τυποΘεσσαλονίκη

~Όσο και να ψάξει κανείς, δεν θα βρει μεμπτά στοιχεία στον έμπειρο πολιτικό, πρώην βουλευτή Τάσο Σπηλιόπουλο, που τοποθετήθηκε στο τιμόνι της ΕΡΤ3 και του οποίου η διαδρομή στα κοινά ουδέποτε συνοδεύτηκε από άσχημα σχόλια. Καλοπροαίρετος, σεμνός, μειλίχιος και χαμηλού προφίλ, ουδέποτε προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, αν και, παρά τις καλές του προθέσεις, δεν κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με κάποιο σπουδαίο έργο στην πόλη που τον ανέδειξε. Το μόνο που του προσάπτουν οι εσωκομματικοί του εχθροί είναι η αδυναμία που τρέφει στην υπερδραστήρια σύζυγό του, η οποία ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, μονοπωλώντας εσχάτως τις δουλειές που αναθέτουν στον τομέα της κρατικοί οργανισμοί στην πόλη (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.λπ.).
~Αυτή -λένε- τον έπεισε να αποδεχτεί τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ3, θέση που στερείται αξιοσημείωτων απολαβών, αλλά προσφέρει δημοσιότητα και τη δυνατότητα να «κάνει κανείς παιχνίδι». Κάποιοι κουτσομπόληδες προσθέτουν ότι η σύζυγος ένιωθε μειονεκτικά απέναντι στον… συμπέθερό της που έχει εφημερίδα και ήθελε να τον ξεπεράσει αποκτώντας ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. (Σ.σ.: η κόρη του Σπηλιόπουλου πρόσφατα παντρεύτηκε με τον γιο του ιδιοκτήτη του «Αγγελιοφόρου» Αλέκου Μπακατσέλου, θείου του Βαγγέλη Βενιζέλου και συνεταίρου των Λαμπράκη – Μπόμπολα).
~Οι πιο φαρμακόγλωσσοι, ωστόσο, επιμένουν ότι ο Τάσος αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση που του πρότεινε το Μαξίμου (Αγγέλου, Ρουσόπουλος), αν προηγουμένως δεν λάμβανε την υπόσχεση ότι οσονούπω θα αλλάξει το υφιστάμενο πλαίσιο και θα υπάρξει «καλή αμοιβή» για τον πρόεδρο της ΕΡΤ3. Σημειώνω ότι, σύμφωνα με το πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της ΕΡΤ3, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής λαμβάνει μόνον αποζημίωση (της τάξης των χιλίων και κάτι ευρώ μηνιαίως), ενώ την ίδια ώρα η γενική διευθύντρια επιβαρύνει τα δημόσια ταμεία με το υπέρογκο ποσόν των 240.000 ετησίως.
~Ο Τάσος Σπηλιόπουλος έχασε την έδρα του στις τελευταίες εκλογές και αποφάσισε να ζητήσει μια θέση τιμητικής αποστρατείας. Αρχικά ενδιαφέρθηκε για την προεδρία της ΕΥΑΘ, η οποία ήταν η μόνη σοβαρή θέση κρατικού οργανισμού της Θεσσαλονίκης που παρέμενε κενή. Η προοπτική αυτή σκόνταψε στην επιμονή του Φώλια να σταματήσει τη διαρχία στην εταιρεία, αναθέτοντας στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ Γιώργο Σκόδρα και τα καθήκοντα του προέδρου.
~Η εντολή ωστόσο του Καραμανλή στους στενούς του συνεργάτες (Αγγέλου, Ρουσόπουλος) «να βρεθεί μια καλή θέση για τον Τάσο» θα έπρεπε να υλοποιηθεί πάση θυσία. Η κενή θέση του προέδρου της ΕΡΤ3 -μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του επίσης γιατρού Δημήτρη Τσάμη προτάθηκε με χαρά στον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Σπηλιόπουλο, ο οποίος επιπρόσθετα κατέχει άριστες προσωπικές σχέσεις με το κύκλωμα των «γαλάζιων» τηβεννοφόρων της σχολής στην οποία φοίτησε (!) και η πρωθυπουργική σύζυγος.
~Τώρα, τι θα κάνει ο γιατρός (διαβητολόγος στην ειδικότητα) και συνταξιούχος βουλευτής στη θέση του επικεφαλής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Θεσσαλονίκης αναμένουμε να το δούμε στο μέλλον. Άλλωστε, «Κυριακή κοντή γιορτή», που λέει και η παροιμία.
~Η επιλογή του Τάσου Σπηλιόπουλου για τη χηρεύουσα θέση του προέδρου της ΕΡΤ3 ανακοινώθηκε την Τρίτη, ενώ την επομένη κιόλας ο διορισμός του εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Όσο για το πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής υπό την προεδρία του, αυτό δεν καθορίστηκε ακόμη, καθώς ο Τάσος επιθυμεί η τοποθέτησή του να γίνει με κάθε λαμπρότητα – επισημότητα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ρουσόπουλος θα ανηφορίσει για Θεσσαλονίκη μεριά, για να τον εγκαταστήσει. Καλή επιτυχία, με την ελπίδα και την προσδοκία να αναστρέψει το κλίμα σταδιακής απαξίωσης της ΕΡΤ3 και μετατροπής της σε υποκατάστημα της… Αγίας Παρασκευής.
