Διάδρομοι και Ψίθυροι

>> Alapis: Ανακοίνωσε την εξαγορά της BioChem Diagnostics. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι τον τίτλο πλέον τον «πιστεύουν» ολοένα και περισσότεροι ιδιώτες επενδυτές.

>> ΔΕΗ: Το ερώτημα είναι κατά πόσον έχουν βάση οι –επίσημες– ανακοινώσεις των αναλυτών που προβλέπουν ισχνά έως απογοητευτικά αποτελέσματα για το υπόλοιπο της χρονιάς και στέλνουν την μπάλα στην… εξέδρα, κάνοντας λόγο για «ενδεχόμενη» ανάκαμψη μέσω του business plan, κ.λπ… Η εμπειρία λέει πάντως πως τα όποια αρνητικά σχόλια ακούγονται από επίσημα και… «βαρύγδουπα» χείλη ενίοτε δεν λένε κι όλη την αλήθεια! Βέβαια, παντού και πάντα θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οι οποίες ως γνωστόν επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Στην περίπτωσή μας, η εξαίρεση στον σωρό των… απαισιόδοξων για τις προσεχείς επιδόσεις της ΔΕΗ είναι η Citigroup, που προχώρησε την Πέμπτη σε αναβάθμιση της αξιολόγησής για τη μετοχή. Και για να μη νομίζουν μερικοί πως δεν καταλαβαίνει ο κόσμος τι συμβαίνει, να σας πω πως όλοι σχολίασαν –και φυσικά δυσμενώς– το γεγονός πως, αρχής γενομένης από την Τρίτη, οι συναλλαγές στον τίτλο ήταν περίπου διπλάσιες του μέσου ημερήσιου τζίρου των τελευταίων δύο εβδομάδων και φυσικά πως όσοι «γύριζαν» τα χαρτιά της επιχείρησης σαφώς και κατέγραψαν σημαντικές υπεραξίες. Το ʼχουμε ξαναδεί το έργο σε δεκάδες χαρτιά άλλωστε…

>> Fourlis: Το χαρτί υποβαθμίστηκε («neutral») από την Piraeus Securities. Οι γιορτές όμως είναι μπροστά μας. ΙΚΕΑ νομίζω το λένε το μαγαζί…

>> Μινωικές Γραμμές: Άνοδος 49,2% στα κέρδη του ομίλου για το 9μηνο. Είπαμε πως φέτος η Ακτοπλοΐα δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε και δεν βρίσκω τον λόγο γιατί ο χειμώνας να θεωρηθεί άσχημη εποχή για τυχόν ειδήσεις στον κλάδο. Εξάλλου τα… μποφόρ πολλές φορές πνέουν όχι μόνο στα πελάγη αλλά και στα γραφεία!

>> Χριστούγεννα με δύο νέα καταστήματα για την Jumbo. Η οποία δεν χρειάζεται τις γιορτές για να αποδείξει –ξανά– την ηγετική της θέση τόσο στην αγορά όσο και στα χαρτοφυλάκια μικρών και μεγάλων.

>> Deutsche Bank. Δημοσιοποίησε νέο –αναβαθμισμένο– στόχο για την τιμή της Σαράντης. Τη «βλέπει» στα 18 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