Κληρώνει για Μουντιάλ

Ο νεαρός επιθετικός της Ντόρτμουντ παντρεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο μια Ελληνίδα και φρόντισε με το νικητήριο γκολ της Κροατίας κόντρα στην Αγγλία να χαρίσει στην Ελλάδα την 9η προνομιούχο θέση, σύμφωνα με την οποία ετέθη επικεφαλής στη σημερινή κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Είναι η πρώτη φορά που απολαμβάνει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου τέτοιο προνόμιο, το οποίο τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στο όνειρο της παρουσίας στην τελική φάση ενός Μουντιάλ έπειτα από 16 χρόνια.

«Είναι η καλύτερη θέση που έχουμε πάρει ποτέ και δικαιώνει την προσπάθειά μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008», έλεγε ο Φάνης Γκέκας σε έλληνα δημοσιογράφο, που επικοινώνησε μαζί του το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας οριστικοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής. Οι πρωταθλητές Ευρώπης προσπέρασαν οριακά τους Άγγλους στη σχετική λίστα. Έτσι, σήμερα το απόγευμα στις 5 (ΝΕΤ) θα αποφύγουν στην κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου τις υπόλοιπες οκτώ ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας, δηλαδή τις Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Τσεχία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Κροατία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της FIFA, οι 53 ομάδες της Ευρώπης θα μπουν σε εννιά ομίλους. Οι οκτώ όμιλοι θα αποτελούνται από έξι ομάδες και ο ένατος από πέντε. Στην τελική φάση θα περάσουν οι εννιά πρώτοι, ενώ οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ, για να αναδειχθούν οι τέσσερις που θα συμπληρώσουν το… 13άρι της Ευρώπης.


Σχολιάστε εδώ