ωτακουστής

*** Είναι γνωστή η σχέση του Πέτρου Ευθυμίου με τον Κώστα Λαλιώτη (αλήθεια, πού είναι αυτός;). *** Θα περάσουν λοιπόν μαζί τα Χριστούγεννα στα Δολιανά, ενώ την Πρωτοχρονιά είναι καλεσμένοι σε σπίτι κοινού τους φίλου.

*** Τώρα τις γιορτές, στα περισσότερα ελληνικά σπίτια επικρατεί όμορφη ατμόσφαιρα και ακούγονται ωραίες μουσικές, χριστουγεννιάτικες ή μη. *** Το ίδιο συμβαίνει και στο σπίτι του Τηλέμαχου Χυτήρη, αλλά με μία… μουσική εξαίρεση: Δεν ακούγονται τα τραγούδια της συζύγου του Μαρίας Φαραντούρη!

*** Η γνωστή σε όλο τον κόσμο ερμηνεύτρια δεν ακούει ποτέ μουσική και τραγούδια που είτε έχει γράψει η ίδια είτε τα ερμηνεύει… *** Είναι η αρχή της. *** Ο κ. Χυτήρης έκανε και μια μικρή επέμβαση, την οποία είχε αναβάλει λόγω των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ, και μόλις αυτές ολοκληρώθηκαν μπήκε στο νοσοκομείο και όλα πήγαν καλά. *** Τηλέμαχε, περαστικά. *** Υπέρ της υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη στον Συνασπισμό έχει ταχθεί η Συλβάνα Ράπτη και αυτό γιατί; *** Διότι στη Βουλή ήταν μαζί στην Επιτροπή Ελληνοαρμενικής Φιλίας και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον έχει εκτιμήσει πολύ. *** Βέβαια, όπως λέει η Συλβάνα, ο Φώτης είναι άτυχος, γιατί η υποψηφιότητά του δεν συμβαδίζει με την εποχή, καθώς ο Τσίπρας είναι παιδί της νέας εποχής *** Ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε Κουβέλη παρά Τσίπρα, όπως καταλαβαίνετε.

*** Ένας από τους λόγους που ο Παπανδρέου επισκέφθηκε τον ΟΤΕ, ενώ αρχικά είχαν καταλήξει να μην πάει για να μην «αναδείξει» τη διοίκηση του οργανισμού, ήταν και ο Αλαβάνος, καθώς στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχε φτάσει η πληροφορία ότι πρόκειται να επισκεφθεί τον ΟΤΕ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. *** Έτσι, ο Παπανδρέου άλλαξε άποψη και επισκέφθηκε τον οργανισμό για να μην τον προλάβει ο Αλαβάνος. *** Συνωστισμός Βενιζελικών στελεχών και βουλευτών έξω από τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών. *** Γιώργος Φλωρίδης και Αλέκος Παπαδόπουλος έλεγαν, μετά την παρέμβαση του κ. Παπανδρέου στη Βουλή, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινείται αμιγώς στον χώρο των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων, ενώ θα έπρεπε να διευρύνει το πεδίο της πολιτικής κάλυψης και στα δυναμικά μεσαία κοινωνικά στρώματα (τώρα τα θυμήθηκαν…), στα οποία αναφέρθηκε ο Βενιζέλος.

*** Και αυτό το έμαθε, ή του το μετέφεραν κάποιοι συντάκτες, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μανώλης και νομίζοντας ότι βρήκε θησαυρό μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και άρχισε να επικρίνει τον Βενιζέλο, ότι τώρα ανακάλυψε ο πρώην υπουργός τον μεσαίο χώρο, αποβλέποντας βέβαια στην υποδαύλιση της αντιπαλότητας του πρώην υπουργού με τον αρηγό του ΠΑΣΟΚ.

*** Μου έλεγαν για την ομιλία του Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ότι ήταν για τα… μπάζα. *** Και επειδή αναφέρθηκε σε Κύκλωπες και μονόφθαλμους, πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι στην ομιλία του Γιώργου είχε βάλει το χεράκι του ο αδερφός του Νίκος. *** Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με τη γνωστή της ευαισθησία, η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά μοίρασε σε όλους τους δημοσιογράφους από ένα όμορφο επιτραπέζιο ημερολόγιο, σαφώς οικολογικού περιεχομένου και χαρτιού… *** Μαζί και μια όμορφή χριστουγεννιάτικη κάρτα με την ευχή: «Φέτος ας ξαναπλάσουμε τον κόσμο μας με τα υλικά που τον κάνουν καλύτερο: περισσότερα δένδρα, καθαρότερο αέρα, ελπίδα και όραμα». *** Πολύ ωραία ευχή έστειλε η νέα υπουργός Απασχόλησης, που είναι φανερό ότι είχε φροντίσει για το συμβολικό δώρο της πριν ακόμη οριστεί από τον πρωθυπουργό υπουργός στη θέση του κ. Μαγγίνα, αφού υπογράφει ως βουλευτής της Β΄ Αθήνας. *** Ωραίος και ο ευχετήριος δεκάλογος του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

