«Να εφαρμοστούν οι κλειστές ώρες»

Η δεύτερη τη τάξει λίγκα, η οποία έχει έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση με τη «μεγάλη» λίγκα για το χρέος των 2,9 εκατ. ευρώ ανά έτος, άρα 5,8 εκατ. στο σύνολο, που ισχυρίζεται ότι υπάρχει απέναντί της, τράβηξε το σχοινί.

Κατ’ αρχάς σήμερα δεν διεξάγονται αγώνες πρωταθλήματος της Β΄ και Γ΄ Εθνικής μετά την απεργία που προκήρυξε η Ένωσή τους, λόγω του χρέους της Σούπερ Λίγκας, αλλά και λόγω του ότι δεν υπάρχουν αθλητικοί δικαστές να εκδικάσουν τις υποθέσεις των πρωταθλημάτων τους.

Κατά δεύτερον, η Ένωση Β΄- Γ΄ Εθνικής ζήτησε με επιστολή της στην ΕΠΟ την εφαρμογή των κλειστών ωρών, όπως γράψαμε πριν από δύο εβδομάδες, κάτι που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη Σούπερ Λίγκα, τόσο στο τρέχον πρωτάθλημα όσο και στις διαπραγματεύσεις της με τη NetΜed για κεντρική διαχείριση στο επόμενο πρωτάθλημα.

Τι σημαίνει η εφαρμογή της οδηγίας της ΟΥΕΦΑ για τις κλειστές ώρες, το δίωρο δηλαδή που δεν επιτρέπεται η τηλεοπτική μετάδοση αγώνων; Σημαίνει ότι θα πρέπει, πρώτον, σε αυτό το δίωρο να μην ορίζονται τηλεοπτικοί αγώνες και, δεύτερον, ότι θα πρέπει να ορίζονται κατά 50% από την Α΄ Εθνική (Σούπερ Λίγκα) και κατά 50% από τη Β΄ Εθνική, κάτι που δεν γίνεται και που η Ένωση Β΄ – Γ΄ Εθνικής ζητά από την ΕΠΟ, ενώ πρόκειται να το ζητήσει και από την ΟΥΕΦΑ. Η εφαρμογή του σημαίνει ότι θα μεταδίδονται τα μισά παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας και άρα δημιουργείται πρόβλημα και στα συμβόλαια των ομάδων με τα κανάλια, αλλά και στη διαπραγμάτευση για κεντρική διαχείριση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Σχολιάστε εδώ