών, οι Μπαλέρμπας και Κουτελίδας, επιμένουν και ισχυρίζονται ότι δεν φοβούνται τίποτα, ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες ότι εκβίαζαν τον Ζαχόπουλο.

Ενώ προκαλεί εντύπωση ότι τα ΜΜΕ ελάχιστα ασχολούνται με τον ρόλο των τριών δικηγόρων…

Θεωρείται επίσης σημαντικό το τι θα αποκαλυφθεί:

• Απ’ το άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση, ιδιαίτερα του Ζαχόπουλου και της Τσέκου…

• Απ’ την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών. Εκεί θα φανούν οι κλήσεις που δέχονταν. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, θα φανεί και ποιοι δημοσιογράφοι επικοινωνούσαν και με τον Χρ. Ζαχόπουλο (μέχρι και λίγο πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα…) και με την Τσέκου, αλλά και ποιοι δικηγόροι και ποιοι άλλοι μεγαλόσχημοι…

Περίεργες «συμπτώσεις»…

Στην όλη εξέλιξη αυτής της πολύκροτης υπόθεσης έχουν σημαντικό ρόλο και ορισμένες περίεργες «συμπτώσεις», που συνθέτουν τα κομμάτια ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος παζλ:

• Με νόμο του τέλους του 2003, συγκεκριμένα του ν. 3207/24.12.2003, οι διατάξεις άλλου νόμου, του 3094/Ιαν. 2003, που προέβλεπε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη και οι βοηθοί του δεν ευθύνονται ούτε διώκονται ούτε καν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή πράξη που διενήργησαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, επεκτάθηκαν και στα μέλη του ΚΑΣ! Ποια ανάγκη επέβαλε αυτήν την επέκταση; Γεγονός είναι ότι με βάση αυτόν τον νόμο και παρά τα όσα λέγονται ή γράφονται, τα μέλη του ΚΑΣ λόγω αυτής της ιδιόμορφης «ασυλίας» μάλλον δεν κινδυνεύουν από αποφάσεις που έλαβαν και επί εποχής Ζαχόπουλου, εκτός βέβαια κι αν αποκαλυφθούν άλλα, όπως δωροδοκίες…

• Ο Ζαχόπουλος ως γ.γ. του ΥΠΠΟ ήταν ο μόνος και απόλυτος διαχειριστής των κονδυλίων του Γʼ ΚΠΣ, ενώ στο παρελθόν τη διαχείριση αυτήν την είχε ειδικός γραμματέας υπό την επίβλεψη του γ.γ. και την τελική υπογραφή του υπουργού…

• Έχει καταγγελθεί ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την προεδρία του Χρ. Ζαχόπουλου στο ΚΑΣ και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων.

• Η διαχείριση του ειδικού λογαριασμού κατά το 2007 δαπανήθηκε για τις ανάγκες πληρωμής των χιλιάδων ωρομισθίων συμβασιούχων. Το ποσό, σύμφωνα με υπολογισμούς, ξεπερνάει τα 60.000.000 ευρώ, ενώ και 15.000.000 ευρώ δόθηκαν για τις ανελαστικές δαπάνες πληρωμής του επιδόματος των 130 ευρώ στους 9.000 μόνιμους υπαλλήλους. Δηλαδή κατά μεγάλη πλειοψηφία ο λογαριασμός χρησιμοποιήθηκε για το βόλεμα των «δικών μας» παιδιών…


Σχολιάστε εδώ