ψιθυριστά

Ελάχιστοι…
«Τελικά τι είναι καλύτερο; Να σε ξεχνούν; Ή να είσαι συνεχώς στο προσκήνιο;» αναρωτήθηκε το κυβερνητικό στέλεχος και έλαβε την πληρωμένη απάντηση: «Ανάλογα με το γιατί σε ξεχνούν και το γιατί είσαι στο προσκήνιο»… Αν είναι να είσαι στο προσκήνιο, επειδή συνεχώς κάποιοι σε… φτύνουν, καλύτερα να σε ξεχνούν…
Είναι τόσο δύσκολο άραγε οι δημοσιογράφοι απ’ όλες τις παρατάξεις να βρουν ένα σημείο συνεννόησης και να προτείνουν μία και μοναδική φόρμουλα-λύση για το συνταξιοδοτικό; Αφού μπορούν να προτείνουν το ένα -ενιαίο- Ταμείο, γιατί δεν το κάνουν;
Όσο για τα συνταξιοδοτικά μας, να υπενθυμίσουμε πως η ανώτερη σύνταξη γήρατος του ΤΣΠΕΑΘ, του Ταμείου των δημοσιογράφων, είναι 2.705,65. Αντιστοίχως η ανώτερη σύνταξη του
ΙΚΑ είναι 3.051,11 ενώ του ΤΕΒΕ 3.609,32. Εάν πάμε στο ΤΑΠ-ΟΤΕ η ανώτερη σύνταξη είναι 5.369,52 και στο ΤΣΠ-ΑΤΕ 3.056,56 ευρώ.
Για να καταλάβουν κάποιοι το μέγεθος της αδικίας, αρκεί να πούμε ότι η ανώτατη σύνταξη του ΤΣΠΕΑΘ έχει πλαφόν και δεν υπολογίζεται σε ολόκληρο τον μισθό που έχει ο εργαζόμενος. Οι συνταξιούχοι δημοσιογράφοι δεν εισπράττουν το 80% του μισθού που έπαιρναν ως εργαζόμενοι, αλλά αρκούνται στα 2.705,65 ευρώ, έστω κι αν είχαν κρατήσεις για μισθούς 5.000 – 15.000 ευρώ. Ας σκεφθούν κάπως καλύτερα οι κρατούντες την αδικία…
Δεν κάνουμε τους δικηγόρους του διαβόλου, αλλά στο Λονδίνο, όταν κάποιο τεχνικό λύκειο έκανε αποχή και τα καλόπαιδα τα έκαναν Γης Μαδιάμ, για τις καταστροφές… χαράτσωσαν οι αρμόδιοι τον… σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Προφανώς η παρέμβαση ήταν καθαρά παιδαγωγικού χαρακτήρα…
Το όνειρο των περισσότερων πολιτικών αναλυτών είναι να ψιθυρίζουν στο αυτί των πολιτικών αρχηγών διάφορες λύσεις για το πολιτικό σκηνικό και στη συνέχεια να… βγάζουν βιβλίο στο οποίο να υπογραμμίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ότι δικαιώθηκαν… Μπράβο, μπράβο…
Το μόνο που διασώζει τον… συμπαθή και λέγοντα τα αυτονόητα κ. Λούλη είναι ότι τον καταδικάζει ο… κ. Καραχάλιος…
Ποιος είναι εκείνος ο ανοήτως σκεπτόμενος που θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα θιγεί εάν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης απεργήσουν; Εάν είναι για τα συνταξιοδοτικά ζητήματα, να κλείσουν, αλλά δεν νομίζουμε ότι θα ιδρώσει το αφτί της κυβέρνησης. Μπορεί ανοήτως κάποιοι να εξακολουθούν να πιστεύουν πως τα κρατικά μέσα κάνουν την προπαγάνδα, αλλά ευτυχώς -για την κυβέρνηση- δεν την κάνουν πλέον αυτά…
Ποιοι ήταν υπεύθυνοι για τις άδειες που ελάμβανε ο δράκος-παιδεραστής; Να ασκηθεί δίωξη εναντίον τους. Είναι δυνατόν να δίνεις άδεια σε κάποιον που έχει βιάσει τριάντα παιδάκια;
Λυπούμεθα πολύ, αλλά δεν υπάρχει κανείς λογικός άνθρωπος σ’ αυτήν τη χώρα που να πιστεύει στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Κάποιοι ωστόσο καλλιεργούν την εντύπωση ότι είναι μια επιλογή υψηλού πολιτικού πολιτισμού και δείχνει ανθρώπους εξελιγμένους… Μάλλον βρίσκονται εκτός πραγματικότητας ή βλέπουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καρπωθούν αλλιώς την εξουσία…
