Με ολύμπια ηρεμία το ξεπούλημα της Ολυμπιακής

Οι ιλιγγιώδεις ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταλογίζονται στο… κακό το ριζικό μας και περιφέρονται αδέσποτες ως ΑΤΑΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ, μολύνοντας την ατμόσφαιρα και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το πολιτικό μας σύστημα. Ένα πολιτικό σύστημα με ταγούς εθισμένους στην απρογραμμάτιστη αυθαιρεσία, στην ανεξέλεγκτη ασυδοσία και στον αθέμιτο πλουτισμό των καπάτσων, που δεν είναι, φευ, οι λιγότεροι…

Η παρούσα κυβέρνηση αποφάσισε και σχεδίασε, εν κρυπτώ και παραβύστω, το ξεπούλημα της Ολυμπιακής, με πρωτομάστορες τον μονίμως και ασυστόλως ψευδόμενο υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη (που προαλείφεται μάλιστα, αρνούμενός το, να διαδεχθεί τον Κώστα Καραμανλή στην αρχηγία της ΝΔ) και τον νεόκοπο υπουργό Μεταφορών κ. Χατζηδάκη –ευτυχώς ο μέγιστος Μάνος Χατζιδάκις έγραφε το επώνυμό του με δύο γιώτα και δεν υπάρχει κίνδυνος σύγχυσης– ο οποίος με την… απλόχερη βοήθεια του επιτρόπου Μπαρό θάβει την Ολυμπιακή, πράξη άκρως ζημιογόνο και για την εταιρεία και για τη χώρα μας.

Ποιος είναι όμως ο ψυχρός τεχνοκράτης κ. Χατζηδάκης; Κατά πρώτον, είναι άνθρωπος του μητσοτακαίικου. Κατά δεύτερον, υπήρξε επί 13 συναπτά χρόνια ο προνομιακός καλεσμένος των καναλιών και των ραδιοφωνικών σταθμών. (Έχει εμφανιστεί και ακουστεί σε κανάλια και ραδιόφωνα ως ευρωβουλευτής, όχι δεκάδες, αλλά εκατοντάδες φορές, λες και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους έλληνες ευρωβουλευτές είχαν ψώρα ή ήταν μουγγοί!) Κατά τρίτον, ο εις το έπακρον νεοφιλελεύθερος αυτός κύριος «είχε ρημάξει την Ολυμπιακή με ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο», σύμφωνα με διατύπωση του Δημήτρη Μητρόπουλου στα «Νέα» της Τετάρτης. Και κατά τέταρτον, λειτούργησε πάντοτε ως πειθήνιο όργανο του ευρωπαίου επιτρόπου Μπαρό, γνωστού για τα… φιλελληνικά του αισθήματα.

(Το «Ποντίκι» προτάσσει σʼ ένα απολαυστικό χιουμοριστικό του αφήγημα το ακόλουθο εύηχο τετράστιχο: «Για σένανε, Μπαρό, τις φλέβες μου να σκίσω, το αίμα μου νʼ αφήσω, να τρέξει σαν νερό. Για σένανε, Μπαρό, πατρίδα να προδώσω, Χριστέ, ντρέπομαι τόσο και όμως το μπορώ…»)
Θεωρώ δεδομένο για κάθε ευρωβουλευτή που σέβεται τον εαυτό του να παρεμβαίνει όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα άλλα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ των συμφερόντων της πατρίδας του. Όταν αδρανεί, απολαμβάνοντας τις αστρονομικές οικονομικές παροχές που απορρέουν από την ιδιότητα και μόνο του ευρωβουλευτή (και είναι ΕΞΑΠΛΑΣΙΕΣ από την αποζημίωση κάθε έλληνα βουλευτή), είναι ένα ασυνείδητο κοπρόσκυλο.

Όταν, όμως, δραστηριοποιείται, με ζέση και ενθουσιασμό, εις βάρος των συμφερόντων της πατρίδας του, τι είναι; Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι σκληρή και τσεκουράτη: Ένας κατάπτυστος ουτιδανός.
Εκτός και αν ο παντελώς στερούμενος συναισθηματισμού κ. Χατζηδάκης μας δηλώσει απερίφραστα ότι θεωρεί τον εαυτό του ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ… Οπότε θα τον σεβαστούμε απολύτως, πιστεύοντας ταυτοχρόνως ότι είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ να κατέχει υπουργικό θώκο στην Ελλάδα.

