Εντολές… στρατιωτικού τύπου με e-mail στον «Ελεύθερο Τύπο»!

Μετά την αλλαγή του ΔΣ της Ίδρυμα Τύπου ΑΕ, που εκδίδει τον «Ελεύθερο Τύπο», μαθεύτηκε ότι οι δημοσιογράφοι είναι ανεξάρτητοι από τη διοίκηση και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην ιδιοκτήτρια της εφημερίδας Γιάννα Αγγελοπούλου και τη διεύθυνση. Κάτι που, όπως αποδείχθηκε με τον κανονισμό κτιρίου, δεν ισχύει για όλα τα πράγματα.
Με τον στρατιωτικού ύφους κανονισμό οι δημοσιογράφοι έμαθαν ότι μόνο τα στελέχη της εφημερίδας θα έχουν άδεια εισόδου στο πάρκινγκ του κτιρίου, ότι στα γραφεία δεν πρέπει να υπάρχει κανένα χαρτί, εφημερίδα, φωτοτυπία γιατί αλλιώς κάθε πρωί θα πετιούνται στα σκουπίδια. Το πάρκινγκ είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα για τους εργαζόμενους, που μέχρι τώρα στους Τράχωνες δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Στο νέο «παλάτι», όμως, της εφημερίδας, όπου για να μπεις θα χρησιμοποιείς μαγνητικές κάρτες εισόδου – εξόδου, κανείς απολύτως δεν φρόντισε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η διοίκηση δεν αποδέχθηκε και το αίτημα για ένα μικρό πούλμαν που θα μεταφέρει τον κόσμο από τον σταθμό του Ηλεκτρικού, όταν αντίστοιχο μέσο μεταφοράς έχει διαθέσει η ναυτιλιακή εταιρεία του Θ. Αγγελόπουλου για το δικό της προσωπικό!
Το πλέον εξωφρενικό είναι ότι από το e-mail του προσωπάρχη έμαθαν ορισμένοι εκπαιδευόμενοι νέοι συντάκτες ότι δεν πρόκειται να μετακομίσουν στο νέο κτίριο. Το έμαθαν επειδή δεν υπήρχε το όνομά τους στον νέο τηλεφωνικό κατάλογο. Δεν βρέθηκε ένας υπεύθυνος δημοσιογράφος, απ’ όλους αυτούς που τους ζητάνε ρεπορτάζ κάθε μέρα, να τους ειδοποιήσει ότι δεν θα ακολουθήσουν τους άλλους στο Μαρούσι. Το e-mail με τις οδηγίες συμπεριφοράς προκάλεσε αλγεινή εντύπωση αλλά και γέλια στην εφημερίδα, για τη συμπεριφορά του «Ε.Τ.» στους ανθρώπους του. Λες και ο «Ε.Τ.» μετατράπηκε, και με την ευθύνη των δημοσιογράφων-στελεχών, σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας!


Σχολιάστε εδώ