εδώ Βρυξέλλες

Όπως σημειώνει ο έλληνας ευρωβουλευτής, σε χώρες όπου απαγορεύτηκε το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, μειώθηκε και η κατανάλωση τσιγάρων.

wΚοινοτικές ενισχύσεις για τη χώρα μας, ύψους 190 εκατ. ευρώ, για την πενταετία 2009-2014, που αποσκοπούν στην ουσιαστική στήριξη του αμπελοοινικού τομέα εξασφάλισε ο έλληνας υπουργός Γεωργίας έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.
Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γκλαβάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα που δίνεται πλέον στους έλληνες παραγωγούς να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους και να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί.
wΗ μόλυνση του Αξιού από τα Σκόπια θα συνεχίζεται τουλάχιστον ως τις αρχές του 2010, παρά τα κοινοτικά κονδύλια! Όπως αναφέρει μάλιστα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Αντώνη Τρακατέλλη, διαπιστώνεται δυστοκία στην κυβέρνηση της FYROM να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία, αλλά και ανικανότητα στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων.
wΑναρμόδια δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς τις ενεργειακές επιλογές τρίτων χωρών ακόμη κι όταν αυτές αφορούν τη χρήση πυρηνικής ενέργειας. Διαπιστώνει μάλιστα ρυθμιστικό κενό στον τομέα της ασφάλειας πυρηνικών εγκαταστάσεων γειτονικών προς την ΕΕ χωρών, συμμεριζόμενη ως προς τούτο την αγωνία του ευρωβουλευτή της ΝΔ Νίκου Βακάλη, ο οποίος με ερώτησή του θέτει το θέμα των πυρηνικών διασφαλίσεων.
Και όλα αυτά, όπως τονίζει ο έλληνας ευρωβουλευτής, την ώρα που η Αίγυπτος σχεδιάζει την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών σταθμών. Αλγερία, Μαρόκο και Λιβύη κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, ενώ δίπλα μας, Τουρκία και Αλβανία δεν κρύβουν τα πυρηνικά τους όνειρα.


Σχολιάστε εδώ