ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΔΕΝ γνωριζω σε ποιον βαθμό εκτείνεται το ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΝ, στην κυβέρνηση πάντως παρακολουθούν στενά την υπόθεση, χωρίς να κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις παρενέργειες που ενδεχομένως θα έχει ευρύτερα στο πολιτικό σκηνικό η αλλαγή ηγεσίας. Στις προθέσεις του Μαξίμου είναι αμέσως μετά τις γιορτές να ζητήσει από την εταιρεία με την οποία παγίως συνεργάζεται να προχωρήσει σε δημοσκοπήσεις, προσμετρώντας τα νέα στοιχεία, στην ενδεχόμενη εκλογή του Αλ. Τσίπρα ή του Φ. Κουβέλη. Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών οι απόψεις διχάζονται: Ορισμένοι τάσσονται υπέρ του πρώτου, με το σκεπτικό ότι η παρουσία του θα «απελευθερώσει» ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που είναι απογοητευμένοι με τον Γ. Παπανδρέου και δεν θέλουν να μετακινηθούν προς τα δεξιά. Θεωρούν δε, ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί αν εκλεγεί ο Φ. Κουβέλης, καθ’ όσον δεν εκπροσωπεί τη λογική της ανανέωσης και κατά συνέπεια δεν αποτελεί κίνδυνο για το ΠΑΣΟΚ.

oΣτην κυβερνηση, ωστόσο, υπάρχει και η… τάση που «ψηφίζει» Κουβέλη με το σκεπτικό ότι από την ανάδειξη του Τσίπρα δεν έχει να ανησυχεί μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Ν. Δημοκρατία. Πιστεύουν ότι μπορεί να «αλιεύσει» ψήφους και από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, κυρίως στις κατηγορίες των νέων και των απογοητευμένων από τη διακυβέρνηση της χώρας. Με δεδομένη δε την οριακή πλειοψηφία της ΝΔ, οποιαδήποτε απώλεια θα μπορούσε να αποβεί καθοριστική στις επόμενες εθνικές εκλογές. Σε ποια από τις δύο τάσεις βρίσκεται πιο κοντά το Μέγαρο Μαξίμου; Περιμένει τι θα πουν οι δημοσκοπήσεις και μετά θα χαράξει πολιτική.

oΚΑΤΙ περισσότερο από ικανοποιημένος επέστρεψε, όπως μαθαίνω, ο Κ. Καραμανλής από τη Μόσχα. Όχι μόνο γιατί οι επαφές του με τον Βλ. Πούτιν πήγαν εξαιρετικά καλά, είχαν και ουσιαστικά αποτελέσματα, αλλά και διότι η υποδοχή που του επεφύλαξαν στη ρωσική πρωτεύουσα ήταν εντυπωσιακή. Σε κάθε μετακίνησή του τον συνόδευαν μοτοσυκλετιστές, μεγάλος αριθμός αστυνομικών και αυτοκινήτων της Ασφάλειας, ενώ διακοπτόταν η κυκλοφορία στους δρόμους για να περάσει η πρωθυπουργική αυτοκινητοπομπή. Κυβερνητικός αξιωματούχος που ήταν παρών και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ έκανε τις… σχετικές συγκρίσεις: «Στο Κρεμλίνο μας αντιμετώπισαν σαν ίσους, η κατʼ ιδίαν συνάντηση του Καραμανλή κράτησε μιάμιση ώρα και ήταν σε προσωπικό ύφος και τόνο. Όταν πήγαμε παλαιότερα στον Λευκό Οίκο μας αντιμετώπισαν σαν… φτωχούς συγγενείς, είχαμε την αίσθηση ότι μας έκαναν χάρη, ενώ η συνομιλία του Καραμανλή με τον Μπους ήταν σύντομη και τυπική». Κατόπιν τούτου, βλέπω τον πρωθυπουργό να πετάγεται συχνά πυκνά στη Μόσχα!

oΑΝΗΣΥΧΙΑ επικρατεί μεταξύ υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ότι μετά τον Β. Μαγγίνα μπορεί να αποτελέσουν και οι ίδιοι στόχοι των ΜΜΕ. Ότι ενδεχομένως κάποιοι θα μπουν στη διαδικασία να ερευνήσουν υποθέσεις που αφορούν είτε την οικογενειακή κατάστασή τους είτε τα περιουσιακά τους στοιχεία. «Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και οι βουλευτές όλο και κάτι κρύβουμε. Κάποια παρατυπία θα έχουμε κάνει στο παρελθόν», έλεγε χαρακτηριστικά πρώην υπουργός, αποκαλύπτοντας το κλίμα που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ενώ ο βουλευτής Αν. Καραμάριος έκανε την παρατήρηση: «Πού να το φανταζόταν ο Μαγγίνας πριν από 10 χρόνια που έπαιρνε την άδεια για το αναψυκτήριο ότι θα γινόταν κάποτε υπουργός και να είναι στην κρίση του οποιουδήποτε». Ορισμένοι βουλευτές κάνουν ένα βήμα παραπέρα και κάνουν λόγο για… οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης, συνολικά, του πολιτικού κόσμου. Έτσι ώστε να διογκωθεί η απογοήτευση και η αγανάκτηση του κόσμου και να ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη νέων δυνάμεων!


Σχολιάστε εδώ