Πολύ καλά τα πάει ο Παυλόπουλος. Γι’ αυτό και έχουν αρχίσει να τον «στοχοποιούν» με δημοσιεύματα του τύπου «αύξηση της εγκληματικότητας» ή σχόλια όπως «ε, και τι έγινε στα Ζωνιανά»… Έρμοι…
Εντάξει, εντάξει, ας πει κάποιος στη συμπαθεστάτη συνάδελφο, στην Πάτρα, ότι κατανοήσαμε πλήρως μετά τις… έξι φορές που το είπε, σε διάστημα τριών ημερών, ότι εάν δεν γινόντουσαν αντιπλημμυρικά έργα στην Ηλεία από… συγκεκριμένη εταιρεία, θα είχαμε θρηνήσει θύματα…
Πολλή ευαισθησία εκεί στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Δηλαδή τι εννοεί ο ποιητής; Ότι θα πρέπει, εάν οι δικαστικές Αρχές έχουν διαφορετική άποψη, να υπερισχύει η άποψη της Αρχής; Κι εν πάση περιπτώσει, χωρίς ίχνος επηρεασμού από το άθλιο κλίμα που διαμορφώνεται στην παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας, σε καμία χώρα του κόσμου δεν κάνουν έτσι για τη χρήση των καμερών στους δρόμους, λες και φοβούνται ότι κάθε λεπτό οι πολίτες παρανομούν. Άλλο να θωρακίζεις τη Δημοκρατία από ακραία στοιχεία και άλλο να παρακολουθείς τη ζωή των πολιτών.
Ερώτηση: Εάν απαγορεύονται πράγματι τα σαμαράκια και τα αστυνομικά όργανα δεν αστυνομεύουν επαρκώς τους δρόμους γύρω από σχολεία, ποιος θα φέρει την ευθύνη εάν ένας ασυνείδητος οδηγός χτυπήσει μαθητές με το ΙΧ του, κινούμενος ιλιγγιωδώς σε κάποιον μικρό στενό δρόμο δίπλα σε σχολείο;
Το αρμόδιο υπουργείο, που βλακωδώς δεν επιτρέπει ούτε καν τα σαμαράκια ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα οποία έχουν μπει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ο δήμος που δεν γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το υπουργείο, αφού κινδυνεύει η ζωή των κατοίκων του, ή η κυβέρνηση που δεν λύνει τα προβλήματα με αστυνόμευση; Όλοι μαζί…
Καμιά δεκαριά επιπλέον ατυχήματα συνέβησαν από τότε που είχα σημειώσει πως ουδείς βλέπει τα… «νοήματα» των τροχονόμων στις κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας, με αποτέλεσμα όταν σταματούν οι προπορευόμενοι οδηγοί, που προφανώς βλέπουν τον τροχονόμο, να πέφτουν επάνω τους οι επόμενοι που… δεν τον βλέπουν. Αφού δεν γίνεται να λυθεί το πρόβλημα με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω των κομπιούτερ και των φαναριών, ας λυθεί παραδοσιακά, με τα περίφημα «κουβούκλια», απ’ όπου, ευρισκόμενοι πλέον σε υπερυψωμένο χώρο, θα κάνουν νοήματα οι τροχονόμοι…
Για άλλο ένα θέμα που δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα φαίνεται πως προωθούνται από την κυβέρνηση κάποιες λύσεις: Θα επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές σε όσους ρυπαίνουν δημόσιους χώρους, αλλά και σε όσους βάφουν με γκράφιτι τους τοίχους δημοσίων οδών. Αν κάποιος στήσει «μπλόκο» μετά τα διόδια, θα διαπιστώσει ότι οι μισοί τουλάχιστον οδηγοί πετούν τα χαρτάκια των διοδίων καθώς και τσιγάρα -αδειάζουν τα τασάκια τους στην κυριολεξία- μπουκάλες νερού και κυπελάκια καφέδων στα ρείθρα των πεζοδρομίων. Γιατί δεν στήνονται οι κύριοι της Αστυνομίας των εθνικών οδών να τους πιάσουν και να τους κόψουν κλήση, αφού υπάρχει σχετική διάταξη; Και, επιτέλους, απ’ όλους τους νεαρούς που βρωμίζουν τα κτίρια στην Αθήνα και τους δρόμους ποιος συνελήφθη; Κανένα αστυνομικό όργανο δεν αντελήφθη κάποιους από αυτούς που παρανομούν;


Σχολιάστε εδώ