*** Στη χριστουγεννιάτικη κάρτα του, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακαλώ, προτείνει δέκα πράγματα που πρέπει να κάνουμε μέσα στο νέο έτος: να σταματήσουμε μια κακιά συνήθεια, να μάθουμε τα ονόματα των γειτόνων μας, να ανακαλύψουμε τουλάχιστον έναν καινούργιο τόπο στην Ελλάδα, να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε ένα μεγάλο γεγονός, να φυτέψουμε ένα δένδρο, να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στα αγαπημένα μας πρόσωπα, να κάνουμε ανακύκλωση, να γίνουμε εθελοντές για ένα σπουδαίο σκοπό, να κάνουμε το ταξίδι των ονείρων μας και να ζήσουμε μια αληθινή εμπειρία. *** Και όλα αυτά με την υπογραφή του υπουργού Τουρισμού.

*** Γυαλιά καρφιά τα έκανε ο Νίκος Ζιώγας μετά τη συνάντηση που είχε ο πολιτικός του προϊστάμενος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τους δημοσιογράφους. *** Την ώρα που έφευγαν από το ξενοδοχείο, ο κ. Ζιώγας πάτησε κάτι κηροπήγια που ήταν στολισμένα στο έδαφος και τα έκανε λίμπα. *** Δεν έφταιγε βέβαια ο άνθρωπος, απλώς έτρεξε να προλάβει στην έξοδο τον Παπανδρέου και δεν πρόσεξε, με αποτέλεσμα να κάνει ζημιά στο γενικό λουκ του ξενοδοχείου στο Σύνταγμα.

*** Στη συνάντηση που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Βουρλούμη στον ΟΤΕ, αυτό που έκανε χείριστη εντύπωση στους βουλευτές Χάρη Τσιόκα, Λούκα Κατσέλη και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που συνόδευαν τον κ. Παπανδρέου, ήταν ότι ο διοικητής του οργανισμού δεν φέρθηκε σαν πραγματικός οικοδεσπότης. *** Ούτε ένα ποτήρι νερό δεν πρόσφερε στον Παπανδρέου την ώρα που ήταν μαζί και αυτό το εξέλαβαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας. *** Ποιος τη χάρη του *** Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Νικητιάδης αναχωρεί για την Τάμπα της Φλώριδας, προσκεκλημένος των Καλύμνιων που βρίσκονται εκεί και έτσι τις ημέρες των εορτών θα τις περάσει φέτος εξαίσια. *** Χοντρός τσακωμός έγινε, όπως μαθαίνω, μεταξύ του Άρη Μουσιώνη και του Θανάση Μωραΐτη, του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας. *** Τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ… σφάχτηκαν για το ποιος είναι πιο… Παπανδρεϊκός.

*** Κουπόνια για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αγόρασε ο Γιώργος Παπανδρέου. *** Ναι, καλά ακούσατε. *** Βρισκόταν στην περιοχή των Εξαρχείων, συνοδευόμενος από τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, όταν τον πλησίασαν μικροί Κνίτες με τα κουπόνια τους και επειδή ο Παπανδρέου δεν είχε χρήματα πάνω του (προσφιλής τακτική των Παπανδρέου), τα κουπόνια τα πλήρωσε (πάνω από 100 ευρώ) ο διευθυντής των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Ροβέρτος Σπυρόπουλος. *** «Μα τι θα κάνετε επιτέλους για να δείξετε ότι δεν είστε ίδιος με τον Καραμανλή;», ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, που απάντησε: «Μα τι θέλετε να κάνω, ωραία, την άλλη Πέμπτη θα αυτοπυρποληθώ για να δημιουργήσω ένα γεγονός».

*** Ξέρετε πώς αντιμετώπισε ο Παπανδρέου τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. *** Τις εθνικές εκλογές και τις εσωκομματικές; *** Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου έχασε, όπως λέει, κιλά, ενώ στις εσωκομματικές πρόσθεσε αυτά που έχασε. *** Δηλαδή, σαν να λέμε, είχε αγωνία για την έκβαση της μάχης στις πρώτες, ενώ οι εσωκομματικές εκλογές δεν τον ένοιαξαν καθόλου γιατί θεωρούσε βέβαιο ότι θα κέρδιζε τον Βενιζέλο, που σ’ αυτές τις εκλογές είχε αυτός άγχος και έχασε κιλά. *** Πώς τα φέρνει η ρημάδα η ζωή… Άντε μία εβδομάδα έμεινε για να φύγει κι αυτός
ο χρόνος. ***

Καλά Χριστούγεννα
Μετά τιμής
Ο ΩΤΑΚΟΥΣΤΗΣ


Σχολιάστε εδώ