Κάτω στον Πειραιά

// Δυναμική εμφάνιση πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η νέα κίνηση των δικηγόρων του Πειραιά που ονομάζεται Παρέμβαση Ανανέωσης, με την παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Βγόντζα, που ουσιαστικά είναι η αυτοβιογραφία του. Η συμμαχία αυτή των πειραιωτών δικηγόρων, η οποία φιλοδοξεί να αναλάβει την εκπροσώπηση των δημοκρατικών παρατάξεων στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, παρουσιάζει ήδη σοβαρή διείσδυση στον δικηγορικό κόσμο της πόλης και έχει κερδίσει πολλές συμπάθειες. Ήδη στις 17 του μήνα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά διοργανώνει κι άλλη εκδήλωση, με θέμα «Από την κοινωνία της βίας στην κοινωνία της πρόληψης». Ουσιαστικά δεν πρόκειται για εκδήλωση αλλά για ένα σύγχρονο νομικό συμπόσιο, στο οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις κορυφαίοι πανεπιστημιακοί και δικηγόροι. Επικεφαλής της νέας κίνησης στους δικηγόρους του Πειραιά είναι ο Τάκης Δέγλερης, από τα πιο δυναμικά στοιχεία του κλάδου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ιωννιδείου Σχολής.

// Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας η δραστηριότητα του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου Γιώργου Δαβάκη. Τελευταίο «δείγμα γραφής» του προέδρου η πλήρης απαλλαγή των φιλοξενούμενων φοιτητών και σπουδαστών στους ξενώνες του ΚΕΑΤ από τις δαπάνες για τα κοινόχρηστα, το ρεύμα και το νερό. Μέχρι τώρα οι φιλοξενούμενοι, δηλαδή εκείνοι που φοιτούν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΙΕΚ, υποχρεώνονταν να καλύπτουν οι ίδιοι αυτά τα έξοδα. Από δω και πέρα, όμως, δεν θα πληρώνουν τίποτε γιατί τα έξοδα τα αναλαμβάνει όλα το ΚΕΑΤ.

// Αναταραχή στο Τζάνειο. Περίπου 80 εργαζόμενοι έκαναν προχθές κατάληψη στο γραφείο του προέδρου του νοσοκομείου, ζητώντας να παίρνουν το επίδομα των 471 ευρώ που δόθηκε στους διοικητικούς υπαλλήλους. Επειδή όμως ο πρόεδρος του νοσοκομείου δεν φαίνεται να έχει χρήματα για να τους ικανοποιήσει το αίτημα, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά Μανώλης Μπεντενιώτης τόνισε: «Οι αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις απαξιώνουν το νοσοκομείο και διαμορφώνουν συνθήκες παροχής υπηρεσιών χαμηλής ποιότητας, με αποτέλεσμα να χάνεται η αξιοπιστία στον κόσμο».

// Αλήθεια, εκείνη η υπόθεση της κατασκευής κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού στο πάρκο Δηλαβέρη πού βρίσκεται; Το ερώτημα είχε κάνει σ’ ένα από τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γ. Βουτσινάς, αλλά απάντηση δεν είχε πάρει. Εμείς απλώς θα θυμίσουμε ότι επί Αγραπίδη, όταν το θέμα είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, είχε ειπωθεί ότι θα γινόταν σύμβαση μεταξύ του δήμου και του Ολυμπιακού. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι έγινε εκείνη η σύμβαση; Υλοποιείται, «κόλλησε» ή… καρκινοβατεί;

·

// Παραλίγο τραγωδία πριν από 15 ημέρες στο λιμάνι της Αίγινας, όταν το πλοίο «ΓΕΩΡΓΗΣ» κάνοντας ανάποδα για να βγει από το λιμάνι, έπεσε πάνω σε φωτεινή τσαμαδούρα, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να μην μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του προς Πειραιά. Έτσι έγινε από το Λιμενικό Σώμα μεταφορά των 150 περίπου επιβατών στο λιμάνι και στη συνέχεια σε άλλο πλοίο, με το οποίο διακινήθηκαν προς Πειραιά. Αν ο καιρός ήταν άσχημος και αν είχε πανικοβληθεί ο κόσμος, μπορεί και να είχαμε θύματα μια και το πλοίο είχε μείνει μετά τη σύγκρουση ακυβέρνητο και αν υπήρχε κυματισμός σίγουρα θα το έσπρωχνε προς τη βραχώδη ακτή ή τον λιμενοβραχίονα. Το θέμα δεν είδε το φως της δημοσιότητας γιατί ήταν αργά και δεν το… πήραν χαμπάρι τα κανάλια, ωστόσο οι αρμόδιοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας θορυβήθηκαν και άλλαξαν καπετάνιο, τοποθετώντας τον Αντώνη Σπετσιώτη.

// Γιόρταζε την περασμένη Τρίτη ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ και το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα στις αρχές της πόλης (δήμαρχο, νομάρχη κ.λπ.) στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο. Η ατμόσφαιρα πάντως ήταν βαριά μια και η υγεία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου δεν αφήνει περιθώρια για εορταστική διάθεση, ιδιαίτερα στον Σεραφείμ, ο οποίος θεωρείται από τα «παιδιά» του.

// Ο δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στο σπίτι του. Ο Αρχιεπίσκοπος παρ’ όλο που είναι καταπονημένος από τη θεραπεία, τον υποδέχθηκε όρθιος και τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του. Ο Φασούλας, όπως είπε μετά σε στενό κύκλο του, εντυπωσιάστηκε από την ενεργητικότητα και την αντοχή του Αρχιεπισκόπου, ενώ συγκινήθηκε όταν επί πολλή ώρα ο Χριστόδουλος τον ρωτούσε για την πορεία της υγείας του παιδιού του και του έδωσε τις πιο θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση. Όπως έλεγε ο Φασούλας, το μεγαλείο του Χριστόδουλου είναι ανυπέρβλητο, καθώς αψηφώντας την προσωπική του περιπέτεια, ενδιαφερόταν και ευχόταν για την πορεία της υγείας του παιδιού του! Αντί δηλαδή να στηρίξει ψυχολογικά ο δήμαρχος τον Αρχιεπίσκοπο, έγινε ακριβώς το αντίθετο: ο Αρχιεπίσκοπος στήριζε τον Φασούλα!

// Τη διευκόλυνση όσων καταναλωτών επισκεφθούν τους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, για τα ψώνια των ημερών, έχει αποφασίσει η Δημοτική Αστυνομία. Έτσι από την περασμένη εβδομάδα συνεργεία Δημοτικών Αστυνομικών στα οποία πολλές φορές επικεφαλής ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάκης Αβραμίδης, περιδιάβαιναν τα πεζοδρόμια στο κέντρο και έκαναν συστάσεις ή απομάκρυναν όσα ΙΧ ή μηχανάκια είχαν παρκάρει σε αυτά ή στα σημεία όπου υπάρχουν διαβάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες.


Σχολιάστε εδώ