Το μπαξίσι της Ντόρας: Ο νέος νόμος για τα βακούφια

Η διαχείρισή τους μέχρι σήμερα και με βάση τον ισχύοντα εδώ και τρεις δεκαετίες νόμο γίνεται από επιτροπές που διορίζει η ελληνική πολιτεία, η οποία έχει και τον γενικό έλεγχο και εποπτεία για το σύννομο των ενεργειών τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι γύρω από τις επιτροπές αυτές συσπειρώθηκαν τα απομεινάρια των «παλαιομουσουλμάνων» της Θράκης, των ευσεβών δηλαδή μουσουλμάνων συμπατριωτών μας που δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την εκκοσμίκευση του κράτους στην Τουρκία και αντιστάθηκαν σθεναρά στην κεμαλοποίηση των ομοθρήσκων τους στην πατρίδα μας. Βεβαίως, η κεμαλοποίηση προχώρησε και προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, κυρίως εξαιτίας της αβελτηρίας και της μειοδοτικής πολιτικής του ελλαδικού κράτους, που τείνει να ικανοποιήσει, όλα αυτά τα χρόνια, κάθε παράλογο και προκλητικό αίτημα της Άγκυρας.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, η κυβέρνηση Καραμανλή καταθέτει προς ψήφιση αυτό το τερατούργημα, ικανοποιώντας μία χρόνια απαίτηση της Τουρκίας, να εκλέγονται δηλαδή απευθείας από τους μουσουλμάνους της Θράκης οι διαχειριστικές επιτροπές των βακουφίων. Πράγματι, ο νέος αυτός νόμος προβλέπει κατ’ αρχήν την ενοποίηση όλων των βακουφίων κατά νομό, δημιουργεί δηλαδή πανίσχυρους θεσμικούς οργανισμούς που θα διαχειρίζονται τη βακουφική περιουσία, ενώ καθιερώνει και την άμεση εκλογή από τους μουσουλμάνους της Θράκης των μελών της διαχειριστικής επιτροπής τους! Δεδομένης της ισχυρής επιρροής που ασκεί το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής στους μουσουλμάνους της Θράκης, είναι δεδομένο ότι η σύνθεση των επιτροπών αυτών θα είναι αποκλειστικά προσανατολισμένη στην υλοποίηση των επιδιώξεων της Άγκυρας στην περιοχή.

Επίσης, κατοχυρώνεται νομικά η πλήρης ανεξαρτησία των επιτροπών αυτών από τον έλεγχο του ελληνικού κράτους, αφού θα αρκεί απλώς η δημοσίευση του προϋπολογισμού και του ισολογισμού τους στον τοπικό Τύπο!

Αποδυναμώνεται επίσης ο ρόλος του νομίμου μουφτή, αφού αυτός καταντά απλώς ένα εγκριτικό όργανο των αποφάσεων και των δραστηριοτήτων των επιτροπών. Το νομοσχέδιο οδηγεί με ταχύτατα βήματα στη θεσμική κατοχύρωση της εκλογής του μουφτή, κάτι που αποτελεί επίσης ένα πολύχρονο και πάγιο αίτημα και επιδίωξη της Άγκυρας!

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι το ότι λείπει εντελώς από τον νέο νόμο η διάταξη περί «αμοιβαιότητας», δηλαδή για την υποχρέωση της Άγκυρας να τηρήσει ανάλογες διαδικασίες και να κατοχυρώσει αντίστοιχα τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Τουρκίας επί των εκκλησιαστικών ιδιοκτησιών της. Η αρχή της αμοιβαιότητας ήταν ο βασικός όρος για την υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία η ελληνική κυβέρνηση καταντά «κενό γράμμα» με το προδοτικό αυτό νομοσχέδιο. Αφήνεται έτσι το ελληνικό στοιχείο της Πόλης, και των άλλων περιοχών της σημερινής Τουρκίας, έρμαιο στις διαθέσεις των Τούρκων. Η περιουσία των Ελλήνων λεηλατείται συστηματικά με χίλιες δύο μεθόδους και πρακτικές και οι συμπατριώτες μας μένουν πλέον μόνοι τους να αντιμετωπίσουν στημένες και εκ των προτέρων χαμένες δίκες και άλλες αυθαιρεσίες αστικού χαρακτήρα.

Το νομοσχέδιο φέρει τις υπογραφές τεσσάρων υπουργών και αν οι τρεις από αυτούς μπορούν να θεωρηθούν αρμόδιοι (Αλογοσκούφης, Παυλόπουλος, Στυλιανίδης), πώς μπορεί άραγε να αιτιολογηθεί η υπογραφή της Ντόρας Μπακογιάννη – Μητσοτάκη, της υπουργού Εξωτερικών δηλαδή; Σε τι χρειάζεται η υπογραφή της

ΥΠΕΞ για μέτρα που αφορούν Έλληνες πολίτες; Τι υπονοεί η εμπλοκή της στο νομοσχέδιο; Μήπως βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας; Θα υπάρξουν άραγε βουλευτές που θα το ψηφίσουν; Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί μετά τις γιορτές, αφού οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές της Θράκης ζήτησαν χρονική παράταση, προκειμένου να το μελετήσουν! Αυτό δηλαδή που έπρεπε να πράξουν κάποιοι έστω από τους υπόλοιπους 298 το έκαναν οι δύο μουσουλμάνοι (προφανώς για να ελέγξουν με την ησυχία τους αν όλα έγιναν σύμφωνα με τις εντολές του εξ Ανατολών αφέντη!).

Και μια συγκλονιστική αποκάλυψη: Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο «εισηγητής» του νομοσχεδίου αυτού ήταν ο «δημοσιογράφος» Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ! Αν δεν σας θυμίζει κάτι το όνομα αυτό, είναι εκείνος που ωρυόταν στο γνωστό προεκλογικό βίντεο των ανθελλήνων, χαρακτηρίζοντάς μας όλους «εχθρούς» και «γκιαούρηδες»! Αυτόν τον άνθρωπο δέχτηκε στο γραφείο της η

κ. Μπακογιάννη, το πρώτο δεκαπενθήμερο του περασμένου Ιουνίου, και της εξέθεσε τις απόψεις του για τον τρόπο διαχειρίσεως των βακουφίων, οι οποίες ταυτίζονταν απόλυτα με τις πάγιες και χρόνιες απαιτήσεις της Άγκυρας.

Μην τολμήσουν να μας διαψεύσουν κάποιοι. Ήταν κι άλλοι παρόντες στη συνάντηση αυτή και το όλο παρασκήνιό της θα γίνει σύντομα γνωστό, ώστε να αποκαλυφθεί η αθλιότητα και η οσφυοκαμψία αυτών που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού και του έθνους μας.


Σχολιάστε εδώ