ο Δαίμονας των δημαρχείων

Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος δεν μπορεί να εκταμιεύσει ούτε χρήματα για τους μισθούς. Ο δήμαρχος προχώρησε σε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης, αλλά βέβαια αυτό μόνο παράταση μπορεί να δώσει στο τέλμα που έρχεται. Για να ξέρετε και λεπτομέρειες, πρέπει να σας πω ότι ο δήμος, επί δημαρχίας Γιάννη Πατσιλινάκου, είχε πάρει μια βαλίτσα με λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή του προγράμματος «Life», που αφορούσε τη φύτευση 60.000 δέντρων, αλλά ύστερα από έλεγχο επιθεωρητών της ΕΕ δεν βρέθηκε ούτε το 10% των δέντρων. Γεια σου, Ελλάδα.

QQQ

Ακόμη προσπαθεί να συνέλθει ο τέως δήμαρχος Σαλαμίνας Βαγγέλης Αγαπίου, μετά τη δικαστική του καταδίκη για τα σοβαρότατα αδικήματα της εκβίασης και της συκοφαντικής δυσφήμησης εις βάρος της δημοτικής συμβούλου Ισιδώρας Νάνου. Η απολογία του έγινε με δυσκολία, αφού ο κρύος ιδρώτας τον οδηγούσε πολλές φορές στο να ζητάει άδεια από το δικαστήριο να καθίσει, για να συνέλθει. Τελικά, ύστερα από μια διαδικασία που κράτησε δύο ημέρες, καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια με τριετή αναστολή. Η ποινή αυτή, επειδή αφορούσε τρία αδικήματα, συγχωνεύτηκε σε 2 χρόνια. Φυσικά ο τέως δήμαρχος έκανε έφεση, αλλά δικονομικά αυτό είναι αστείο, αφού οι δικαστές ήταν εφέτες λόγω του ότι η ιδιότητά του δικάζεται μόνο από εφέτες. Εάν πάντως στο Εφετείο παραμείνει έστω και ένας μήνας ποινή, η ενασχόληση του Αγαπίου με τα κοινά λαμβάνει οριστικό τέλος, αφού και τα δύο αδικήματα, της εκβίασης και της συκοφαντικής δυσφήμησης, συνιστούν κώλυμα εκλογιμότητας. Όποιος πηδάει πολλά παλούκια αυτά παθαίνει.

QQQ

Βρε τι τραβάω κάθε εβδομάδα με τον περιβόητο εραστή – δήμαρχο των βορείων προαστίων. Τον πήρε χαμπάρι η ξανθιά σύζυγος και τον έστειλε να κοιμηθεί δύο βράδια στο ξενοδοχείο. Τα μαθαίνω εγώ, τα γράφω και ο εραστής παίρνει τηλέφωνα σε φίλους και γνωστούς μου, για να με «πιάσουν» να μην τα γράφω. Α, ρε, κακομοίρη νεοεκλεγέντα δήμαρχε της κακιάς ώρας. Ακόμα δεν έμαθες ότι ο μόνος που μου δίνει εντολές είναι ο αναγνώστης αυτής της εφημερίδας; Τα τσιλημπουρδήματα με τη συνάδελφο που σε βοηθά στην επικοινωνία του δήμου ήταν να μην τα μάθουμε. Αφού τα μάθαμε, θα τα μάθει και ο κόσμος. Τελεία και παύλα.

QQQ

Παραιτήθηκε από νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής ο Μάκης Βορίδης προκειμένου, όπως ο ίδιος είπε στο νομαρχιακό συμβούλιο, να μπορεί να διαθέτει περισσότερο χρόνο στα βουλευτικά του καθήκοντα. Σωστό το βρίσκω. Τη θέση του πήρε ο πρώτος αναπληρωματικός, Καλαποθαράκος. Να σας πω, επίσης, ότι την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό του ΛΑΟΣ στη Νομαρχία κατέθεσε και ο Παναγιώτης Θεοδωρακίδης. Τραβάει δικό του δρόμο και, όπως μαθαίνω, ψάχνει παράθυρο επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία. Τα ίδια, Παντελάκη μου, τα ίδια, Παντελή μου.

QQQ

Είναι δυνατόν να γράφουμε για τον μεθυσμένο αντιδήμαρχο που κυκλοφορεί με την κανάτα στο χέρι και όλοι να καταλαβαίνουν ποιος είναι; Απίστευτο και όμως αληθινό. Το καινούργιο της υπόθεσης είναι ότι κανένας δεν ήξερε για την έγγραφη καταγγελία που έχει κάνει νεαρή κοπέλα στο αστυνομικό τμήμα του μικρού δήμου, όπου «πρωταγωνιστεί» ως αντιδήμαρχος ο μεθύστακας δημοτικός σύμβουλος, για την απόπειρα βιασμού της μέσα στο ιατρείο του. Ο δήμαρχος πάντως την ξέρει την καταγγελία και την παραξέρει, αφού αυτός μου την έδωσε και μένα. Το γράφω αυτό γιατί σήμερα κάνει τον ανήξερο, αφού ο εκβιαζόμενος από τον δήμαρχο αντιδήμαρχος, εξαιτίας της καταγγελίας, είναι φίλος και συνεργάτης του. Τότε που μας έδινε τα χαρτιά ήταν αντίπαλοι. Επειδή όμως εγώ σε παιχνιδάκια εσωκομματικών ισορροπιών δεν συμμετέχω, όλα θα γράφονται με χαρτί και καλαμάρι.

