ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ… ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

Η ιδιότυπη αυτή αποχή προκύπτει από το ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές αποστασιοποιούνται από κάθε κομματική δραστηριότητα, αποφεύγουν να πάρουν τον λόγο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων συγκεντρώσεων ή κοινοβουλευτικών διαδικασιών και γενικά μοιάζει να αποτραβιούνται συνειδητά από κάθε πλάνο του «όλου» ΠΑΣΟΚ. Όταν μάλιστα τους ρωτούν σχετικά με την επιλογή τους αυτή, απαντούν ότι προφυλάσσουν εαυτούς, αφού σε κάθε ενδεχόμενο διαφοροποίησης από την όποια επίσημη γραμμή καραδοκεί η απειλή της διαγραφής!
Όπως εν τω μεταξύ σχολιάζουν στους κόλπους της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όσο η ιδιάζουσα αυτή «απεργία» καθίσταται πιο ευδιάκριτη και ορατή τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τον πρόεδρο του κόμματος να μην προχωρήσει στη λήψη κάποιων μέτρων και ν’ αφήσει μια κατάσταση βλαπτική για την εικόνα και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ να διαιωνίζεται.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, θα κληθούν από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρη Ρέππα, αλλά και από τον γραμματέα του κόμματος προκειμένου να τους ανατεθούν συγκεκριμένοι ρόλοι είτε στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών είτε στο πλαίσιο της κομματικής δραστηριότητας με ομιλίες, προτάσεις και παρεμβάσεις στα διάφορα επίπεδα.
Εφόσον και αυτή η πρωτοβουλία δεν οδηγήσει στον τερματισμό της οιονεί απεργίας των «βενιζελικών» βουλευτών, οι οποίοι σημειωτέον αρνήθηκαν να συμμετάσχουν ακόμη και σε διάφορες περιφερειακές συσκέψεις, τότε εκτιμάται ότι αποτελεί μονόδρομο για τον κ. Παπανδρέου να εκφράσει με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων τη δυσαρέσκειά του, μη μένοντας απαθής.
Ως προς τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο τώρα, εκείνο που είναι φανερό είναι ότι ακόμη παραμένει προβληματισμένος χωρίς να έχει καταλήξει στη στρατηγική που θα ακολουθήσει για το μέλλον. Ίσως γι’ αυτό, θα προσέθεταν οι άσπονδοι φίλοι του, προετοιμάζει συστηματικά στα χνάρια των Σημίτη, Αρσένη και άλλων, τη δημιουργία ενός δικού του «ΟΠΕΚ», ενός ομίλου πολιτικού προβληματισμού, ενός «THINK TANK» που θα μπορούσε να τον βοηθήσει στις ιδεολογικοπολιτικές του αναζητήσεις.
Οι εκτιμήσεις πάντως για το πολιτικό του μέλλον εμφανίζονται διχασμένες. Υπάρχουν εκείνοι, και δεν είναι λίγοι, που εκτιμούν ότι μετά την ήττα «έχει καεί», σε αντίθεση με άλλους, μεταξύ αυτών και καναλάρχες, που πιστεύουν ότι θα έχει και μια δεύτερη ευκαιρία.
Ήδη όμως αρχίζει να μοιράζεται τους προβολείς και με άλλους επίδοξους δελφίνους, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Κάτι που σίγουρα θα πρέπει αυτήν τη στιγμή να προβληματίζει τον κ. Βενιζέλο είναι η 4η θέση στη λίστα δημοτικότητας μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB της περασμένης Δευτέρας, όπου η Φώφη Γεννηματά έρχεται πρώτη, με τον Σκανδαλίδη να έχει εκτοξευθεί στη δεύτερη θέση και τον Απ. Κακλαμάνη στην τρίτη.
Πώς είναι δυνατόν ένας δυναμικός υποψήφιος αρχηγός που κυριολεκτικά αλώνισε πολύ πρόσφατα την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακή αποδοχή, να μην προηγείται στον δείκτη δημοφιλίας μεταξύ των «πράσινων» στελεχών.
Από άλλα στοιχεία του ρεπορτάζ εκείνο που προκύπτει είναι ότι το «στρατόπεδο Βενιζέλου» έχει αποφασίσει τη μεγάλη μάχη για την καταγραφή των δυνάμεών του να τη δώσει οργανωμένα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Την ίδια στιγμή από πλευράς «Παπανδρεϊκών» η εκτίμηση είναι ότι στην καλύτερη περίπτωση το ποσοστό της άλλης πλευράς θα φτάσει το 35%, όπου και προστίθεται η φαρμακερή απορία: κι αν το πάρουν, τι θα το κάνουν;
Από την άλλη πλευρά τα φαινόμενα εσωστρέφειας επανέρχονται. Η κριτική που υφέρπει είναι ότι ο Γιώργος δεν έχει καταφέρει ακόμη να δείξει αυτό το καινούργιο πρόσωπο, ούτε να δώσει ένα νέο καθαρό στίγμα, που ήταν άλλωστε ζητούμενο και κατά την προηγούμενη θητεία του. Η απάντηση σ’ όλα αυτά των ανθρώπων του προέδρου είναι ότι απλώς «δεν έχει βρει ακόμα την περπατησιά του».
Εντύπωση τέλος προκαλεί το ότι υπάρχει μια χαλαρότητα, ότι τα κομματικά όργανα, με πρώτο την ΚΟΕΣ που θα έπρεπε αυτή την περίοδο να «βγάζει φωτιές», δεν έχουν ακόμη συνεδριάσει!
Μήπως, αναρωτιούνται ορισμένοι, στο πίσω μέρος του μυαλού του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξετάζει το σενάριο αναβολής του συνεδρίου για τα τέλη Μαρτίου;


Σχολιάστε εδώ