εδώ Βρυξέλλες

*** Τα πρώτα ελληνικά γραμματόσημα αφιερωμένα στον αγώνα κατά του AIDS εκδόθηκαν από τα ΕΛΤΑ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, έπειτα από σχετική πρόταση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη, την οποία αποδέχθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνικών Κωστής Χατζηδάκης. Αναφερόμενος σε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο έλληνας ευρωβουλευτής είπε ότι στα επόμενα χρόνια το AIDS θα έχει γίνει η τρίτη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

*** Στο όνομα της flexicurity –ευελιξασφάλειας– δεν πρέπει να θίγονται τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως οι συλλογικές συμβάσεις και η απαίτηση για σταθερότητα και ασφάλεια στις κοινωνικές παροχές. Τη θέση αυτήν εξέφρασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, με αφορμή την ανακοίνωση της Κομισιόν για «θέσπιση κοινών αρχών όσον αφορά την ευελιξία με ασφάλεια: περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας μέσω της ευελιξίας με ασφάλεια».

*** Με στόχο την προώθηση αγροτικών προϊόντων της θεσσαλικής γης (φέτα, βιολογικά προϊόντα τομάτας, κρασιά, τσίπουρο κ.ά.) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο υπό την αιγίδα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιάννη Γκλαβάκη και με τη συνεργασία του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Βέλγιο και της Ένωσης Ελληνικών Επιμελητηρίων.


Σχολιάστε εδώ