ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!

Η 25056 απόφαση των δύο υπουργών, για τον καθορισμό των όρων παροχής των υπηρεσιών και της αμοιβής των εντεταλμένων συμβούλων της ΕΡΤ ΑΕ, αναφέρει πως:
1. Η μηνιαία αμοιβή των Εντεταλμένων Συμβούλων της ΕΡΤ
ΑΕ καθορίζεται στο ίδιο ύψος με αυτήν που εκάστοτε ισχύει για τους Γενικούς Διευθυντές της ΕΡΤ ΑΕ.
2. Κατά τα λοιπά, ως προς τους όρους παροχής των υπηρεσιών των Εντεταλμένων Συμβούλων
ισχύουν οι διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΕΡΤ ΑΕ, καθώς και οι εκάστοτε κείμενες διατάξεις για τους Γενικούς Διευθυντές της ΕΡΤ ΑΕ.
3. Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή από τις 27 Νοεμβρίου 2007».
Στην απόφαση οι δύο υπουργοί δέχονται πως «από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται δαπάνη για το τρέχον και τα πέντε επόμενα οικονομικά έτη, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού της ΕΡΤ ΑΕ» και επικαλούνται «την υπ’ αριθμ. 234/20.6.2007 έκθεση δαπάνης του Γενικού Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ ΑΕ». Για μια όμως ακόμη φορά δεν καταγράφουν το ποσόν της δαπάνης που προκαλείται από τους μισθούς των δύο εντεταλμένων συμβούλων.
Ως τώρα, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «Π»,
υπάρχουν δύο αποφάσεις που κρίνουν το ύψος της αμοιβής των
εντεταλμένων συμβούλων.
– Υπάρχει η απόφαση 69698/ 14.4.2005 του υπουργού Επικρατείας, για την αμοιβή και τα έξοδα παράστασης των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ ΑΕ, η οποία φτάνει τα 8.500 ευρώ καθαρά. Από αυτά, τα 6.500 ευρώ καθαρά είναι η μηνιαία αμοιβή, τα 2.000 ευρώ καθαρά είναι έξοδα παράστασης,
ενώ υπάρχει πρόβλεψη αμοιβής 220 ευρώ για κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας. Στη νέα τους απόφαση οι υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας προσδιορίζουν ως όριο για την αμοιβή των εντεταλμένων συμβούλων εκείνη των γενικών διευθυντών.
– Όμως υπάρχει και μια προηγούμενη γνωστοποίηση, η 175/ 25.2.2005, του γενικού διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της ΕΡΤ προς τη διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών, που αναφέρει τα εξής: «Σας γνωστοποιούμε ότι, ύστερα από σχετικό ερώτημά μας και γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, δεν ισχύει ανώτατο όριο αποδοχών για τους εντεταλμένους συμβούλους της εταιρείας».
– Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν έχουν δοθεί, πέραν της μηνιαίας αμοιβής, και μπόνους σε εντεταλμένους, όπως π.χ. για τη «συμβολή τους στη Eurovision». Η υπόθεση των μπόνους, θυμίζουμε, περιλαμβάνεται στην άσκηση δίωξης από την εισαγγελέα Ε. Ράικου σε βάρος του προέδρου της ΕΡΤ, για πλημμέλημα. Στην περίπτωση του ενός εκ των δύο εντεταλμένων της περιόδου εκείνης, θυμίζουμε πως η εταιρεία είχε χορηγήσει αμοιβή 47.300 ευρώ μεικτά (25. 500 καθαρά).
Το ερώτημα είναι απλό. Ποιες είναι οι αποδοχές των εντεταλμένων; Πώς υπολογίζονται πλέον; Με βάση την απόφαση του υπουργού ή με βάση τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΡΤ; Κι όλα αυτά σε εποχές περικοπών…


Σχολιάστε εδώ