Πολλά παράπονα για τον ρόλο της Διοικούσας

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι σε δικηγόρους και γιατρούς τα πράγματα οδηγούνται σε δύσβατα εκλογικά μονοπάτια και χρειάζεται η παρέμβαση της Διοικούσας. «Ποια Διοικούσα;», αναρωτιούνται τα ίδια κομματικά στελέχη. Κι αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν, η Διοικούσα υπάρχει μόνο για να γίνονται συζητήσεις και τίποτα παραπάνω. Aν μάλιστα το αποτέλεσμα είναι αρνητικό στις εκλογές των δικηγόρων και των γιατρών, τότε θα προκύψει μείζον θέμα. Ήδη ανάλογο θέμα τέθηκε μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου τις οποίες μπορεί να κέρδισε η Νέα Δημοκρατία αλλά στη Θεσσαλονίκη μειώθηκε σημαντικά το ποσοστό της. Ακούστηκαν πολλά για τα αίτια της μείωσης του ποσοστού, αλλά φαίνεται ότι δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή στον εντοπισμό των λαθών. Ακόμα και το θέμα της επικοινωνιακής ανυπαρξίας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη περνάει στα… ψιλά και βρίσκονται δικαιολογίες του τύπου ότι ο τοπικός Τύπος δεν είναι φιλικός με τη Νέα Δημοκρατία! «Πού είναι η επικοινωνιακή ομάδα;», αναρωτιούνται κάποιοι στη Μητροπολίτου Ιωσήφ. «Ποια επικοινωνιακή ομάδα; Εδώ σε λίγο θα ρωτήσουμε πού είναι το κόμμα!», λένε πικρόχολα κάποιοι άλλοι. Η εικόνα αυτή δεν αρέσει σε κάποιους βουλευτές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κώστας Γκιουλέκας, που θεωρείται από τους πλέον «κομματικούς», στην πρώτη μετά τις εκλογές συνεδρίαση της Διοικούσας έθεσε θέμα για την πτώση του ποσοστού του κόμματος στην πόλη στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.

Ενδεικτικές της εικόνας που παρουσιάζει το κόμμα στην καρδιά του Καραμανλισμού, όπως θεωρείται η Θεσσαλονίκη, είναι και οι συνεστιάσεις που έγιναν αυτόν τον μήνα σε πολλές τοπικές οργανώσεις. Πρόκειται για τους γνωστούς χορούς των τοπικών οργανώσεων. Έγιναν χοροί των 100 ατόμων, καθώς η βάση της Νέας Δημοκρατίας αρνήθηκε να δώσει το παρών στους περισσότερους απ’ αυτούς. Και πώς να το δώσει με τα όσα συμβαίνουν και σε γενικότερο κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό;

Τις προηγούμενες μέρες έγιναν συνεδριάσεις στις ΝΟΔΕ ανατολικού και κεντρικού τομέα του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Στις συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ ανατολικού τομέα παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης και οι βουλευτές Γιώργος Ορφανός και Απόστολος Τζιτζικώστας.


Σχολιάστε εδώ