Πού το πάει ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Περισσότεροι από 10.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ όλων των ηλικιών βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης, ζητώντας την απαλλαγή των χρεών που δημιούργησαν στον ΠΑΟΚ οι προηγούμενες διοικήσεις. Η συγκέντρωση που έγινε στην Καμάρα αλλά και η πορεία που ακολούθησε προς την Τούμπα είχε και μέγα πλήθος και μέγα πάθος. Είναι αυτό που λένε στη Θεσσαλονίκη, ότι τέτοιες συγκεντρώσεις μπορεί πλέον να κάνει μόνο ο λαός του ΠΑΟΚ και φυσικά κανένα πολιτικό κόμμα.

Τόσο γι’ αυτά που έγιναν την περασμένη Κυριακή όσο και για τη συνέχεια υπάρχει ένα μεγάλο παρασκήνιο που ξεφεύγει από το αθλητικό κομμάτι και φθάνει στο πολιτικό. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν στο βήμα ανέβηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης ακούστηκε πολλές φορές το σύνθημα «Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός». Επίσης ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού τόσο στη συγκέντρωση και στην πορεία όσο και στο γήπεδο της Τούμπας κατά την διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – Πανιωνίου.

Κατ’ αρχάς το θέμα ΠΑΟΚ έχει βαθιές ρίζες. Όλα τα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ παίχτηκαν παιγνίδια στις πλάτες του ιστορικού αυτού σωματείου με τους χιλιάδες οπαδούς. Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ είναι από τα λαϊκά στρώματα, που ψηφίζουν κυρίως ΠΑΣΟΚ. Στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης (Σταυρούπολη, Νεάπολη, Πολίχνη, Συκιές, Κορδελιό) οι ΠΑΟΚτσήδες κυριαρχούν στις τάξεις των φιλάθλων, ενώ αυτές οι περιοχές χρόνια τώρα βγάζουν πρώτο και με διαφορά το ΠΑΣΟΚ. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ζητούν τα χρέη που βαραίνουν τον σύλλογο και δημιουργήθηκαν επί διοικήσεων Μπατατούδη και Γούμενου να πληρωθούν από αυτούς που τα δημιούργησαν κι όχι από το ιστορικό σωματείο και τη σημερινή διοίκηση Ζαγοράκη που δεν φταίει σε τίποτα.

Ο ΠΑΟΚ, όταν ανέλαβε την προεδρία του ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ήταν σε τραγική κατάσταση. Ο Ζαγοράκης έδωσε όραμα στους χιλιάδες οπαδούς της λαοφιλούς ομάδας και έθεσε τις βάσεις για την οικονομική εξυγίανσή της. Από την πρώτη στιγμή όμως έβαλε έναν όρο. Να γίνει ρύθμιση των χρεών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επειδή θα γίνονταν εκλογές τον Σεπτέμβριο και ήξερε ότι αν δεν βρισκόταν λύση για τον ΠΑΟΚ θα… έτρωγε μαύρο στη Θεσσαλονίκη, προώθησε τη νομοθετική ρύθμιση (που αφορούσε κι άλλες ΠΑΕ), ενώ διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες υποσχέθηκαν κρατικές χορηγίες στη διοίκηση Ζαγοράκη. Ο Ζαγοράκης, όταν διαπίστωσε μετά τις εκλογές ότι η περιβόητη ρύθμιση δεν ήταν τίποτα το φοβερό, αφού με την τελεσιδικία των δικαστικών εκκρεμοτήτων της ΠΑΕ θα χρειαζόταν ένα τεράστιο ποσό για την αποπληρωμή των χρεών του παρελθόντος, αλλά κι όταν είδε ότι οι υποσχέσεις για κρατικές χορηγίες ήταν… φούμαρα, άρχισε τον ανένδοτο. Είχε και έχει ένα μεγάλο όπλο. Τον λαό του ΠΑΟΚ, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του και τον έχει σαν θεό. Έκανε αρχικά μια σύσκεψη με τους βουλευτές όλων των κομμάτων και στη συνέχεια οργανώθηκε το συλλαλητήριο. Το αίτημα είναι ένα. Να φύγει από τη σημερινή διοίκηση του ΠΑΟΚ ο βραχνάς των χρεών. Αυτό βέβαια είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού ο ΠΑΟΚ μπήκε ήδη στη ρύθμιση, ενώ στο περιβόητο άρθρο 44 δεν μπορούν πλέον να υπαχθούν αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Το επιχείρημα πλέον που ακούγεται σε όλα τα στέκια της Θεσσαλονίκης είναι ότι πρέπει για τον ΠΑΟΚ να γίνει ό,τι έγινε στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, όταν αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα. Και η διοίκηση Ζαγοράκη είναι αποφασισμένη να φθάσει στα άκρα, γιατί εκτιμά ότι αν η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, θα έχει απέναντί της τους χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ σε όλη τη Μακεδονία.


Σχολιάστε εδώ