Πατρινά και… άλλα

Η σφραγίδα έχει τη… δική της ιστορία;
Έμαθα ότι βρέθηκε η σφραγίδα του τοπικού ελεγκτικού συνεδρίου που είχε χαθεί πριν από έναν περίπου χρόνο και η εξαφάνιση της είχε προκαλέσει υποψίες και σενάρια. Τότε οι υπεύθυνοι είχαν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ενώ οι όποιες έρευνες δεν είχαν αποδώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σφραγίδα εντόπισε τυχαία υπάλληλος του ασφαλιστικού φορέα της ΔΕΗ σε συρτάρι γραφείου που τακτοποιούσε, λόγω της πρόσφατης μετακόμισης της υπηρεσίας στο καινούργιο κτίριο απέναντι από το νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα.
Στην αρχή η υπάλληλος δεν γνώριζε τι σφραγίδα είναι αυτή, για να αποκαλυφθεί αυτό αργότερα. Αμέσως διετάχθη ΕΔΕ από τη διοίκηση του φορέα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Εντύπωση πάντως προκαλεί η προσπάθεια κάποιων να κρατηθεί μυστική η ανακάλυψη της σφραγίδας.
Αν μάλιστα συνδυαστεί το γεγονός με την υπόθεση της υπεξαίρεσης άγνωστου ως προς το ύψος ποσού από τα ταμεία του φορέα, για την οποία έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες σε τέσσερις υπαλλήλους, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα.
Ποιος ή ποιοι χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο γραφείο πριν από την… τακτοποίηση;
Μήπως η σφραγίδα χρησιμοποιήθηκε… κατάλληλα σʼ αυτήν την ιστορία;
Γιατί τα λεφτά είναι πολλά… Άρη!

Τσίρκο έγιναν
Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει εδώ και ημέρες για την παρουσία του τσίρκου Medrano στην πόλη. Οι οικολόγοι ξεσπούν εναντίον εκείνων που με τον έναν η τον άλλο τρόπο μερίμνησαν για την εγκατάσταση και την τροφοδοσία του, ενώ κάθε ημέρα βρίσκονταν στη είσοδο και μοίραζαν έντυπα, με τα οποία καλούσαν τους πολίτες να μην παρακολουθήσουν τις παραστάσεις. Ο δήμαρχος Ανδρέας Φούρας ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν δημόσια πως ο δήμος δεν βλέπει με συμπάθεια την εγκατάσταση του τσίρκου στην πόλη. Έτσι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της δημαρχιακής επιτροπής έκανε παρέμβαση, ζητώντας από τα μέλη να δώσουν αρνητική εισήγηση στο αίτημα του τσίρκου για άδεια λειτουργίας. Οι άνθρωποι της επιχείρησης κατέφυγαν στην Περιφέρεια και θα δικαιωθούν, γιατί η αρνητική εισήγηση φέρεται να μην είναι επαρκώς τεκμηριωμένη. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του δήμου έδωσαν τη σχετική βεβαίωση με την οποία οι υπεύθυνοι του τσίρκου πήγαν στη ΔΕΗ και πήραν ρεύμα.
Στην πράξη, οι υπάλληλοι και ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος «αδειάσαν» τον δήμαρχο και τα μέλη της δημαρχιακής. Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά της νομαρχίας δόθηκαν αμέσως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγκατάσταση.
Τσίρκο έγιναν!


Σχολιάστε εδώ