Πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ διεκδικούν οι συνδικαλιστές!

Οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, ωστόσο, διαφωνούν πλήρως με την παραπάνω εκτίμηση και υποστηρίζουν ότι η εικόνα του Γιώργου έχει αλλάξει. Τονίζουν χαρακτηριστικά ότι τα πρώτα τριάμισι χρόνια ούτε άκουγε πραγματικά ούτε συζητούσε με κανέναν για τις αποφάσεις του. Μετά την επανεκλογή του όμως, λένε, ακούει, συνομιλεί, βλέπει κόσμο και αφουγκράζεται καθημερινά τον σφυγμό των κοινωνικών διεργασιών. Όπως πήγε και άκουσε τις απόψεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή, έτσι θα συνεχίσει να δίνει με κάθε ευκαιρία το «παρών» σε όλα τα μέτωπα. Αλλαγή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία, προσθέτουν, θα φανεί πιο καθαρά μετά το συνέδριο.
Είναι γεγονός πάντως ότι ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας στροφή επί του θέματος, έχει αποδεχθεί πλέον την ύπαρξη και τη λειτουργία τάσεων στους κόλπους του κόμματος, επιδιώκοντας όμως την ενσωμάτωση όλων αυτών των τάσεων και των συσπειρώσεων.
Στα του επικείμενου συνεδρίου, τώρα, από την πλευρά Βενιζέλου εκφράζεται ο φόβος μήπως στην ΚΟΕΣ επιχειρηθεί από την ηγεσία, πέραν των αριστίνδην, να τοποθετηθούν και άλλα 1.000 περίπου στελέχη με στόχο τον απόλυτο έλεγχο στις συνεδριακές διαδικασίες, κάτι που θα ήταν δύσκολο να μείνει αναπάντητο. Σε μια τέτοια περίπτωση, που θα απειλούσε με εξοστρακισμό τους Βενιζελικούς, σκέφτονται να αντιδράσουν έντονα και να μην κατεβάσουν κανέναν υποψήφιο.
Εν όψει προσυνεδριακών διαδικασιών, εκείνο που επίσης διαφαίνεται είναι ότι τον πρώτο λόγο τον διεκδικεί και θα τον έχει η συνδικαλιστική συνιστώσα. Όλο το παιχνίδι κατά κάποιον τρόπο θα το κάνουν οι συνδικαλιστές, με πρώτον και καλύτερο, ως γενικής αποδοχής από τους άλλους, τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο. Κάτω από τις κατευθύνσεις αυτού θα λειτουργεί το τρίγωνο Παναγόπουλου (ΓΣΕΕ), Παπασπύρου (ΑΔΕΔΥ) και Καραμίχα (Συνεταιριστές). Ήδη αυτήν την ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα μια ευρεία κινητοποίηση με στόχο την αναγέννηση και τη ριζική αναδιοργάνωση της ΠΑΣΚΕ. Το ρεπορτάζ, τέλος, επιμένει ότι «παίζει» πάντα το σενάριο μικρής έστω αναβολής του συνεδρίου.


Σχολιάστε εδώ