στα ενδότερα των ομάδων

=Μπορεί να σε λένε τρεχάλα, να υπογράφεις έτσι, αλλά καταφέρνεις να τερματίζεις τελευταίος», μου είπε τις προάλλες ο Μάκης, ένα από τα παιδιά της ύλης. Αυτό δεν ήταν καρφί, αλλά πραγματική πρόκα!

=Ο Μάκης ήθελε να δείξει ότι καθυστερώ να στείλω τα ενδότερα των ομάδων. Πάντα, όμως, έχω ως άλλοθι το ότι και ο… απέναντι, αλλά κυρίως ο διπλανός, καθυστερούν κάπως, για να έχουν φρέσκο ρεπορτάζ.

=Έτσι, καταφέρνω να κερδίζω και εγώ λίγο χρόνο. Τις περισσότερες φορές για καλό των αναγνωστών, που ξέρω ότι νιώθουν περήφανοι για την εφημερίδα που διαβάζουν, όπως εμείς κι εμείς που δουλεύουμε εδώ, διότι, όπως έχω γράψει κι άλλες φορές στο παρελθόν, είμαστε ενδεχομένως το μοναδικό έντυπο στην Ελλάδα όπου εργαζόμαστε ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς ή προτροπές να ασχοληθούμε με κάποιον παράγοντα σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας.

=Η ελευθερία έκφρασης και ρεπορτάζ αποτυπώνεται και στη δική σας προτίμηση. Διότι πάνω απ’ όλα βάζουμε την είδηση και η κριτική που ασκούμε στηρίζεται σε συγκεκριμένα επιχειρήματα.

=Για παράδειγμα, είχα γράψει προ μηνών για ένα μέλος των πειθαρχικών επιτροπών της

ΕΠΟ που παρουσιάζεται και ως δικηγόρος του Βασίλη Γκαγκάτση. Συνέβη κάτι τέτοιο και την περασμένη Πέμπτη.

=Έχω τονίσει κατ’ επανάληψιν ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να το δείχνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φρονώ ότι δεν αρμόζει η εκπροσώπηση του Βασίλη Γκαγκάτση σε δικαστική αίθουσα από δικηγόρο, ο οποίος αμείβεται ως μέλος της Επιτροπής Εφέσεων.

=Πάω σε ένα άσχετο θέμα. Θα σας το αποκαλύψω την επόμενη εβδομάδα. Για σήμερα θα σας προβληματίσω με ένα κουιζάκι.

= Για ποιον λένε ότι έχει εξελιχθεί ουσιαστικά σε εκπρόσωπο Τύπου αντί να ασκεί τα πραγματικά καθήκοντά του; Ο ευρών θα κερδίσει μια έξτρα πληροφορία την ερχόμενη εβδομάδα.

=Έτριβαν τα μάτια τους αρκετοί ρεπόρτερ για το θέμα με τον Σταύρο Λαμπριάκο. Το έγραψε ο διπλανός την περασμένη Κυριακή και από την επομένη άρχισαν να αντιγράφουν την επιθυμία του Χρήστου Πανόπουλου να δείξει την πόρτα της εξόδου στον έμπειρο επιθετικό.

=Από την Ξάνθη, όμως, θα φύγει κι άλλος παίκτης. Απ’ αυτούς που λίγοι περιμένουν ότι θα κληθεί να συζητήσει τη λύση του συμβολαίου του, καθώς θεωρείται εδώ και μερικά χρόνια ένα από τα πολύτιμα εργαλεία.

=Να πάω μέχρι τον Ολυμπιακό. Εκεί που ο Σωκράτης Κόκκαλης περνάει δύσκολες ώρες, καθώς όλοι βάλθηκαν να του σπάσουν τα νεύρα.

=Με πρώτο και καλύτερο τον Πέτρο Κόκκαλη. Έξαλλο έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τον πατέρα του με όσα είπε στο δείπνο που παρέθεσε στους ρεπόρτερ της ομάδας.

=Για πρώτη φορά άνθρωπος του Ολυμπιακού τοποθετήθηκε δημόσια για το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή και χαρακτήρισε «πολλά λεφτά τα 4 εκατ. ευρώ» που ζήτησε η Κρουζ Αζούλ για τον Ντελγκάδο. Εξέθεσε τον Σωκράτη, για τον οποίο ο κόσμος θυμάται ότι το περασμένο καλοκαίρι εισέπραξε περίπου 17 εκατ. ευρώ, από την παραχώρηση του Νέρι Καστίγιο.