Το «καθήκον» του πάντως το εξετέλεσε, καθότι επιμελής μαθητής όχι μόνο του κ. Ζακ Μπαρό, αλλά και του αρχινεοφιλελεύθερου κ. Αλογοσκούφη. Έτσι, αμόλησε τη ρουκέτα του περί λουκέτου στην Ολυμπιακή, προσγειώνοντας ανώμαλα –και εξοργίζοντας σφόδρα– τους Έλληνες που λατρεύουν τον εθνικό τους αερομεταφορέα. Η ψυχρολουσία τους ήταν ορατή διά γυμνού οφθαλμού για την κυβέρνηση και ο κ. Χατζηδάκης υποχρεώθηκε, κατόπιν άνωθεν προφανώς εντολής, να τα ψιλομαζέψει, εμφανιζόμενος στο δελτίο ειδήσεων του Alter την Πέμπτη.

«Δεν πρόκειται να κλείσει η Ολυμπιακή», είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στους δύο από τους τρεις συνεργάτες του που δυσπιστούσαν τα μάλα, ενώ ο γνωστός Γιώργος Τράγκας τον αβαντάριζε σκανδαλωδώς υπό τις έντονες αντιδράσεις του Χατζηνικολάου.

«Η Ολυμπιακή θα διατηρηθεί, όπως θα διατηρηθούν και οι πέντε κύκλοι της και ο τίτλος της θα περιέχει τη λέξη “Ολυμπιακή” ή παράγωγό της», πρόσθεσε. Μετά ήρθε στο ψητό. Μπέρδεψε τα της διασφάλισης της δουλειάς των εργαζομένων, είτε στον καινούργιο αεροπορικό φορέα είτε εκτός αυτού, με το ΜΕΓΕΘΟΣ της νέας εταιρείας, χωρίς να προσδιορίσει ούτε κατά προσέγγιση το μέγεθος αυτό. Τέλος, προκάλεσε ηχηρούς γέλωτες ή ειρωνικά μειδιάματα στους παρισταμένους στη συζήτηση, καθώς, υποθέτω, και στους πλείστους τηλεθεατές με τη φράση: «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι η απογείωση της πτήσης Αθήνα – Χανιά θα γίνεται στις οχτώ παρά δέκα ακριβώς»!

Ενώ συμβαίνουν αυτά τα τραγελαφικά και υποστηρίζονται διά στόματος του αρμόδιου υπουργού –«μύλος η υπόθεση» λένε οι γνωρίζοντες τα πράγματα– εξελίσσεται αθόρυβα και με πλήρη μυστικότητα για τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων μια επιχείρηση διακανονισμού των χρεών, τα οποία αναβιβάζει η κυβέρνηση σε 2,5 δισ. ευρώ και ανακοινώνει ότι η εκκαθάριση του ομίλου της Ολυμπιακής θα πραγματοποιηθεί «εν λειτουργία».

Η όλη προσπάθεια αποβλέπει προδήλως στη μείωση των χρεών με διαιτησίες και ποικίλους διακανονισμούς και αναρωτιέται κανείς γιατί όλα αυτά, όταν θεωρείται βέβαιο ότι το μαγαζί θα κλείσει. Η Αριστέα Μπουγάτσου σε αναλυτικό και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της με συγκεκριμένους αριθμούς και πλήρη στοιχεία, που δημοσιεύτηκε στις 6 Δεκεμβρίου στην «Ελευθεροτυπία» –προσωπικά αγνοούσα ότι «η εταιρεία έλαβε στις 27 Σεπτεμβρίου φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα έπειτα από πολλά χρόνια»– θέτει το ρητορικό ερώτημα: «Προς τι οι διακανονισμοί, αν πρόκειται να μπει λουκέτο;» και δίνει τη σωστή απάντηση με την εξής ερωτηματική πρόταση: «Μήπως η ΟΑ ελαφρύνεται για να πετάξει… προς κάποιους;».

Τα Σκόπια σφετερίστηκαν το ΟΝΟΜΑ της Μακεδονίας μας από δική μας αβελτηρία και θρασυδειλία. Τώρα βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια, προσφέροντας βορά στα αδηφάγα ιδιωτικά κεφάλαια τον εθνικό μας αερομεταφορέα. Μπράβο μας!


Σχολιάστε εδώ