Ποιοι βουλευτές της ΝΔ δεν ανταλλάσσουν πλέον ούτε κουβέντα!

Κατ’ αρχάς να τονίσουμε ότι στο κυβερνητικό σχήμα κανένας από τη Θεσσαλονίκη δεν έχει υπουργική θέση, ενώ μόνο δύο είναι υφυπουργοί. Απ’ αυτούς μάλιστα μόνο ο Σταύρος Καλαφάτης αισθάνεται ικανοποιημένος και αισθητά αναβαθμισμένος, καθώς η συνεργασία του στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον Χρήστο Φώλια είναι άψογη. Ο Σταύρος Καλαφάτης άλλωστε είναι προσωπική επιλογή του Φώλια στο υπουργείο. «Ταιριάζουν τα χνώτα τους, ενώ είναι και ορκισμένοι ΠΑΟΚτσήδες», λένε όσοι βλέπουν Φώλια και Καλαφάτη να συνεργάζονται πολύ καλά.

Δεν είναι όμως το ίδιο ιδανικά τα πράγματα για τον άλλο υφυπουργό εκ Θεσσαλονίκης, τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ο «ξανθός», που στην αρχή ενθουσιάστηκε όταν πήρε την θέση του άσπονδου «φίλου» του Γιώργου Ορφανού στο υφυπουργείο Αθλητισμού, είναι απογοητευμένος και έφθασε κάποια στιγμή να σκέπτεται ακόμη και να τα βροντήξει. Και έχει δίκιο, καθώς έχασε από το υπουργείο Οικονομίας την εποπτεία του ΟΠΑΠ, ενώ έχει και το «καπέλωμα» από τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος ασχολείται και έχει λόγο στα του αθλητισμού. Έτσι, ο Γιάννης Ιωαννίδης δεν έχει ούτε στο ελάχιστο τις αρμοδιότητες του προκατόχου του και αναρωτιέται πολλές φορές τι κάνει στο υφυπουργείο. Προς το παρόν κάνει υπομονή διότι δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό αλλά και γιατί δεν μπορεί να κάνει και διαφορετικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο Ιωαννίδης δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τον Καλαφάτη και τον Ορφανό, ενώ δεν παρέστη καν στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ο Γιώργος Ορφανός ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει πώς είναι εκτός του κυβερνητικού σχήματος. Θεωρεί ότι το έργο του στο υφυπουργείο Αθλητισμού τα 3,5 χρόνια της πρώτης διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν σημαντικό και έπρεπε να αναγνωριστεί με κάτι καλύτερο από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, που του πρότειναν και αρνήθηκε. Είναι καυστικός σε συζητήσεις για τον Γιάννη Ιωαννίδη και υπερασπίζεται το έργο της δικής του θητείας στο υφυπουργείο.

Χολωμένος αισθάνεται και ο Κώστας Γκιουλέκας. Δεν μπορεί κι αυτός να συνειδητοποιήσει πώς δεν του εμπιστεύτηκαν ένα υπουργείο, παρότι είναι πρώτος σε σταυρούς σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Το ότι τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, με απόφαση Καραμανλή, μάλλον ως «χρύσωμα του χαπιού» ερμηνεύεται. Πάντως ο Γκιουλέκας συνεχίζει να τρέχει παντού, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πρωτιά είναι υπόθεση τετραετίας κι όχι λίγων μηνών.

Φώλιας και Στυλιανίδης στην Α΄ Θεσσαλονίκης;

Κι ενώ οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι μια… ωραία ατμόσφαιρα, τελευταία κυκλοφορούν φήμες που θέλουν δύο υπουργούς να παίρνουν μεταγραφή στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια και τον υπουργό Παιδείας Ευρυπίδη Στυλιανίδη. Οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι οι καλές σχέσεις του πρώτου με τον Σταύρο Καλαφάτη έχουν απώτερο σχέδιο τις ερχόμενες εκλογές, ενώ για τον Στυλιανίδη άρχισε να κυκλοφορεί ότι καλοβλέπει τη Θεσσαλονίκη. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει με τους νυν βουλευτές, αν όλα αυτά επιβεβαιωθούν. Βέβαια κάποιοι θυμίζουν ότι ανάλογες προθέσεις είχε στο παρελθόν και ο Σάββας Τσιτουρίδης αλλά ατύχησε…

Ίδια εικόνα και στη Β΄ Θεσσαλονίκης

Αλλά και στη Β΄ Θεσσαλονίκης τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ο πρώτος των τελευταίων εκλογών Θόδωρος Καράογλου με τον πρώτο των εκλογών του 2004 και του 2000 Αδάμ Ρεγκούζα δεν λένε ούτε καλημέρα. Ο Καράογλου θεωρεί ότι αδικήθηκε επειδή δεν μπήκε στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ ο Ρεγκούζας δεν μπορεί να ξεχάσει τον πόλεμο που δέχθηκε προεκλογικά και κατηγορεί τον Καράογλου για έλλειψη πολιτικής δεοντολογίας. Αδικημένος αισθάνεται και ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Σαλαγκούδης του οποίου οι σχέσεις με τον Καράογλου είναι επίσης ψυχρές. Από την άλλη οι σχέσεις Ρεγκούζα – Σαλαγκούδη, παρά τις όποιες διακυμάνσεις, είναι καλές.

Το κίνημα των… πολιτευτών

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν με τους βουλευτές, σε εξέλιξη είναι το κίνημα των… πολιτευτών στη Θεσσαλονίκη! Όπως κατά αποκλειστικότητα έγραψε «Το ΠΑΡΟΝ» στο περασμένο φύλλο, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από πολλούς πολιτευτές Θεσσαλονίκης για το ότι δεν αξιοποιούνται σε κυβερνητικές θέσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άρχισαν και συναντήσεις μεταξύ τους, προκειμένου να έχουν κοινή… δράση, ενώ άρχισαν να στέλνουν μηνύματα στον κομματικό μηχανισμό ότι πολύ θα δυσκολευτεί να συμπληρώσει τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές!

Δικαίωση για χιλιάδες Θεσσαλονικείς

Δικαιώθηκαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς που έχουν τις εξοχικές τους κατοικίες στη Χαλκιδική, καθώς, με ομόφωνη απόφασή του, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής έβαλε οριστικά τέλος στο «χαράτσι» της δεύτερης κατοικίας. Έπειτα από εισήγηση του νέου νομάρχη Αστέριου Ζωγράφου, καταργείται το ανταποδοτικό τέλος της δεύτερης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2008. Ο κ. Ζωγράφος παραδέχτηκε ότι το μέτρο αυτό δεν έτυχε της κοινωνικής αποδοχής και υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες.


Σχολιάστε εδώ