=Έβαλε τις φωνές ο πατέρας στον γιο, διότι εξέφρασε την άποψη ότι τέτοιες τοποθετήσεις τον εκθέτουν στα μάτια των οπαδών. Ειδικά σε μια περίοδο όπου οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πίσω από τους άλλους συνδιεκδικητές του τίτλου.

=Τον Σωκράτη, όμως, τον χάλασαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κι άλλα πράγματα. Η εμφάνιση στο προσκήνιο του Αργύρη Σαλιαρέλη και του Γιώργου Μπανασάκη εξόργισαν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

=Εντάξει, τον Ανάργυρο δεν τον υπολογίζει ιδιαίτερα. Αλλά οι αιχμές για τον τρόπο που απέκτησε τις μετοχές ενδέχεται να δώσουν τροφή σε όσους τον περιμένουν στη γωνία.

=Κάτι που δεν θέλει ο Κόκκαλης, ιδιαίτερα σε μια χρονιά που άρχισε αρνητικά για τον Ολυμπιακό. Και το κυριότερο, μπορεί να εξελιχθεί ακόμα χειρότερα, καθώς η ομάδα έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα.

=Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από ένα αφιέρωμα μηνιαίου περιοδικού στον Νίκο Γουλανδρή. Ο χαρακτηρισμός «καπετάνιος του θρύλου» και η άποψη ότι είναι «ο άνθρωπος που δημιούργησε μια ομάδα με μυθικές διαστάσεις» εξόργισε τον Κόκκαλη.

=Επί χρόνια προσπαθεί να ξορκίσει το φάντασμα του Γουλανδρή. Όπως, μάλιστα, έχει πει πολλές φορές σε στιγμές μεγάλης έντασης «μόνο εγώ αξίζω να αποτελώ σημείο αναφοράς ως πρόεδρος του Ολυμπιακού».

=Έρχεται, όμως, ένα περιοδικό και ταράζει την ψυχική ηρεμία του Σωκράτη. Αξίζει εδώ να σημειώσω ότι για τον Κόκκαλη την ευθύνη του αφιερώματος στον Γουλανδρή έχει ένας πρώην συνεργάτης του και το τελευταίο διάστημα φανατικός αντίπαλός του, έστω και αν υστερεί σε… ύψος.

=Ψάχνονται στον Παναθηναϊκό για να δουν πού το πηγαίνει ο Μάτος με τις επαφές του σε Αγγλία και Ιταλία. Ο διπλανός, πάντως, άνοιξε τα μάτια των «πρασίνων» και περιόρισε σημαντικά την αγωνία που βίωναν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

=Εγώ, πάντως, θα δώσω μια διαφορετική διάσταση στην υπόθεση. Από τους ατζέντηδες του Βραζιλιάνου διέρρευσε η πληροφορία ότι με την απόκτηση κοινοτικού διαβατηρίου ο παίκτης μπορεί να κάνει κι άλλη μεταγραφή κατά τη διάρκεια της σεζόν, δηλαδή τον Γενάρη.

=«Αλλάζει ένα σημαντικό στοιχείο στο επαγγελματικό δελτίο του», είναι η άποψη που εκφράζουν από το περιβάλλον του Μάτος. Οπότε μπορεί να μας απασχολήσει έντονα ο Βραζιλιάνος μέσα στον χειμώνα.

=Χαμός έγινε την περασμένη Τετάρτη στην οδό Αστροναυτών όπου στεγάζεται η Σούπερ Λίγκα. Κάποιοι ρεπόρτερ γκρίνιαζαν για την απώλεια της είδησης που είχε ο απέναντι για τον διάλογο Ιωαννίδη – Αγγέλου.

=Έψαχναν να βρουν ποιος γράφει στην εφημερίδα μας και από ποιον βγήκε η πληροφορία. Επί της ουσίας, πάντως, όλοι αναγνώριζαν το αληθές του ρεπορτάζ.

=Να πάω και στον Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ο Βόσνιος ανεβαίνει στην εκτίμηση όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη δήλωση του Θωμά Μητρόπουλου ότι αποτελεί το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού τη φετινή περίοδο.

=Μόνο που η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε μουρμούρες στην Παιανία. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, διότι ο Θωμάς δεν έχει και πολλές συμπάθειες στον Παναθηναϊκό.

=«Αυτό μας έλειπε τώρα, να λέει καλά λόγια για μας ο Μητρόπουλος και να χαλάσει η γνώμη που έχουν για μας οι απλοί φίλαθλοι», σχολίαζε στέλεχος του «τριφυλλιού». Τόσα χρόνια έζησαν στη σκιά του, δεν μπορούν να συμβιβαστούν οι άνθρωποι με την προοπτική ταύτισης απόψεων…


Σχολιάστε εδώ