Ξαφνιάζει η ολύμπια ηρεμία του!

Είναι ενδεικτικό ότι όλοι όσοι τον επισκέπτονται αυτές τις ημέρες στην κατοικία του, και δεν είναι λίγοι, μένουν κυριολεκτικά έκπληκτοι με τη δύναμη ψυχής που φανερώνουν ο ζεστός λόγος και η συμπεριφορά του, παραπέμποντας στον γνωστό ευδιάθετο, φιλικό, βαθιά ανθρώπινο και επικοινωνιακό Χριστόδουλο.

Τη διαπίστωση αυτή έκανε κατά την επίσκεψή του και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον οποίο ο Μακαριώτατος όχι μόνο βρήκε την ευκαιρία να αστειευτεί, αλλά και να συζητήσει σειρά θεμάτων της επικαιρότητας. Ο κ. Παπούλιας, γνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, έμεινε έκπληκτος με το ψυχικό σθένος και τη βαθιά πίστη του. Πίστη που άφηνε να εννοηθεί ότι πράγματι αισθάνεται ψυχολογικά ισχυρός και που ταυτόχρονα έδινε την εικόνα ενός ανθρώπου που δεν διατρέχει κάποιο σοβαρό κίνδυνο.

Ίσως το μόνο που αποκαλύπτει τη δοκιμασία που περνάει είναι η σωματική του εικόνα, το γεγονός δηλαδή ότι έχει απολέσει αρκετό βάρος, γιατί όλα τα άλλα, η διαύγεια του μυαλού και η καθʼ όλα διάθεσή του, δείχνουν έναν αποφασισμένο και μαχητικό άνθρωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, προγραμματίζει για τους επόμενους μήνες ακόμη και την τέλεση εγκαινίων σε ξενώνες και άλλα κοινωνικά έργα της Εκκλησίας.

Εκείνο που είναι πάντως βέβαιο είναι ότι, αν και γνωρίζει τα πάντα γύρω από την εξέλιξη της υγείας του, ούτε λιποψυχά ούτε παραιτείται, αλλά αντίθετα δίνει με αξιοπρέπεια την πιο κρίσιμη μάχη της ζωής του, ξέροντας την ίδια στιγμή ότι όλα βρίσκονται στο χέρι του Θεού.

Στο ιατρικό, τέλος, σκέλος η ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί προχώρησε ήδη στην επανάληψη της στοχευμένης χημειοθεραπείας, όντας σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου και ευελπιστώντας ότι ο οργανισμός του θα ανταποκριθεί καλύτερα χωρίς να εμφανίσει τις προηγούμενες παρενέργειες.


Σχολιάστε εδώ