«Αλχημείες» στο ΤΣΜΕΔΕ από τον υπουργό Απασχόλησης καταγγέλλουν οι μηχανικοί

Το… φιλέτο που λέγεται Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών Εργοληπτών Δημ. Έργων (ΤΣΜΕΔΕ) έχει βάλει… στο μάτι η κυβέρνηση, όπως αναφέρουν κύκλοι του ΤΕΕ, γιʼ αυτό και κάνει διάφορα… παιχνίδια αναφορικά με τη σύνθεσή του.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι κύκλοι αυτοί, ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας παρατείνει με διάφορα «τερτίπια» τη θητεία του παλαιού ΔΣ του Ταμείου επειδή το ελέγχει και διʼ αυτού θα μπορέσει να υλοποιήσει τις επιδιώξεις του, που δεν είναι άλλες από την ένταξη του ΤΣΜΕΔΕ στο ενοποιημένο σύστημα ασφάλισης και το ξεπούλημα της Τράπεζας Αττικής, της οποία το 42% των μετοχών κατέχει το Ταμείο.
Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούλιο το υπουργείο Απασχόλησης ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων που μετέχουν στο ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ να υποδείξουν εκπροσώπους τους.
Το ΤΕΕ στις 21/8/2007, με έγγραφό του προς το υπουργείο, ανακοίνωσε τα ονόματα των εκπροσώπων του (τριών τακτικών και τριών αναπληρωματικών).
Όμως με το έγγραφό του αυτό απέσυρε τους προηγούμενους εκπροσώπους του στο ΔΣ του Ταμείου, οι οποίοι φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα αρεστοί στον κ. Μαγγίνα. Για να μπορέσει προφανώς να τους διατηρήσει στη θέση τους ο υπουργός, τον Οκτώβρη έστειλε νέο έγγραφο στο Επιμελητήριο και τους άλλους φορείς, με το οποίο τους ζητούσε να υποδείξουν έξι εκπροσώπους τους αντί τριών στο ΔΣ του Ταμείου και άλλων τόσων αναπληρωματικών, προκειμένου να επιλέξει τους τρεις. Η διατύπωση που γίνεται στο έγγραφο αυτό του υπουργείου είναι… πονηρή, γιατί αναφέρει πως οι φορείς θα πρέπει να στείλουν λίστες με ονόματα υποψηφίων μελών στο ΔΣ και όχι εκπροσώπων τους, όπως αναφέρει το πρώτο έγγραφο! Δηλαδή ο υπουργός διεκδικεί το δικαίωμα να επιλέξει εκείνος τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου από τις λίστες υποψηφίων, ενώ μέχρι τώρα, και με βάση τη νομοθεσία, η ευθύνη αυτή ανήκε αποκλειστικά στους φορείς.
Φυσικά, ούτε το ΤΕΕ ούτε οι άλλοι δύο φορείς (ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΕΔΜΕΔΕ) δέχθηκαν την παράνομη και αδικαιολόγητη απαίτηση του υπουργού, με αποτέλεσμα να έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που έπρεπε να αλλάξει το ΔΣ του Ταμείου και ακόμα να μην έχει γίνει τίποτα. Τα ερωτήματα που τίθενται εν προκειμένω είναι απλά αλλά ουσιαστικά:
· Γιατί καθυστερεί ο ορισμός του νέου ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ από τον υπουργό Απασχόλησης κ. Β. Μαγγίνα; Γιατί παρανομεί ο υπουργός;
· Γιατί με έγγραφα του υπουργείου ο κ. Μαγγίνας ζητά παράνομα τον ορισμό διπλάσιου αριθμού εκπροσώπων, καταστρατηγώντας τον νόμο και την επιλογή, των φορέων, επιχειρώντας την επιβολή δικών του επιλογών και τη διατήρηση της παλαιάς διοίκησης του Ταμείου;
Πώς συνδέεται η επιχειρούμενη πώληση της Τράπεζας Αττικής με αυτήν τη μεθοδευμένη καθυστέρηση, όταν μεγάλος αριθμός του σημερινού ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ είναι και μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Αττικής;
Ο κ. Μαγγίνας έχει τον λόγο. Αν βέβαια έχει να πει κάτι…


Σχολιάστε εδώ