Πληροφόρηση με… το σταγονόμετρο

Ο υπουργός κ. Βασ. Μαγγίνας εμφανίζεται να εμπιστεύεται και να συνεργάζεται με τον γραμματέα κ. Δημ. Μαμμωνά, ενώ η υφυπουργός, κ. Σοφία Καλαντζάκου, μοιάζει «ξεκομμένη» από τις ζυμώσεις, τις συζητήσεις και τις ανακοινώσεις που γίνονται για ασφαλιστικά ζητήματα. Η υφυπουργός, αφού γνώρισε τους συντάκτες του εργατικού ρεπορτάζ, φάνηκε να ήθελε μια τακτική επαφή μαζί τους –

όπως πάντα γινόταν για δεκαετίες. Η επαφή με τους δημοσιογράφους σταμάτησε στη συνάντηση γνωριμίας και από τότε σπάνια και μόνο σε κάποιες ανακοινώσεις εμφανίζεται το όνομα της υφυπουργού, που «προστατεύεται», όπως και ο υπουργός, με τις αποστάσεις που τηρεί από τους εκπροσώπους του εργατικού ρεπορτάζ.

Η αιτία του προβλήματος φαίνεται να βρίσκεται στα προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας των κυβερνητικών ιδεών και προτάσεων για τη «σωτηρία» του ασφαλιστικού μας συστήματος. Ότι περίμεναν κοινωνική θύελλα είναι πια πασιφανές, έτσι η πολιτική ηγεσία επιχειρεί να καταστήσει αόρατη την παρουσία της – ως είδος προστασίας. Εξάλλου, επειδή αρχιτέκτονας των (αντιασφαλιστικών) μέτρων που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο υπουργός Απασχόλησης, όντας «εκτελεστικό όργανο», θα επιθυμούσε να βρίσκεται στη δεύτερη γραμμή των γενικευμένων επιθέσεων. Με βάση πάντως τις κυβερνητικές πολιτικές και προσεγγίσεις στο Ασφαλιστικό, ούτε ο κ. Μαγγίνας ούτε το σύνολο της κυβέρνησης μπορεί να αισθάνεται ήσυχο. Και πολύ περισσότερο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, που, διαψεύδοντας τις προσδοκίες πολλών για την εντιμότητα των (προεκλογικών) διακηρύξεών του, ανάβει το πράσινο φως για μια νέα, επίσημη αυτήν τη φορά, λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Το διακύβευμα αυτήν τη φορά είναι η συνέχιση ή όχι της δεύτερης κυβερνητικής θητείας της ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