Από το Περιστύλιο…

νΝα ξεχάσει κι αυτά που ήξερε κόντεψε τις προάλλες στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης… Μιλούσε για τη φορολογία των μερισμάτων και έλεγε ότι σε όλες τις χώρες τα κέρδη που διανέμονται φορολογούνται ως εισόδημα. Στο Βέλγιο π.χ. με 15%, στη Δανία με 43% κ.λπ., αλλά στην Ελλάδα ο φόρος είναι 0%…
Ο υπουργός Οικονομικών δεν τον παρακολουθούσε.
– «Μα δεν σας ακούει καν ο υπουργός, κύριε Δραγασάκη. Δεν έχει πάρει καν χαμπάρι ότι συζητάμε γι’ αυτόν. Είναι στον κόσμο του με τόσα που τραβάει!», παρατήρησε ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι τον ενδιαφέρει να μάθει αυτός που πληρώνει φόρο επειδή έχει ένα εισόδημα από τη δουλειά του ότι εάν είχε εισόδημα από μετοχές δεν θα πλήρωνε φόρο…
Στο σημείο αυτό πετάχτηκε ο Γιώργος Σαλαγκούδης: «Φορολογούνται με 10%», είπε.
– «Τα κέρδη από το χρηματιστήριο; Είστε βέβαιος;», απάντησε ο κ. Δραγασάκης. «Όταν τελειώσει ο κύριος υπουργός, πρέπει να κάνει ένα σεμινάριο στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διότι εδώ διαπιστώνω ότι επιτελώ εγώ ένα χρήσιμο ρόλο -που δεν είναι η δουλειά μου- να ενημερώνω τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το τι ισχύει και τι δεν ισχύει» (!!!)
νΣύγκρουση ΚΚΕ – ΛΑΟΣ στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού: Ο εισηγητής του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ ότι είναι ένα κόμμα με δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπο αλλά πίσω κρύβεται το πρόσωπο του Ρέιγκαν. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε το ΚΚΕ να απαντήσει τι ακριβώς συνέβη με το θέμα της εξαγοράς της εταιρείας
ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE. Και πάνω στην κουβέντα ανακάτεψε και τον Θόδωρο Πάγκαλο: «Να απαντήσει σε αυτό που είχε αφήσει να υπονοηθεί ο κ. Πάγκαλος, αν θυμάμαι καλά, δηλαδή ότι κάτι συνέβη και έλειπε το ΚΚΕ από την ψηφοφορία»…
– «Ως προβοκάτορας καλά πάτε», σχολίασε ο Σπύρος Χαλβατζής.
νΕίπαμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης μιλάει με άνεση, αλλά άλλο να μιλάς στη Βουλή και άλλο σπίτι σου. «Έπρεπε να σας λέμε… παραλογοσκούφη, διότι ό, τι παραλογία κατεβάζει η σκούφια σας έρχεστε και τη λέτε εδώ μέσα»… είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών.
Και στη συνέχεια: «Το κόμμα σας είναι μαντρί. Τώρα, χωρίς τράγο, αλλά με… Τραγάκη. Εγώ λέω οι βουλευτές να δώσουν ψήφο κατά συνείδηση στον προϋπολογισμό, αλλά αν το πείτε εσείς θα λακίσουν οι μισοί. Δείξτε μεγαλύτερη δημοκρατία. Ίσως βρεθείτε προ εκπλήξεων αλλά το βέβαιο είναι ότι θα κερδίσει η δημοκρατία»!
ν… Όλη η κυβέρνηση και φυσικά ο πρωθυπουργός έδωσαν το «παρών» γεμίζοντας τα υπουργικά έδρανα την ώρα που μιλούσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Όταν τη διαδέχτηκε στο βήμα ο Αλέκος Αλαβάνος όλοι χαλαρά βγήκαν μια βολτίτσα στο καφενείο.