QQQ

Όταν ο αγώνας γίνεται με σωστό τρόπο, αργά ή γρήγορα δικαιώνεται. Είχα γράψει την προπροηγούμενη εβδομάδα ότι, παρά την προσφυγή των κατοίκων του Δήμου Βουλιαγμένης στο ΣτΕ για καντίνες που κατασκευάζουν στην άμμο της παραλίας, ο δήμαρχος Γρηγόριος είχε δώσει άδεια να συνεχιστούν οι κατασκευές. Ο σύλλογος των κατοίκων, με νέα ασφαλιστικά μέτρα, κατάφερε την αναστολή κάθε εργασίας, μέχρι την τελική απόφαση του δικαστηρίου. Έτσι γίνονται οι δουλειές. Οι αγώνες εννοώ. Μεθοδευμένα, με σοβαρές κινήσεις και το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που πρέπει.

QQQ

Παραιτήθηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος ανατολικής Αττικής Νίκος Καντερές από τα καθήκοντα του αντινομάρχη, επειδή εξελέγη βουλευτής. Τη θέση του πήρε ο Θεόδωρος Γρίβας, που ανέλαβε τα ίδια καθήκοντα με τον προκάτοχό του.

QQQ

Επειδή το πρόβλημα των λαθρομεταναστών στον Δήμο Αιγάλεω έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οι κάτοικοι έκαναν συγκέντρωση-διαμαρτυρία. Ως απάντηση, οι οργανώσεις που έχουν εκδηλώσει μια τάση υπεράσπισης των ταλαιπωρημένων αυτών συνανθρώπων μας δημιούργησαν μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο όπου άνοιξε ένας διάλογος μεταξύ διαμαρτυρόμενων και υπερασπιστών. Επειδή παρακολουθώ αυτές τις ιστοσελίδες, είδα προχθές ότι στο «παιχνίδι» του διαλόγου μπήκε και η διοίκηση του δήμου. Ειλικρινά εξεπλάγην. Ο αντιδήμαρχος, που υπογράφει τις θέσεις του δήμου, βρίσκεται δεκαετίες μπροστά, σε απόψεις και θέσεις που αφορούν τη διαχείριση του προβλήματος των μεταναστών. Αυτό που με μπέρδεψε είναι το ότι η διοίκηση του δήμου εξελέγη με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Καμία σχέση οι θέσεις και οι ενέργειες του δήμου με την ιδεολογία των κυβερνώντων. Οι άνθρωποι έχουν πιάσει το νόημα. Συμπαράσταση, ανθρώπινες προτάσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεύρεση εργασίας, φιλοξενία σε σπίτια είναι μόνο μερικά από αυτά που διαβάζω ότι έχει κάνει η διοίκηση του Δημήτρη Καλογερόπουλου γι’ αυτούς τους συνανθρώπους μας. Όταν εγώ λέω ότι ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, τοπάρχης του Αιγάλεω, γράφει ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση, μου λέτε ότι είμαι υπερβολικός. Αμ, δεν είμαι. Δίκαιος είμαι.

QQQ

Πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωρούν. Δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης στον Δήμο Κηφισιάς εκφράζουν έντονα παράπονα στον τοπάρχη της πόλης Νίκο Χιωτάκη ότι έχει εγκαταλείψει τον δήμο, αφού ασχολείται όλη μέρα με τον ΕΣΔΚΝΑ, όπου είναι πρόεδρος. «Έρχεται στον δήμο δύο φορές την εβδομάδα. Τι θα γίνει μ’ αυτήν την ιστορία;», έτσι μου λένε οι σύμβουλοί του. Ακόμη και τα υπηρεσιακά έγγραφα του δήμου στοιβάζονται πάνω στο γραφείο του δημάρχου, περιμένοντας καρτερικά μια υπογραφή. Νικόλα μου, κάτι πρέπει να κάνεις. Μοίρασε αρμοδιότητες και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ στον σύνδεσμο. Δεν γίνεται δουλειά έτσι και είναι κρίμα.

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Τον λυπήθηκε η καρδιά μου τον τέως δήμαρχο Σαλαμίνας, Αγαπίου, όταν άκουσε την «καμπάνα» του δικαστηρίου. Στεναχωρέθηκα, αλλά εμείς τα γράφαμε τα περί των καμωμάτων του επί τέσσερα χρόνια. Δεν άκουγε.


Σχολιάστε εδώ