«ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΔΩΡΑ…»

Με την ευκαιρία μάλιστα, θα λέγαμε ότι ο δεδομένος υπερβάλλων ζήλος κάποιων δημοσιογράφων καλό θα ήταν να υποχωρεί μπροστά στην ανάγκη σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης σε ιερές στιγμές οριακής δοκιμασίας.
Είναι γεγονός βέβαια ότι το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής ο κ. Χριστόδουλος ανέβασε ξαφνικά πυρετό, ωστόσο αυτό υπήρξε παροδικό, σύμφωνα δε με τους γιατρούς, αναμενόμενο λόγω ενός συγκεκριμένου φαρμάκου που του είχε χορηγηθεί και γνώριζαν εκ των προτέρων τις παρενέργειες…
Επίσημο ιατρικό δελτίο μπορεί να μην υπάρχει, ωστόσο η γενική εντύπωση και εικόνα που καταγράφεται είναι πως η υγεία του Αρχιεπισκόπου στην αρνητική της, έτσι κι αλλιώς, πορεία και εξέλιξη έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τους βραδείς ρυθμούς. Νηφάλιος πάντα, ψύχραιμος και αξιοπρεπής, ο Μακαριώτατος όχι μόνο δεν εννοεί να εγκαταλείψει και να παραδοθεί, αλλά αντίθετα συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τη γνώση, τη διαύγεια και την καθαρότητα του μυαλού του.
Στις διάφορες επαφές με πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες εμφανίζεται πλήρως ενημερωμένος για τις τρέχουσες εξελίξεις και με ειδικότερες απόψεις για τον κάθε χώρο.
Τον χαρακτηρίζει επίσης ακόμη, όσο κι αν υποφέρει, εκείνη η ιδιαίτερη και υψηλόφρων, θα λέγαμε, στάση, να μη ρωτάει δηλαδή τους γιατρούς «πώς πάει, τι γίνεται;», όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος, σαν να μην ενδιαφέρεται για την πορεία της υγείας του. Η αίσθηση πάντως είναι ότι θα βρίσκεται μαζί μας τα Χριστούγεννα, συγκλονίζοντας όλους μας με το ήθος, την πίστη, τη γενναιότητα και τα θετικά μηνύματα που στέλνει ο τρόπος του άνισου αγώνα που δίνει καθημερινά. Σχεδόν αγόγγυστα!
Κανείς δεν άντεξε να μη βουρκώσει, όταν την περασμένη Τρίτη, όπως κάνει κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, μοίρασε δώρα στους τρεις διάκους του και σε άτομα του στενού του περιβάλλοντος.
Η συναισθηματική φόρτιση των παρισταμένων κορυφώθηκε όταν ο Αρχιεπίσκοπος, ανταποδίδοντας την ευχή τους «και του χρόνου να είστε καλά να μας ξαναδώσετε τα δώρα!», άφησε να βγει από τα χείλη του η φράση «είναι η τελευταία φορά», που πάγωσε την ατμόσφαιρα, κάνοντας παράλληλα όλους όσοι τον άκουσαν να βουρκώσουν και να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Όπως αναφέραμε και σε παλαιότερο ρεπορτάζ, ο Αρχιεπίσκοπος ξέρει, παλεύει και δεν παραδίδεται, αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα για όλους όσοι υποφέρουν από ανίατες και βαριές ασθένειες.


Σχολιάστε εδώ