~Στο μεταξύ, έχοντας αποσπάσει το «ατιμώρητο» από την ΕΣΗΕΜ-Θ, η Θάλεια και ο Χρήστος (ο Νικολαΐδης ντε) συνεχίζουν να παίζουν με τους δημοσιογράφους, προσφέροντας και κόβοντας επιδόματα κατά το δοκούν. Εσχάτως, έκοψαν τα επιδόματα από την ομάδα που βγάζει την εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση από όλο το ενημερωτικό πρόγραμμα («Υπάρχει είδηση») και μάλιστα χωρίς να μπουν στον κόπο να ενημερώσουν τους κομμένους για τον… ανασχεδιασμό της υπηρεσίας.
~Η σθεναρή στάση της Σουλοπούλου δικαιώθηκε κι έτσι ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος της «Μακεδονίας», αποδέχτηκε να υποβιβαστεί σε απλό συντάκτη, υπογράφοντας σχετική συμφωνία με την ιστορική εφημερίδα. Ύστερα από αυτό ανακλήθηκε η απόλυση που του είχε κοινοποιηθεί.
~Το πρόβλημα της… μείξης εμφανίστηκε πάλι στην ΕΤ3. Τι εννοούμε; Την προπερασμένη Τετάρτη το νυχτερινό δελτίο δεν βγήκε στην ώρα του (12 τα μεσάνυχτα) αλλά με… μισή ώρα καθυστέρηση, διότι κόλλησε η μείξη. Ζητήθηκαν άραγε εξηγήσεις από τους υπευθύνους ή το θέμα ξεχάστηκε; Πάντως οι τεχνικοί άρχισαν πάλι τις προσευχές για να μην κολλάει η μείξη…
~ Κυριακή μεσημέρι και το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 αρχίζει με τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου στα Ύψαλα και στους Κήπους. Η ΝΕΤ βέβαια είχε φροντίσει να μεταδώσει όλη την τελετή απευθείας και η ΕΤ3 απλώς συνδέθηκε σε εθνικό δίκτυο, χωρίς μάλιστα σούπερ, χωρίς τίποτα (για τέτοια οργάνωση μιλάμε). Κάποια στιγμή αποφασίζουν να βγάλουν στο τηλέφωνο τον απεσταλμένο Σπύρο Παπαδάκη. Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε. Στη δεύτερη βγήκε ο Παπαδάκης. Τα τεχνικά ευτράπελα είχαν και συνέχεια. Την ώρα που ήταν στον αέρα ο ρεπόρτερ Χρήστος Δάντσης από την Κομοτηνή για τις πλημμύρες, ξαφνικά βγήκε στην εικόνα η ρεπόρτερ της ΝΕΤ. Τι άλλο θα δούμε…
~ Παραλίγο να φρικάρει ο παρουσιαστής της εκπομπής «Υπάρχει Είδηση» Χρήστος Γιαννούλης, όταν στην εκπομπή της περασμένης Δευτέρας άκουσε τον ρεπόρτερ του Μαξίμου Σπύρο Παπαδάκη να λέει ότι δεν αλλάζει και τίποτα αν ένας δημοσιογράφος που είναι να πάρει σύνταξη 800 ευρώ με το νέο ασφαλιστικό πάρει 750! Ο Γιαννούλης, ως έμπειρος και αντικειμενικός παρουσιαστής, αμέσως τον διόρθωσε αλλά πού να καταλάβουν όσοι προσπαθούν να το παίξουν βασιλικότεροι του βασιλέως.
~ Αλήθεια, τι έγινε με τη Σύνθια Σάπικα; Αληθεύει ότι η κυρία Θάλεια τής πρότεινε να κάνει ένα ένθετο στην πρωινή εκπομπή μία φορά την εβδομάδα και να παρουσιάζει ένα δελτίο Σαββατοκύριακου μία φορά τον μήνα κι αυτή της είπε «ευχαριστώ δεν θα πάρω»; Δεν έχασε πάντως και πολλά η Σύνθια.
~ Γιατί κάποιοι ιθύνοντες του φεστιβάλ κινηματογράφου σνόμπαραν την ΕΤ3, ενώ από την άλλη έκαναν τα πάντα για να βγουν στη ΝΕΤ; Ξεχνούν φαίνεται ότι το φεστιβάλ, καλώς ή κακώς, γίνεται στη Θεσσαλονίκη…
~ Τι έγινε και ξαφνικά σταμάτησε θέμα στην ΕΤ3 που σχετίζεται με Ιερά Μονή του Αγίου Όρους με υψηλές διασυνδέσεις;
~ Ψάχνουν για ραδιοφωνική συχνότητα οι 4 του ΑΝΤΕΝΝΑ Θεσσαλονίκης για να στεγάσουν τον νέο «Μπανάνα», διότι τη συχνότητα του παλιού «Μπανάνα» την πήρε ο Ρυθμός, που ανήκει στον Όμιλο Κυριακού.
Ο Θεσσαλονικιός


Σχολιάστε εδώ