Ήταν η απάντηση της κυβερνητικής παράταξης στα περί «νονού», όπως είχε αποκαλέσει τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
ν…Άπιαστος ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Φωτιάδης πέρασε με άνεση στη σύντομη ομιλία του για τον προϋπολογισμό, από τον γάλλο νομπελίστα Αντρέ Γκινς στον παραινετικό λόγο του Ισοκράτη «Προς Δημόνικον». Ο Δημήτρης Ρέππας το απολάμβανε, ζήτησε να του δοθεί άνεση χρόνου κι έτσι πρόλαβε να κλείσει με… Κομφούκιο ως εξής: «Στη ζωή δεν έχει σημασία πόσες φορές θα γονατίσεις. Σημασία έχει πόσες φορές θα μπορέσεις να σηκωθείς».
ν Έχει διαφορά τι ώρα και πόσο πληρώνεις τον καφέ σου στο… Ντα Κάπο π.χ. ή σε κάποιο καφενείο της περιφέρειας…
Ένας καφές στο καφενείο του χωριού αξίζει ίσαμε δέκα κιλά σιτάρι στον αγρότη, έλεγε ο Φίλιππος Πετσάλνικος και ο συνάδελφός του βουλευτής του
ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου συνηγορούσε.
– «Είναι δύο κιλά σιτάρι στο καφενείο», διαφώνησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης.
– «Είναι δέκα κιλά, αλλά ξέρετε τι γίνεται; Αυτός ο καφές για τον οποίο συζητάμε ήταν μέχρι τις 9.00 η ώρα. Πας στο καφενείο της επαρχίας και στις 9.00 η ώρα τέρμα ο καφές. Ό,τι ήπιαμε, ήπιαμε στο καφενείο. Δεν υπάρχει ρευστό. Βέβαια με τον προϋπολογισμό που ετοιμάζετε το 9.00 η ώρα θα γίνει 8.00…», επέμενε ο κ. Οικονόμου.
– «Στο Ντα Κάπο όμως…», παρενέβη ο Θόδωρος Κασσίμης.
– «Το Ντα Κάπο είναι Κολωνάκι κύριε υπουργέ μου. Εμείς κυκλοφορούμε στο Καπανδρίτι, στην Άνοιξη, στον Άγιο Στέφανο ή στην Αυλώνα…».
νΑς αποφασίσει κάποτε πώς θα τοποθετείται στις ομιλίες της στη Βουλή η κ. Δαμανάκη. Ως απλή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ελλείψει άλλων ρόλων, ή ως πρώην αρχηγός κόμματος, όπως έκανε στη συζήτηση του προϋπολογισμού;
Τη συμφέρει βέβαια να κάνει χρήση του δικαιώματος που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, αλλά φρικάρουν εκεί στον Συνασπισμό…
ν…Τσιγγουνιές φέτος στα δώρα των βουλευτών στους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ. Το… καλό παράδειγμα της λιτότητας έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης. Μας θυμήθηκαν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Θανάσης Νάκος, η Φάνη Πετραλιά, ο Ηλίας Φωτιάδης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θόδωρος Κασσίμης, η Κατερίνα Παπακώστα, με τα μακαρόνια και τα ρόδια της και ο Δάνης Τζαμτζής, με το περίφημο τσίπουρο παραγωγής του… Κατά τα άλλα λίγες καρτούλες και οι περισσότερες ηλεκτρονικές.
Η κάρτα της υπουργού Εξωτερικών περιείχε μια νοικοκυρεμένη «συνταγή της Ντόρας», παραλλαγή κάποιων πιο συναισθηματικών ευχετήριων SMS και email που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια.
Παραθέτουμε: Υλικά: 100 γρ. αισιοδοξία, 1 φλιτζάνι σκληρή δουλειά, 100 γρ. κοινή λογική, 3 κουταλιές της σούπας εμπειρία, 50 γρ. ομαδική δουλειά, 150 γρ. υποσχέσεις που κρατάμε, μπόλικη συνέπεια, λιγότερα λάθη. Εκτέλεση: Ανακατέψτε και ψήστε σε χαμηλή φωτιά για έναν χρόνο. Πασπαλίστε με λίγο χαμόγελο και απολαύστε το 2008!


Σχολιάστε εδώ