Στημένος από εδώ μέχρι… το Γαλάτσι ο διαγωνισμός

Για όλα όσα γράψαμε για τον περιβόητο διαγωνισμό για την εκτύπωση του περιοδικού του δήμου επιμένουμε ότι οι προδιαγραφές που αναγράφονται στην προκήρυξη ήταν προκλητικά εξόφθαλμα στημένες, και παράνομες, αφού έρχονται σε αντίθεση με τις γενικές διατάξεις, απόδειξη ότι μετά την ένσταση που υποβλήθηκε ο διαγωνισμός ακυρώθηκε.

Από τις πιο κραυγαλέες φωτογραφίες διατάξεις ήταν η 4β της προκήρυξης, που απέκλειε τη συμμετοχή εταιρειών που εκδίδουν εφημερίδες που κυκλοφορούν ή (άκουσον, άκουσον) ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ εντός του Δήμου Γαλατσίου. Ποιους, κύριε δήμαρχε, είχατε στο μάτι και θέλατε να αποκλείσετε;

Όμως ακόμη και μετά την ακύρωση οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν για απευθείας ανάθεση δεν ήταν καθόλου διαφανείς. Και αν ο κ. δήμαρχος διαφωνεί, γιατί δεν ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ότι ακυρώθηκαν εταιρείες που υπέβαλαν προσφορά, με ποια κριτήρια κλήθηκαν οι τέσσερις εταιρείες να υποβάλουν προσφορά, ποιες ήταν και τι τιμή πρόσφεραν; Αν όλα έγιναν νόμιμα και σωστά, ας μας στείλει τα παραπάνω στοιχεία το ευαίσθητο «Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας». Και ας μας εξηγήσουν πώς δικαιολογείται ότι ο προϋπολογισμός για τα 8 τεύχη ήταν στην προκήρυξη 160.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ όταν τελικά ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ η τιμή της απευθείας ανάθεσης περιορίστηκε στα 12.800 συν ΦΠΑ, δηλαδή συνολικά τα 8 τεύχη θα στοιχίσουν 102.400 ευρώ; Και ασφαλώς το ποσό θα ήταν μικρότερο με την κανονική διαδικασία όπου ο ανταγωνισμός είναι σκληρός… Απορία: προς τι η γαλαντομία των επιπλέον 58.000 ευρώ;

Και μια και τίθεται το θέμα, ας μας πει ο κ. δήμαρχος με ποια διαδικασία διαφανή γίνονται οι προμήθειες του δήμου…

Ως προς την επισήμανση με την οποία κλείνει την απάντησή του ο υπάλληλος του δημάρχου, ότι έχουμε επαινέσει και επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί «στην αδιαμφισβήτητη και πανθομολογούμενη εντιμότητα του σημερινού δημάρχου κ. Κυριάκου Τσίρου», αυτό είναι και το προτέρημα του «Π».

Επαινεί όταν γίνονται σωστές ενέργειες και καταγγέλλει όταν διαπιστώνει αδιαφανείς και ύποπτες αποφάσεις, που δεν συνάδουν προς την προστασία των χρημάτων των δημοτών.


Σχολιάστε εδώ