Στη Θεσσαλονίκη το «κέντρο» του Βαγγέλη

Στην πόλη όπου κατοικοεδρεύουν τα περισσότερα έμπειρα κομματικά στελέχη που βρίσκονται σταθερά στο πλευρό του, στην πόλη όπου διατηρεί αυξημένη επιρροή στη βάση του κόμματος.

Το οργανωτικό επιτελείο της ομάδας -ή του «ρεύματος», αν θέλετε- συνέπτυξαν οι Βασίλης Γερανίδης, Τόνια Αντωνίου και Γιώργος Χαλβατζόγλου, με τη συνδρομή του εξ απορρήτων συνεργάτη του Βενιζέλου, Στέλιου Αγγελούδη.

Η Επιτροπή αυτή οργάνωσε το προηγούμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη την πρώτη οργανωτική συνάντηση κομματικών στελεχών. Η συνάντηση έγινε με απόλυτη μυστικότητα, για τον φόβο των Ιουδαίων, και σ’ αυτήν παραβρέθηκε και μίλησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Από όσα διέρρευσαν έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση μετείχαν τέσσερις ομάδες στελεχών, ήτοι:

– Τα μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας που διαφώνησαν με την επιλογή της πλειοψηφίας της οργάνωσης (Χαλβατζόγλου, Σπαθής, Καλούδης), καθώς και τα γνωστά κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνταν κάπου ανάμεσα στην Αριστερή Πρωτοβουλία του Παναγιωτακόπουλου και την Κοινωνική Αριστερά του Άκη (Θεοχαρίδης, Μαμέλης, Σιάτρας, Πάππου).

– Στελέχη από διάφορους νομούς της χώρας που τάχθηκαν ψυχή τε και σώματι στο πλευρό του Βενιζέλου (Τομοσίδης, Οφίδης, Εμινίδης, Β. Κίτσιος, κ.ά.).

– Στελέχη που εδώ και καιρό βρίσκονται στο περιβάλλον του πολιτικού γραφείου του θεσσαλονικιού πολιτικού (Γατσέλης, Γεράκης κ.ά.).

Το αξιοπρόσεκτο της εν λόγω συνάντησης ήταν ότι σ’ αυτήν δεν μετείχαν τα στελέχη που είχαν στηρίξει ενεργά την υποψηφιότητα Βενιζέλου, αλλά επιμένουν να διατηρούν ως προτεραιότητά τους τη συμπόρευσή τους με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την Κοινωνική Αριστερά. Γιαννόπουλος, Κριθαρίδης, Δανιηλίδης κ.ά. δεν έδωσαν το «παρών», καθώς επέλεξαν να δραστηριοποιούνται αυτόνομα για τη συγκρότηση της δικής τους ομάδας. (Πιθανότατα θα υπάρξει συνεργασία στο συνέδριο.)

Στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του ο Βαγγέλης Βενιζέλος διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να αμφισβητήσει τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου όσον αφορά στη συγκρότηση της γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και της Ομάδας Πολιτικού Συντονισμού. Τόνισε, ωστόσο, ότι θα παρεμβαίνει στην πολιτική επικαιρότητα, όταν και όποτε το επιλέγει, ενώ εν όψει του συνεδρίου θα καταθέσει τις σκέψεις και τις προτάσεις του για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης τους είπε ότι θέλει να υπάρχει επαφή και επικοινωνία με τα στελέχη με τα οποία συναντήθηκε στην πορεία προς την 11η Νοεμβρίου, καθώς θεωρεί ότι η προσπάθειά τους θα έχει και μέλλον.

Τα οργανωτικά στελέχη του Βενιζέλου συζήτησαν ακολούθως για τις προσυνεδριακές διαδικασίες και την προετοιμασία τους εν όψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη συνέδρων, νομαρχιακών και περιφερειακών επιτροπών.

Αποφάσισαν να επιχειρήσουν να διαμορφώσουν πυρήνες σε κάθε νομό και να κρατήσουν ζεστά τα στελέχη που είχαν ενεργό ρόλο στο στρατόπεδό τους, στην αναμέτρηση για την ηγεσία του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