Διαψεύδονται τα αδιάψευστα;

Στο δημοσίευμά μας, επισημαίναμε ότι ούτε ένας Βενιζελικός δεν συμμετείχε στην περιοδεία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, που επί 8 ώρες περιόδευε σε εργασιακούς χώρους (ΟΤΕ, Ολυμπιακή κ.λπ.), συναντιόταν με διοικήσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΕΣΗΕΜ-Θ,

ΕΔΟΘ) και έδωσε συνέντευξη Τύπου. Αποκαλύπταμε επίσης την άρνηση του «πράσινου» προέδρου του ΕΚΘ Νίκου Γιαννόπουλου να βρει έστω και μισή ώρα χρόνο, για να δεχτεί την εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του.

Με επιστολή του στην εφημερίδα μας, ο Νίκος Γιαννόπουλος επιχειρεί να ανασκευάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε το δημοσίευμα της στήλης, επικαλούμενος ότι η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε επειδή την ώρα που του προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ να γίνει υπήρχε προγραμματισμένη δική του συνέντευξη Τύπου, για την προβολή της απεργίας και του διεκδικητικού της πλαισίου.

«Τις αδυναμίες κάποιων στη Θεσσαλονίκη να συγκεκριμενοποιήσουν την προσπάθεια της ηγεσίας του

ΠΑΣΟΚ να αγκαλιάσει τους εργαζόμενους με έναν καλύτερο και έγκαιρο προγραμματισμό των συναντήσεων του κλιμακίου προσπαθούν να τις φορτώσουν σε εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΚΘ.

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Γιαννόπουλος επικαλείται την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, τονίζοντας ότι «η επιτυχία αυτή είναι για μας η επιβράβευση τόσο των προσπαθειών μας όσο και των επιλογών μας. Ήμασταν εκεί, μαζί με τους εργαζόμενους που μας εμπιστεύονται και μας εκλέγουν. Έτσι είναι το όλον

ΠΑΣΟΚ, που εμείς προσπαθούμε να εκπροσωπήσουμε».

Το απόσπασμα αυτό της επιστολής του Νίκου Γιαννόπουλου (που ταυτόχρονα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ομάδας του στο νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης) είναι απολύτως ενδεικτικό των επιλογών του για τον ρόλο του ως στελέχους του κόμματος. Επιπλέον φανερώνει την απόσταση που επιθυμεί να κρατήσει από την ηγεσία του κόμματος, καταλογίζοντάς της ότι δεν εκπροσωπεί το «όλον ΠΑΣΟΚ», το οποίο αυτός υπηρετεί.

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ανάγκη του Νίκου Γιαννόπουλου να προσπαθήσει να διασκεδάσει τις αρνητικές γι’ αυτόν εντυπώσεις που δημιούργησε η άρνησή του να δεχτεί τη Μαριλίζα στο γραφείο του ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Αποδεκτά και ανθρώπινα αυτά, ιδιαίτερα τούτη την περίοδο που η καχυποψία στο ΠΑΣΟΚ χτυπάει κόκκινο και ο διχασμός βρίσκεται προ των πυλών, έστω κι αν η κάθε πλευρά προσπαθεί να φορτώσει στην άλλη την ευθύνη για τη διαμορφούμενη κατάσταση.

Ωστόσο, θα μας επιτρέψει να επιμένουμε στην εγκυρότητα των πληροφοριών μας. Το πρωί της Παρασκευής τού τηλεφώνησαν για να του ζητήσουν να δει τη Μαριλίζα στις 10 το πρωί της Δευτέρας. Ζήτησε χρόνο για να δει το πρόγραμμά του και αργότερα ειδοποίησε ότι αδυνατεί, δίχως να αντιπροτείνει άλλη ώρα για το ραντεβού, αν και γνώριζε ότι η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του

ΠΑΣΟΚ θα βρισκόταν στην πόλη από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Αν θέλει μάλιστα να μάθει πώς σχολιάστηκε η άρνησή του να δεχτεί την εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (με τα χρώματα του οποίου διεκδίκησε την ψήφο των εργαζόμενων και αναδείχτηκε πρόεδρος του

ΕΚΘ), να τον ενημερώσουμε γι’ αυτά που ακούστηκαν όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τα στελέχη του… «συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ» που εκπροσωπούν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι και όχι του «όλου ΠΑΣΟΚ» που εκπροσωπεί -κατά τη γνώμη του- ο ίδιος: «Συμπόρευση με το ζόρι δεν γίνεται», είπε μια, ενώ άλλος σχολίασε: «να που φτάσαμε στο σημείο ο εκλεγμένος χάρη στο ΠΑΣΟΚ στην προεδρία του ΕΚΘ να μη δέχεται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του κόμματος του, ενώ κάνει κωλοτούμπες κάθε φορά που του ζητά κάτι ανάλογο η Παπαρήγα ή ο… Γιακουμάτος».


Σχολιάστε εδώ