Ο Σοφός συνήγορος της οικογένειας Φιλόπουλου

Ο Θεμιστοκλής Σοφός, 37 ετών, είναι ο συνήγορος της οικογένειας του Κώστα Τσαλικίδη, του στελέχους της Vodafone που αυτοκτόνησε και που η υπόθεση και η αυτοκτονία του συνδέονται με την υπόθεση των υποκλοπών.
Ο κ. Σοφός, που ήταν και συνήγορος υπεράσπισης του Παύλου Σερίφη στη δίκη της 17 Νοέμβρη, αναμένεται να έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο και, βεβαίως, αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά μια πολύκροτη υπόθεση, η οποία πλέον παίρνει μια πολύ ιδιαίτερη και διαφορετική του αναμενομένου τροπή.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη προανακριτική διαδικασία, πρόκειται να ασκηθούν διώξεις κατά 28 ατόμων, στα οποία καταλήγει η έρευνα.
Ουδείς, όμως, πρόκειται να διωχθεί για ανθρωποκτονία, καθώς οι αρχικές καταθέσεις εμπλεκομένων και υπόπτων κρίνονται δικονομικά άκυρες. Αυτό σημαίνει ότι το κομμάτι της δικογραφίας που αφορά στην ανθρωποκτονία, τη δολοφονία δηλαδή, του 25χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού, θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ασκηθούν διώξεις.
Η δικογραφία της υπόθεσης έχει σταλεί στο Εφετείο από τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και πλέον εκεί θα αποφασιστεί εάν οι 28, στους οποίους κατέληξε η έρευνα, θα παραπεμφθούν σε δίκη ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η υπόθεση, όσον αφορά στο δικαστικό της κομμάτι, αργεί ακόμη να καταλήξει και να μπει στην τελική ευθεία.


Σχολιάστε εδώ